Iwona masz rewelacyjne kwiaty, co chwilę pokazujesz kolejne, co jedne to ciekawsze. A w rzeczywistości jak to musi wszystko razem wyglądać!!! Naprawdę dziw bierze gdzie Ty to wszystko trzymasz...

Hi hi hi. Mietek!Akwelan_2009 pisze:Iwono - od jak dawna masz tą roślinkę: Aloinopsis spathulata ? Czy jest to wymagający "osobnik" ? W jakie podłoże wysadziłaś ją ?
Ja swoje mam wysadzone w bardzo mineralne, przepuszczalne podłoże i zastanawiam się czy dobrze postąpiłem.
Gdzie można nabyć takie cuda??raflezja pisze: Crassula susannae
Ten zestaw zakupionych roślin wydaje mi się znajomyraflezja pisze:Tomek! Niestety są to zakupy zagraniczne.
Tak Marku!mgr_ pisze: Ten zestaw zakupionych roślin wydaje mi się znajomy![]()
Też w tym roku robiłem tam zbiorowe zakupy.
Nie ma za co, dzielę się tylko swoimi spostrzeżeniami ze skromnych doświadczeń z tym gatunkiem.raflezja pisze:Paula!
Dzięki za Twój optymizm odnośnie kwitnienia i link.
ja bym do listy podejrzanych dorzucił jeszcze M.elegans (dealbata)hen_s pisze:
Jeśli chodzi o pokazaną mammillarię to skłaniam się do tezy Mariusza który jak się okazuje ma nie tylko dobre oczy ale też dużą wiedzę. Widziałem takie rośliny w dużych kolekcjach właśnie pod nazwą M. albilanata. Gdyby miała ciemmniejsze ciernie środkowe to byla by to częściej spotykana M. haageana, bardziej kulista zaś to M. lanigera. Podobne do niej to M. supertxta , M. lanata i M. martinezii ale rzeczywiście stawiał bym raczej na M. albilanata.