Comciowe zmiany ogrodowe c.d.
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Comciowe zmiany ogrodowe c.d.
Comciu, ale dajesz po oczach tymi krokusami. Piękne.Jeszcze troszeczkę i będziemy się napawać tymi widoczkami.
Ja wczoraj chodziłam po ogrodzie, ale jeszcze wszystko smacznie śpi, tylko klematiski w piwnicy się zaczęły budzić.
Pozdrawiam
Ja wczoraj chodziłam po ogrodzie, ale jeszcze wszystko smacznie śpi, tylko klematiski w piwnicy się zaczęły budzić.
Pozdrawiam
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Póki co dzis widziałam na działeczce pąki drzewek owocowych, krokusiki puszczaja zielone igiełki do góry, ale jeszcze nie kwitną. Wyszło mi troche cebulek, ale wiele z nich dostalam od nieznajomego działkowicza w reklamówce i trudno było mi ocenic co to jet. Teraz tylko sie domyslam, co wyszło.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Witam
chciałam sobie zaznaczyć wątek przed wiosennym kwitnieniem
Wielkakulka: tak czytam, że u ciebie też krokusy już na wierzchu..
nie zmrozi ich, jakby co? u mnie powychodziło już prawie wszystko tulipki krokusy nawet miejscami hiacenty, i tak troszeczkę mnie to zdołowało zamiast ucieszyć. Przecież mamy dopiero luty, jak spadnie temp to pewnie będzie po nich
pocieszcie mnie..mam je przykrywać czy jak?? 

Wielkakulka: tak czytam, że u ciebie też krokusy już na wierzchu..

- wielkakulka
Comcia pisze: Wpadłam dzisiaj na działkę bo byłam służbowo w pobliżu.
Szybki obieg i sprawdzenie.
No, normalnie wiosnę poczułam.
A ja posiałam rzodkiewkę

Och widzę, że u Comci to już wiosna pełna parą
, plany, wysiewy
ja już też mam naszykowaną stertę nasion ;)

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiaj
Tak wszędzie mówicie o sprawdzaniu swoich działeczek,szukaniu wiosny,że chyba na swoja i ja cię wybiorę
Ja też chciałabym,żeby było tak zielono jak to pokazałaś albo ,żeby tak pięknie już krokusiki kwitły 

- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Przyszedłem sprawdzić co Comcia porabia, i myślałem że nic oprócz jaj...a tu już nasionka
No no...więc czas chyba zrobić jakąś listę...
43 odmiany
no już widzę je tam wszystkie

No no...więc czas chyba zrobić jakąś listę...
43 odmiany

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Mariolko,
jak udało Ci się zebrać te 43 odmiany pomidorów do wysiania ?
Nawet nie myślałam, że taka ilość jest u nas dostępna.
Wszyscy tęsknimy za wiosną, a tymczasem znowu zima w natarciu.
Tylko dzieci się cieszą. Można mieć tylko nadzieję, że jak się ferie skończą to i zima minie.
Miłego dnia

Nawet nie myślałam, że taka ilość jest u nas dostępna.

Wszyscy tęsknimy za wiosną, a tymczasem znowu zima w natarciu.
Tylko dzieci się cieszą. Można mieć tylko nadzieję, że jak się ferie skończą to i zima minie.

Miłego dnia

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja będę miała 5 odmian i nie wiem, gdzie to posadzę
Chyba zrobię jak Ty i wsadzę betaluksy pomiedzy kwiaty
Koper też, szczypiorek też. Nie wiem, co można jeszcze z warzyw wcisnąć pomiędzy
Może fasolkę tyczną?

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- wielkakulka
Mariola cała działka w pomidorach - kilka arów... 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Zdjęcie sprzed dwóch ( dokładnie lat ), w tym roku u mnie jakoś niespieszno roślinkom do wychodzenia z ziemi.

Potrzeby wysiewów na razie mam zaspokojone.
Z ciekawostek, siałam na początku stycznia 4 nasionka kobei, wzeszły dość szybko dwa, a ku swojemu zaskoczeniu wczoraj zauważyłam że trzecie też skiełkowało. Może czwarte też się zdecyduje ? Choć prawdę mówić niespecjalnie mi zależy, wystarczyłyby mi tylko te dwie kobee bo rozrastają się okrutnie.
Miałam nasiona koleusów z terminem przydatności do 2010 roku. No to też wysiałam w styczniu i wschody są. Niezbyt oszałamiające ale są.
Za to lobelia siana do ubiegłorocznej ziemi co prawda ładnie wzeszła, ale potem pojawiła się pleśń i wszystko popadało, wysiałam więc znów trochę ale do świeżej ziemi.
Na działce jak w całym mieście leży śnieg.
A ja ostatnio wysiałam trochę rzodkiewki.
Nic to, mam zamiar co tydzień posiać troszeczkę. Na tle rzodkiewki mam lekkiego świra, odmian mam chyba ze trzydzieści, ale najbardziej zależy mi na tych najwcześniejszych i tych, które można wysiewać latem.
Jakoś wyjątkowo spokojnie podchodzę do planów na ten rok, zrobię to co zdążę zrobić.
Oczywiście cały czas się łudzę że uda mi się zrobić wszystko albo prawie wszystko.
Na razie spisuję jakie mam nasiona, z jakiej formy i z jakim terminem przydatności, by już nie wysiewać przeterminowanych nasion.
Zresztą, czasem w opakowaniu jest dość dużo nasion, więc wystarcza mi na 2-3 lata.

Potrzeby wysiewów na razie mam zaspokojone.
Z ciekawostek, siałam na początku stycznia 4 nasionka kobei, wzeszły dość szybko dwa, a ku swojemu zaskoczeniu wczoraj zauważyłam że trzecie też skiełkowało. Może czwarte też się zdecyduje ? Choć prawdę mówić niespecjalnie mi zależy, wystarczyłyby mi tylko te dwie kobee bo rozrastają się okrutnie.
Miałam nasiona koleusów z terminem przydatności do 2010 roku. No to też wysiałam w styczniu i wschody są. Niezbyt oszałamiające ale są.

Za to lobelia siana do ubiegłorocznej ziemi co prawda ładnie wzeszła, ale potem pojawiła się pleśń i wszystko popadało, wysiałam więc znów trochę ale do świeżej ziemi.
Na działce jak w całym mieście leży śnieg.
A ja ostatnio wysiałam trochę rzodkiewki.

Nic to, mam zamiar co tydzień posiać troszeczkę. Na tle rzodkiewki mam lekkiego świra, odmian mam chyba ze trzydzieści, ale najbardziej zależy mi na tych najwcześniejszych i tych, które można wysiewać latem.
Jakoś wyjątkowo spokojnie podchodzę do planów na ten rok, zrobię to co zdążę zrobić.
Oczywiście cały czas się łudzę że uda mi się zrobić wszystko albo prawie wszystko.

Na razie spisuję jakie mam nasiona, z jakiej formy i z jakim terminem przydatności, by już nie wysiewać przeterminowanych nasion.

Zresztą, czasem w opakowaniu jest dość dużo nasion, więc wystarcza mi na 2-3 lata.
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Hej, Mariolko.Widzę "zeście sobie juz posiali". 

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mariolu
Podobnie jak Ty spokojnie w tym roku podchodzę do planów na ten rok, może jeszcze śpię niedźwiedzim snem heh
Tak bardzo lubisz rzodkiewkę
Ja zastanowię się czy w tym roku posieje, bo przez pierwsze dni wszyscy jedzą, potem nikt już nie ruszy.....myślę że jeśli już to wysieje tylko troszkę.....

Podobnie jak Ty spokojnie w tym roku podchodzę do planów na ten rok, może jeszcze śpię niedźwiedzim snem heh
Tak bardzo lubisz rzodkiewkę

Ja zastanowię się czy w tym roku posieje, bo przez pierwsze dni wszyscy jedzą, potem nikt już nie ruszy.....myślę że jeśli już to wysieje tylko troszkę.....
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Rzodkiewkę lubię z sentymentu bo to pierwsze warzywko jakie posiałam i wyszło od razu. 
Koleżanka próbuje mnie zarazić sałatami, dostałam od niej nasiona aż 14 odmian, zobaczę czy się zarażę.
Byłam dzisiaj na spacerze, zimno, buro i ponuro.
Ale ani gołębiom ani kaczkom i łabędziom to nie przeszkadzało.

Koleżanka próbuje mnie zarazić sałatami, dostałam od niej nasiona aż 14 odmian, zobaczę czy się zarażę.

Byłam dzisiaj na spacerze, zimno, buro i ponuro.
Ale ani gołębiom ani kaczkom i łabędziom to nie przeszkadzało.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
U mnie też szaro,buro ,zimno brr,,,Ale ptaszęta dobrze się mają
I łabądki jak zawsze śliczne