Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Post »

Ja mam pomidory w gruncie :roll: .Zwykle nie pryskałam.Ale z różnym skutkiem.Najczęściej zrywałam zielone owoce-jak zauważyłam objawy zarazy.No i na strychu część dojrzewała,a część gniła :evil: .Ale podejrzewam,że smak raczej był gorszy niż by miały te,które same dorosły do końca i dojrzały na słoneczku....

W tym roku mam dużo odmian i trochę rarytasów,to żal mi ich zmarnować.No i zamierzam pryskać.

A sadu,to właściwie nie mam.Parę wiśni i kilka starych jabłoni,co podsychają ;:174 .Owoców z tego nie wiele i nie pryskam-chyba że mszyce są :evil: .Rodzice mają sporo jabłoni,to mam od nich trochę jabłek.

Ale zamiokulkasy ;:oj ;:oj ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Piękne zielone ;:138 , A Benia to masz pięknego ;:oj
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Kobieto ;:oj ty masz zielony busz ;:333
Awatar użytkownika
Dagna
50p
50p
Od: 30 maja 2012, o 11:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Melduje, że moja sudavilla się odradza, u mnie sklepy po 2,50 nie mają roślin, za to ostatnio widziałam na targu u siebie różową sudaville ale oparłam się pokusie dopóki ta czerwona nie wydobrzeje, ale już mi się marzy tamta i śni po nocach ;:173 a kurczaczki są cudowne jak są takie maleńkie, a czy te Twoje większe żółte mają pióra przy łapkach czy ja źle widzę? ;:65
Lepsze jutro było wczoraj.
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ u Ciebie pięknie...Zwierzyniec...kurki jedwabiste mi się spodobały. Elegancko wyglądają ;:108
Szklarni - zazdroszczę.

I bujne, zielone...ale okazy ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Jojuś pewnie,że smak pomidorków dojrzewających w suchych i ciemnych warunkach już nie jest taki sam co świeżych z krzaka ale do sałatek wszelkiego rodzaju ,ze śmietaną czy majonezem albo na zupkę pomidorową nadają się znakomicie.Ja posdziłam 3 odmiany malinowych ,czerwone i żółte koktailowe po 1 krzaku i 2 krzaki kupione na rynku wczesne z kwiatami, jakaś odmiana holenderska i te i koktailowe już jemy :)
Zamiokulkasów mam 7 szuk :D uwielbiam te rosliny :tan
Teresko :) dziękuję ;:196
Kasiu mój mąż też tak mówi :;230
Dagna Bardzo się cieszę, że zajrzałaś oraz, że Twoja sundavilla ma się lepiej ale powiem Ci kochanie :shock: ja bym różowej nie przepuściła za żadne skarby i pod żadnym pozorem :shock: :shock: :shock: a jak następnym razem jej już nie będzie to dopiero będzie Ci się śniła ; 'dlaczego mnie nie wzięłaś ;:223 ''
Kurki żółte Cochiny jak i te białe Jedwabiste mają opierzone skoki [nogi] naprawdę :) nie przywidziało Ci się :;230
justus27 Witaj ponownie :wit miło mi,że znowu zajrzałaś do mnie i dziękuję za komplementy ;:180 a kurki jedwabiste mogę Ci sprzedać kilka jak chcesz hodować drób :D Pozdrawiam ciepło

Dzień dzisiaj pochmurny troszkę bo słońce nie może się zdecydować więc trochę kwitnących dla osłody--nowe nabytki :) czekały na mnie w Tesco :tan

Begonie elatior
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

uwielbiam kupować i cieszyć oczy kolorami :tan
ROZWAR kupione kilka dni temu :) niebieski i blado-różowy
Obrazek
biały zeszłoroczny bo niebieski zginął w niewyjaśniony sposób :(
Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Begonie piękne ;:oj , grzechem by było ich nie kupić ;:108
Rozwar bladoróżowy ;:oj pierwszy raz widzę, u mnie tylko białe i niebieskie są. Muszę poszukać gdzieś takiego. Czy jeszcze jakieś kolory rozwaru widziałaś :?:
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit Piękny rozwar.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Rozwary śliczne,ja miałam swego czasu niebieski, a po paru latach mam trochę niebieskiego a trochę białego ,a skąd się wziął biały nie mam pojęcia :shock:
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Piękne zakupy ;:138
Miałam kiedyś taką czerwoną begonię.Kwitła mi na okrągło.Bardzo ją lubiłam i rozmnażałam sobie.Ale jakaś choroba mi ją załatwiła ;:145
Awatar użytkownika
Dagna
50p
50p
Od: 30 maja 2012, o 11:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nie dziwie się, że begoniom się nie oparłaś, są śliczne i niech się rozrastają :) ja w tym roku mam pierwszy raz sudaville i moje postanowienie jest takie, że jeśli te przezimują to w następnym roku na pewno zawita w moje progi i różowa :heja rozwar ma bardzo ładne kwiaty i ich kolorki, kształtem przypominają mi właśnie sudaville- kurka wodna chyba to jakieś zboczenie kwiatowe ;:224
Lepsze jutro było wczoraj.
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Tersko zobacz pod linkiem kolorki rozwaru ;:196
http://www.google.pl/search?q=rozwar&hl ... 33&bih=659
oksi ;:196
Izuniu u mnie twn biały pod koniec kwitnienia ma troszkę niebiskiego więc jeden pochodzi pewnie od drugiego :)
Joludzięki ;:196 a jak rozmnażałaś czy łatwo się ukorzeniają sadzonki?
Dagna zimuj na najchłodniejszym parapecie to będą miały więcej kwiatów za rok i zrób w sierpniu kilka sadzonek ,małe lepiej znoszą zimę.
A ja namierzyłam żółtą i może uda mi się taka zdobyć http://www.vireoplantsales.com/pics/db/bestand_590.jpg
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

A może znacie tą roślinkę bo ja nie wiem co to jest.Przywiozłam ją od Mamy z Gdyni jesienią ubiegłego roku razem z doniczką grudników ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Wygląda na coś gruboszowatego, ale nie wiem :) a listki mięsiste czy wiotkie? Wleję u siebie fotę swojego, to może porównasz ;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”