Moja działka 2
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 2
Witam wszystkich niedzielnie.
U nas nadal sucho, pomimo zachmurzenia deszcz nie popadał.
Chciałam wkleić zdjęcia, ale niestety Fotosik nie chce współpracować. Nie wiem, czy to tylko u mnie wystąpił ten problem, czy u Was też.
U nas nadal sucho, pomimo zachmurzenia deszcz nie popadał.
Chciałam wkleić zdjęcia, ale niestety Fotosik nie chce współpracować. Nie wiem, czy to tylko u mnie wystąpił ten problem, czy u Was też.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu ja z fotosikiem dawno nie współpracuję tylko z żabą . Fotosik tylko spamy mi przesyła.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu nie mogę nadążyć z przeglądaniem i spacerkiem po Waszych ogrodach
ale byłam w Wojsławicach jestem zauroczona azaliami i rododendronami i nie tylko bo mnóstwo bylin i drzew.Fotki wstawiłam w temacie o parkach i ogrodach może nie za ładne ale takie porobiłam.Podobają mi się Twoje zakupy,też mówię to ostatnie a mam do wsadzenia chyba ze 20 doniczek po ostatniej eskapadzie.Do zobaczenia na porannej kawie pozdrowienia dla CIOCI LIDZI od moich milusińskich. 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Lidziu ja pozazdrościłem tobie i dzisiejszy dzień spędziłem z rodzinką w Arboretum w Wojsławicach.Wspaniałe miejsce.Jestem zauroczony.Tylu kwitnących i tak wielkich Rh nie widziałem w życiu.Dodatkowo masa innych roślin.Postaram się umieścić jakies fotki.Moja lista chciejstw jest teraz ogromna.Dobrze,ze juz mam sklerozę to nie zapamiętam tych wszystkich nazw.Oczywiście nie obyło się bez zakupów.Właśnie przypomniałem sobie,że przeciez mam swój wątek
Deszczu oczywiście dalej nie ma.

Deszczu oczywiście dalej nie ma.
- slila1
Marysiu przyzwyczaiłam się do Fotosika i trudno byłoby mi znów wszystkiego od nowa się uczyć.
Na razie więc ze zdjęciami stop.
Marysiu mar33 obejrzałam Twoje piękne zdjęcia zrobione w Wojsławicach.
Pochwal się koniecznie, co tam kupiłaś.
Jurku cieszę się, że wróciłeś zadowolony z wycieczki. Czasem warto gdzieś się wybrać i obejrzeć piękne miejsca i rośliny. Pochwal się co kupiłeś.
Na razie więc ze zdjęciami stop.
Marysiu mar33 obejrzałam Twoje piękne zdjęcia zrobione w Wojsławicach.
Pochwal się koniecznie, co tam kupiłaś.
Jurku cieszę się, że wróciłeś zadowolony z wycieczki. Czasem warto gdzieś się wybrać i obejrzeć piękne miejsca i rośliny. Pochwal się co kupiłeś.
- slila1
Witam Was dzisiaj pierwszym kwiatem mojej ismeny

Miałam nadzieję, że w nocy spadnie deszcz i podleje spragnione wody rośliny, ale niestety na razie jest sucho.
Kilka ostatnich zdjęć.
mak wschodni
czosnek karatawski
żurawka
piwonia
piwonia
liliowiec
goździk brodaty
piwonia
goździk skalny
aster alpejski
Życzę wszystkim miłego dnia.

Miałam nadzieję, że w nocy spadnie deszcz i podleje spragnione wody rośliny, ale niestety na razie jest sucho.
Kilka ostatnich zdjęć.

Życzę wszystkim miłego dnia.
- Maska
- Kontakt:
Śliczne !Piwonie u mnie jeszcze w ciasnych pączkach chyba za dwa tygodnie będą chyba, że Twoje są wczesne?
Goździk jest przepiękny, asterek też. Ismena raz w życiu dawno temu kupiłam i nic z tego nie było i zrezygnowałam. Z tych co trzeba wykopywać to głównie mieczyki mi wpadają w rękę.
Lidziu życzę Ci deszczu !
Goździk jest przepiękny, asterek też. Ismena raz w życiu dawno temu kupiłam i nic z tego nie było i zrezygnowałam. Z tych co trzeba wykopywać to głównie mieczyki mi wpadają w rękę.
Lidziu życzę Ci deszczu !
- slila1
Marysiu dziękuję, deszcz bardzo by się przydał. Na razie słońce nie wyszło, więc może coś pokropi.
- Maska
- Kontakt:
Musi, bo już prawie u wszystkich padał lub pada. Poza tym odpoczęła byś od podlewania i dało by się coś wyrwać z ziemi, bo chwastom nie przeszkadza brak wody. Są jeszcze bardziej zakorzenione.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu ja już w marcu posadziłam ismene do doniczki, trzymałam w domu. teraz jest w ogródku nie rośnie kwiatów nie widać, 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Śliczne piwonie a ismena zawsze wprawia mnie w zachwyt.
. Niestety na dziesięć jedna mi czasem zakwitnie. Także chyba z nich zrezygnuję. 

- slila1
Marysiu zaglądam ciągle za okno, ale nadal jest sucho.
Wyczytałam w Google, że szałwię oprócz siewu można rozmnażać przez sadzonkowanie. Spróbuję odciąć kawałek w posadzić do doniczki, może się uda.
Zeniu wiele osób skarży się, że ismeny im nie kwitną, nie wiem jaka jest tego przyczyna. U mnie kwitną co roku. Żółta już też ma pąk i niedługo się rozkwitnie.
Wyczytałam w Google, że szałwię oprócz siewu można rozmnażać przez sadzonkowanie. Spróbuję odciąć kawałek w posadzić do doniczki, może się uda.
Zeniu wiele osób skarży się, że ismeny im nie kwitną, nie wiem jaka jest tego przyczyna. U mnie kwitną co roku. Żółta już też ma pąk i niedługo się rozkwitnie.
- slila1
Przed chwilą trochę popadało, ale już prawie nie ma śladu.
Muszę się Wam pochwalić, że dzisiaj byłam na miłych pogaduszkach u Grażynki. Dokładnie zwiedziłam jej tajemniczy i bardzo piękny o tej porze roku ogród.Towarzyszyły nam urocze kotki i jamniczka Tina, która pozwoliła mi nawet na pieszczoty. Jestem znów podbudowana i oczarowana przez właścicielkę ogrodu, która jest dla mnie zawsze bardzo miła.
A teraz kilka dzisiejszych zdjęć z mojej działki.
róża miniaturowa
czosnek południowy
czosnek ozdobny
kozłek lekarski
tamaryszek
dyptam biały
wiesiołek dwuletni
kokorycz
wierzba Hakuro Nishiki
krwawnik kichawiec
Muszę się Wam pochwalić, że dzisiaj byłam na miłych pogaduszkach u Grażynki. Dokładnie zwiedziłam jej tajemniczy i bardzo piękny o tej porze roku ogród.Towarzyszyły nam urocze kotki i jamniczka Tina, która pozwoliła mi nawet na pieszczoty. Jestem znów podbudowana i oczarowana przez właścicielkę ogrodu, która jest dla mnie zawsze bardzo miła.
A teraz kilka dzisiejszych zdjęć z mojej działki.

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Lidziu u Mnie dzisiaj nareszcie popadało.Tą ismene to chyba masz z doniczki.Moje 3 siedzą jeszcze w ziemi.jeśli chodzi o zakupy to na wysadzenie czekają 3 żurawki, 2 hosty miniaturki.2 pysznogłówki, prymulka japońska i lantana.Wcześniej wysadziłem jednoroczne lwie paszcze niskie i cynie.Moja LP kupiła sobie zioła w doniczkach.
- slila1
Jurku u mnie tez popadało ale bardzo krótko.
Cebule ismeny były posadzone do doniczki na działce ok.dwa tygodnie temu. Zdążyła wyrosnąć i wypuścić trzy pędy kwiatowe.Żółta już też ma pąka, a trzecia doniczka została obsadzona cebulami ismeny białej niedawno. Chcę w ten sposób przedłużyć okres kwitnienia.
Zakupy zrobiłeś bardzo fajne, dobrze, że popadało, życzę miłego sadzenia.
Cebule ismeny były posadzone do doniczki na działce ok.dwa tygodnie temu. Zdążyła wyrosnąć i wypuścić trzy pędy kwiatowe.Żółta już też ma pąka, a trzecia doniczka została obsadzona cebulami ismeny białej niedawno. Chcę w ten sposób przedłużyć okres kwitnienia.
Zakupy zrobiłeś bardzo fajne, dobrze, że popadało, życzę miłego sadzenia.