Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Post »

;:3

Dorotko, u Ciebie przyzwoity, ludzki deszcz, a u mnie burza za burzą i leje. Czasami są małe przerwy. :evil:

Piękniste róże. Każda na swój sposób cudowna. I floks stara się jak może, ale one są najpiękniejsze w pełni kwitnienia. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, piękne powojniki - wystarczy im jeden dzień słonka i obsypują się kwiatami! U mnie już kilka kwitnie, czekam na pozostałe ;:65 Różyczki zaczynają u Ciebie festiwal, a u mnie już kwitną na całego! Czekam, podobnie jak Ty, na Pomponellę - ma sporo pączków ;:173 Pomidorki już całkiem spore, u mnie w donicy właśnie kwitną ;:131
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różyczka piękna nie ma co ;:215 a za nią lawenda ? no chyba że ja mam omamy :;230 w każdym razie moja spora kilkuletnia kępa zakończyła żywota tej zimy :(
U mnie od rana leeeeeeeje zamiast gumiaków może powinnam kupić ponton ;:131
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Lanceto...w ogóle szczesciarze jestesmy ,że sie na tym forum spiknelismy i mozemy pogadac ze swoimi ludziami ;:173 A jak sie przekonałysmy obie na zlocie ...super z nas towarzycho , czekam z niecierpliwoscią na kolejny zlot :uszy
Helenko ...ja bym sie nawet cieszyła z porzadnej ulewy...ale nie teraz , mam dach przygotowany do naprawy...i plis...jeszcze nie ;:185 Róże pokochała , a i u Ciebie gwiazdują , no nie da sie chyba bez róż są takie cudne ;:173 Trzy kepy floksów całe w pakach ,jeszcze dwa dni i będzie siedziało :uszy kocham floksy....odbiło mi onegdaj na ich punkcie ,mam 14 gatunków chyba.... ;:124
Robaczek , witaj czy robaczek juz odespał wojaże :uszy Och zazdroszcze Ci podrózy....na pewno było cudnie ...ogród Twój mnie zachwyca Kasiu, rózyce piekne i te podpórki do powojników ...to moje marzenie , musze je zdobyc , to taka kropka nad i dla tych slicznotek .Pomponellka...u mnie tez ma dużo paków...zagladam do niej jak stuknieta i do Pastellki ;:130
Elus tak rózyczka z lawendą...jak rozkwitnie powinno byc miodzio , dalej miscant spider costam wywale żurawkę ,bo jej tam za goraco i dosadze czerwony wysoki rozchodnik ,przed owego spidera Lawende spisuwałam na straty...dobrze ze nie wywaliłam, tak ładnie odbiła...ale osobiscie bardziej chyba wolę Perowskie...no nie lawendę też....wiesz ...u mnie deszcz potrzebny bardzo...ale ja na razie nie zamawiam , jak pisałam ...naprawa dachu ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,u ciebie piękne słoneczne zdjęcia,a u mnie od poniedziałku pada non stop.Kiedy biedne niedobitki róż kwitną to od ciężaru wody zaczną płatki opadać.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Dorotko, gdy zaglądam do Ciebie, to mam wrażenie,że dzieli na kilkugodzinna strefa czasowa. U mnie to wszystko, co już pokazujesz w kwiatach dopiero ma pąki. Ale jestem cierpliwa.....w końcu się pojawią kwiaty. Jak zwykle urocze zakątki swojej bajkowej krainy pokazujesz na fotkach ;:138
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dzień dobry Dorotko! Pobudka !!
U mnie przestało padać, ale jest tak mokro i wilgotno. Powietrze jest aż ciężkie od wilgoci ;:219
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień doberek Kochani ;:196
U mnie suchutko ...te prognozy to ja nie wiem...już od poniedziałku powinny lac deszcze a tu nic....
Ide podlać roślinki :wit Tymczasem może coś zakwitło,,,,
Małgosiu deszczu cały czas to nie lubię ...ale zobaczysz jak wszysko buchnie po nim....u nas suchpo ,choc ponoc wg prognoz tez od poniedziałku pada :;230
Anetko dziękuję ;:196 ...nie wiem...niektóre wyścigówki się spieszą , te floksy akurat rosną w takim słonecznym kącie , to może dlatego będą trochę szybciej :wink: EEEE tam pewnie tak jak u Ciebie , rozkreca się lato ;:138 Jak ten czas leci ....
Monia witaj , u mnie ciągle bez deszczu.....suchutko , to co wczoraj popadało ta jakiś żarcik był ;:130 Lece podlewać :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Pastella powoli powoli sie otwiera ;:167

Obrazek

Pomponella dalej zamknięte kuleczki trzyma jak piąstki

Obrazek

Obrazek

ostróżki :uszy nówki ...fioletowa mi zabrała sąsiadka ;:124

Obrazek

Mój Giganteus juz dawno mnie przerósł jak go ogladam ,zawsze sie nim zachwycam....i mówię ".....ale jesteś śliczny ", a on śmiało może odpowiedzieć .... "siemka mała ;:109 " :;230

Obrazek

Cartier sie otworzył ale pierwszy kwiat ma zdeformowany....idą kolejne

Obrazek

dalia Melody Swing
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dorotko, czy takich zdeformowanych kwiatów masz więcej? U siebie też to zobaczyłam i z reguły jest to pierwszy kwiat, następne są już ok. Jutro jadę na działkę, może i u mnie jakaś dalia zaczęła kwitnąć?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mój giganteus od sławnego pana jaki był posadzony taki jest zaczarowany,alke za to mam jukę giganteusa,bo pała mnie przerosła,a mam 170 cm wzrostu.Dorotko,czy to prawda,że jak juka zakwitnie to kwiaty ma niecały tydzień?
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

...a wróble ćwierkały że ostróżek nie masz ;:124 :;230
Dorotko ja z miłą chęcią podzieliła bym się z Tobą tym nadmiarem wody ale jak :roll: wszystko nie podlane a przelane słania się ku ziemi a trawnik gąbka :( ja chcę słoneczkaaaaaaaaa ;:145
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko nie mam takich zdeformowanych kwiatóew, jedynie ten na Cartierku...ale to młodziutka sadzonka , mam nadzieje ,ze te następne bedą ładne i całe :wink:
Małgoś mój Giganteus daje mi tyle radości , ale to sadzonka kopana z ogrodu to inna sprawa :wink: Co do jukki to ja w ogóle nie ma szczęścia do tej rośliny, mizerota u mnie rośnie , i chyba jej nie pasuje u mnie wcale :roll: pozbędę sie jej i juz :twisted:
Eluś , nie miałam wcale ostróżek ..ani naparstnic.nie wiem czemu....Twoje sadzonki u mnie zawitały pierwsze , te trzy z oczkiem przytachałam z targu , a fioletowa tak się spodobała sąsiadce ,że wzięła....mam nadzieje ,że znajdę taka jeszcze :uszy ...Są przepiękne, mogłyby za wielkie nie rosnąć , co może w mojej badziewnej ziemi się im zdarzy
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej,ty niedługo wstaniesz na kawkę i podlewać swoje włości,a aja jeszcze nie mogę zasnąć.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko , Twoje nowe choroby bardzo urokliwe ;:7 ;:7 Ostróżki niesamowite ;:224 ;:224 Fioletową noże w Sitnie kupisz. Z białym oczkiem i u mnie rośnie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”