Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

No tym kaktusem to i mnie ubawiłyście :;230 aż musiałam na niego spojrzeć (bo już miałam przypuszczenia, że gile mi na klawiaturze namieszały i głupot nawypisywałam) i sobie myślę, że on to nawet 1,5 metra nie ma co dopiero 15 ;:202
kohleria pisze:Chodzę po kwiaciarniach tylko dlatego,żeby Ci zdać relację co i gdzie możesz dokupić. Sobie nie kupuję

osz Ty ;:219 nie wiem czy dziękować czy ;:124 bo ja po kwiaciarniach nie chodzę bo w nich ceny mi nie pasują ;:222 moje kwiaciarnie znajdują się w Biedronce, Kauflandzie... nawet i w Lidlu nic nie kupiłam bo uznałam, że drogo :;230
Aaaaa a'propos Lidla - wracam sobie z pracy i myślę... a może pójść do tego Lidla i kupić dracenę...? wydam część tych co mam i będę mieć jakąś oryginalną... Ale zaraz potem pomyślałam: no głupia, dracena to dracena, te nie rosły, tamta tez rosnąć nie będzie ;:14 Wniosek z moich 2-minutowych przemyśleń: wydać draceny, które mam aby było miejsce na inne, chętniejsze do współpracy kwiatki :;230
kohleria pisze:A jak tam klawiatura, obgilowana?

;:108 co chwilę słyszę w swoim kierunku "na zdrowie" :;230

gruboszki.... nie grubosze ;:185 dla porównania długopis położyłam ;:173

Obrazek

no i mój pięknie rosnący polyscias :tan przestaje na parapecie się mieścić i co teraz?? ;:144

Obrazek

a także te... filodendrony?? :oops: po prawej dziurawy to filodendron ale ten po lewej to nie pamiętam co... ;:182 tak czy siak, oba nie rosną, stoją jak wryte, tylko je myję co jakiś czas bo się kurzą, żadnej z nich radości ;:155

Obrazek

Więcej chyba dopiero w weekend, bo te egipskie ciemności mnie dobijają, zdjęcia nie takie jak trzeba wychodzą no i ogólne samopoczucie do bani ;:222 całe szczęście jutro piątek :heja
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja bym z chęcią zobaczyła ten twój stoliczek na kólkach za 10zł co masz na kwiaty :lol:
dobra i tania sprawa -pokazuj :lol:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dzień dobry kochaniutka ;:oj
Jak zdrówko? Już lepiej? ;:168
Koniecznie pochwal się tą nową półeczką ;:108 , ja ściany też mam puste w dużym pokoju, może czas coś zmienić ;:224
Chyba trzeba zacząć myśleć o twoim balkonie, jakie kupiłaś te krzesełka? Zaraz ci tu pomożemy dobrać farbę i doniczki ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Daj czas filodendronkom, one mają okres przestoju i rosnięcia, czasem jak wryte stoją i parę miesięcy. :wit
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit Fajnie twoja smużyna sie rozrosła,skrentnik i w ogóle wszystko,połyscias w tej doniczce cikawie się prezętuje.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Mniodkowa :wit przyznaj, że długopisy położyłaś nie dla ukazania proporcji :wink: ? Reklamujesz swoją miodkowość ;:180 . Przyznam,że robią wrażenie :uszy .
Cieszę się, że kupiłam polisciasy- 2 szt w Biedronce. Jeden taki jak Twój , drugi okrągłe variegata listki. Rosną zdrowo i szybko. Bardzo łatwe w uprawie ;:333 .
Fajnie,że padało :tan , nałapałam 3 wiadra deszczówki. :heja . Zraszam kwiaty , a one w podzięce z niebem już zaczynają rozmawiać :D .
Pozdrawiam cieplutko. ;:168

P.s. Co Ci szkodziło zajść do Lidla, tylko oko napaść :roll: ?
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Bardzo ciekawe te długopisy, choć zwątpiłam, czy one są realne czy wirtualne. Teraz to takie cuda można robić w programach graficznych... :roll:
Swoją drogą, jeśli są realne, to ja tez chcę takie podpisane. ;:224
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

A mnie się baardzo podoba ten dziurawy filodendron ;:63 .Gdybyś chciała się go pozbyć... ;:131 ;:224 ,to ja chętnie ;:4 ,lub wymienię się ;:333 :wit
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Tym razem chyba, nie tyle kwiaty zrobiły wrażenie, co długopisy przerobione graficznie ;:215
Świetny pomysł na podpisanie swojego zdjęcia. ;:108
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36

Post »

I jak tam samopoczucie dzisiaj?? Weekend już za pasem to może uda Ci odpocząć i się podleczyć. Niech Ci M herbatkę z wódeczką i cytryną zrobi - to zawsze pomaga ;:136

Grubosze są śliczne. Może i miniaturki ale pomyśl sobie co będzie z nich za parę lat ;:138 I też ciekawa jestem jak to ta półeczka za 10zł wygląda.

A! I nie uwierzysz - kupiłam sobie notesik :D Teraz już mogę być ogrodniczką pełną parą ;:108 :tan
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Noo,miodkowa-dawaj zdjęcie tej półki ;:65 .tylko 10zł kosztowała?gdzie takie tanie sprzedają? :shock: :wit
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

http://img707.imageshack.us/img707/9976/img4450001.jpg miałam takiego filodendrona ładnych kilka lat, gdy wyjechałam za granicę, pod opieką mojej mamy, zaatakowały go pasożyty i nie dał rady... do tej pory go żałuję... jeśli Cię Twój denerwuje, to z chęcią go przyjmę ;:216
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

hej hej :wit
dziewczynki poświęciłam się i sama przeczytałam co napisałam, bo mi :shock: oczki wyszły jak zaczęłyście mi pisać o półce za 10zł ;:223 nawet napisałam, że kupowana w OBI - w a w OBI nie ma NIC za 10zł :;230 półka kosztowała 69,99... a za 10zł...
mniodkowa pisze:strasznie nie lubię przesuwania doniczek w celu odkurzenia, umycia podłogi :evil: mam jeden stojaczek na kółeczkach i muszę dokupić jeszcze ;:224 tylko za chiny nie pamiętam gdzie go kupiłam, a pamiętam, że jakiś strasznie tani był (ok 10zł dałam)

ale ja Was rozumiem - tyle ja tu klepię, że może się popieprzyć :;230
Marudzia pisze:ja bym z chęcią zobaczyła ten twój stoliczek na kólkach za 10zł co masz na kwiaty

o! jedyna przeczytała co trzeba :wink: ; dobrze, zrobię foto
Anankee pisze:I jak tam samopoczucie dzisiaj??

Jak sobie zaaplikuję 2 x a'katar zatoki to ok 1,5-2godz jestem do życia, potem gile atakują :pogon i głowa pęka, miałam dziś plan umycia okien, ale chyba sił mi brakuje ;:185 zdjęć też żadnych nie mam, na pocieszenie odwiedzającym mogę zostawić hibiskusa, bo kwitnie, oj kwitnie :tan

Obrazek

Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kohleria pisze:Reklamujesz swoją miodkowość
rapunzel pisze:Bardzo ciekawe te długopisy, choć zwątpiłam, czy one są realne czy wirtualne.

no normalnie rżałam jak głupia jak Was poczytałam kochane dziewczynki ;:168 długopis realny, natomiast ja swoje zdjęcia od daaawna podpisuję i tak mi podeszło akurat tam umieścić nick ;:172
Stokrotkania pisze:Świetny pomysł na podpisanie swojego zdjęcia.

dziękuję ;:196 Ty jedna nie dałaś się nabrać, choć nie to miałam przecież na celu :;230
swoją drogą to są oczywiście możliwości wykonania nadruku na długopisie jakim się chce, ale to kupując w setkach się opłaca, a co ja miałabym robić z 100 długopisów :shock:
Anankee pisze:A! I nie uwierzysz - kupiłam sobie notesik

ooo to wielki wyczyn koleżanka poczyniła ;:180 będziesz teraz notować swoje chciejstwa hahaha
jola1313 pisze:Noo,miodkowa-dawaj zdjęcie tej półki

M obiecał, że dziś powiesi - więc jak już powiesi to jutro zrobię zdjęcie i pokażę
jola1313 pisze:A mnie się baardzo podoba ten dziurawy filodendron.Gdybyś chciała się go pozbyć...
dagg pisze:jeśli Cię Twój denerwuje, to z chęcią go przyjmę

hehe :) jednak posłucham Patrycji (filgranowej) i jeszcze dam im czas, może ruszą...
kohleria pisze:Cieszę się, że kupiłam polisciasy- 2 szt w Biedronce. Jeden taki jak Twój , drugi okrągłe variegata listki.

też uważam, że łatwe w uprawie, widziałam wczoraj w Kauflandzie tego variegata... po 4,49?? mały, ale skoro szybko rośnie to i wart ceny, choć ja nie kupiłam, bo gdzie postawić? ;:14
kohleria pisze:P.s. Co Ci szkodziło zajść do Lidla, tylko oko napaść?

tamtego dnia to był wielki wyczyn, że dolazłam z autobusu do domu tak się czułam ;:144 ale wczoraj koło 20 zadzwoniła szwagierka i mówiła, że w Lidlu pyszne truskawki przecenione na 2,49 za 500g więc jak już i tak musiałam tą rukolę kupić i pomidory w puszcze, to zwekłam się z łóżka i pojechali my.... kupiłam truskawki i inne zaplanowane rzeczy, draceny nie ;:222 nie wzbudziły zachwytu jakoś we mnie ;:185
Niunia1981 pisze:Chyba trzeba zacząć myśleć o twoim balkonie, jakie kupiłaś te krzesełka? Zaraz ci tu pomożemy dobrać farbę i doniczki

akcja "balkon" będzie chyba odłożona na późny maj, bo za tydzień wyjeżdżam na ponad tydzień a potem... nawet nie do domu a prosto na kurs na 3 tyg, ale nie mam jeszcze oficjalnej informacji, więc będąc dziś na ryneczku omijałam alejkę z kwiatkami ;:224 zdjęcia krzesełek będą, później, ale chyba nie chcesz mi ścian malować pod kolor krzesełek? ;:154 :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

a co ja miałabym robić z 100 długopisów
Mogłabyś np koleżankom z forum porozsyłać. ;:224 :wink:

Podziwiam cię, że poszłaś chora po te przecenione truskawki :shock:
Choć niewykluczone, że i ja bym się zwlekła. Ja kupiłam u nas już dwa razy pół kilo za 3,99.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”