W moim zielonym świecie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: w moim zielonym świecie

Post »

Wystarczy się tylko położyć na boczku !
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pooglądałam Twoje kwiatuszki... bardzo ładne widoki ;)
Ściskam kciuki za pączki na hojach.
Phalaenopsisy - oba piękne. Żółty być może będzie pachnieć w słoneczku w upalne dni.
Aż dziw bierze, że u Ciebie w dużym mieście, perlit jest nie dokupienia.
U mnie, w 25tyś. miasteczku, conajmniej w trzech sklepach ogrodniczych jest do dostania ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

Dziękuję za odwiedziny :wit
Marylko nie umiem przekopiować tego zdjęcia, mogłabyś ty???
Maska nie szczuj tym kogutem-awatarem ;:145 ja też bym chciała kurki, ale mój chop twierdzi, że nie mamy miejsca ;:14 właściwie ma chyba rację ;:131
Idę porobić kilka zdjęć i wracam coś pokazać, bo przez świąteczne przygotowania jakoś brakuje mi czasu na pogaduchy i zaniedbuję wątek :oops:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

nie taka jest intencja mojego koguta!
sylvi
1000p
1000p

Post »

No to jestem :wit NIe mam niestety już wiele do pokazania, ale coś tam jeszcze znajdę
Obrazek to taka fotka poglądowa - trzy poziomy z kwiatami, a z prawej okno storczykowe, poza miltonią - boję się zabierać ją z łazienki, a to ona znowu kwitnie :heja
Obrazek i biały falek nareszcie ma duże kwiaty Obrazek A to mój reanimek, stoi tak od końca grudnia i ani korzonka ;:145 ale widać nowy listek :D może coś z niego będzie?
Obrazek Obrazek
I zawsze wdzięczne fiołaski, takie kundelki, ale niezawodne w kwitnieniu
Obrazek a ten to listek niespodziankaObrazek i skrętniki, niedługo powiększę ich kolekcję ;:215 Obrazek w poniedziałek będzie paczuszka z nowymi skrętnikami, nie mogę się doczekać.
A tego badyla jeszcze nie pokazywałam, bo brzydal z niego! Jesienią wypuścił nowe listki, które w grudniu zdechły, pewnie z braku światła ;:131 Mam nadzieję, że w tym roku wcześniej się obudzi i wreszcie będzie miał czym się pochwalić :evil: Obrazekcycas revoluta
I tylko troszkę jeszcze o moich kalateach, bo mają nowe listki dzięki siarczanowi magnezu :heja wreszcie znalazłam ich słaby punkt Obrazek Obrazek ObrazekMam nadzieję, że zaczną rosnąć a c. crocata regularnie kwitnąć ;:333 Cisus australijski chyba zimą trochę przelany stąd te suche listki
Obrazeki mięta? melisa? tak jakoś to nazywają potocznie, ale tak dokładnie nie wiem jak się nazywa, choć nie nazwa mnie niepokoi tylko jej wzrost, ukorzeniam ją na nowo chyba 10 raz i zawsze robi się "wiszącą", a powinna ładnie stać! Kompletnie nie wiem czego tak się dzieje ;:185 Obrazek
i na koniec jeszcze jedna kwiatowa półeczka, tym razem w kuchni Obrazek :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Piękne roślinki, ładnie wyeksponowane. Moje dzielą parapety razem z rozsadami, albo powynoszone w kąty różne, bo młodzież zagarnęła najlepsze miejsca. Podoba mi się ten rattanowy kwietnik. Też się zastanawiałam ,ale muszę znaleźć taki co ma dużo oczek

Mój cissus też ma takie zasuszenia, a wcale nie jest przelany rośnie w łazience z oknem i raczej bywa podsuszany
sylvi
1000p
1000p

Post »

O tych suchych listkach wyczytałam w mądrej książce, że to z powodu za dużej wilgotności podłoża zimą, a fakt, że latem nie mam takiego problemu :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Może ona tak reaguje na wszystkie niedogodności; u Ciebie na mokro u mnie na sucho. Fakt że w pracy miałam ogromną i w domu mam 2 i te liście pojawiają się. Ale to bardzo dekoracyjna roślina.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Sylwio,ale u Ciebie roślin i zielonych i kwitnących i wszystkie piękne,jest co robić koło takiej ilości kwiatów. Gratuluje kwitnień storczyków,fiołków i skrętników. ;:63
sylvi
1000p
1000p

Post »

Oj jest co robić, jest! Masz rację Marylko ;:196 A mycie okien zawsze mnie przeraża, bo boję się ruszać to towarzystwo ;:14 bo mogę potem tego nie upchnąć z powrotem ;:223 Z resztą taka operacja ZAWSZE kończy się przeprowadzkami na parapetach,a to zajmuje już caaaały dzień :;230
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Sylvi ja mam to samo i nie jest to takie proste ;:223 Ustawiam,przestawiam, kombinuję bo się nie mieszczą a jeszcze muszę mieć część parapetu pustą bo koty wychodzą.
Bardzo ładnie masz wyeksponowane kwiaty ;:138 ;:138
1000p
1000p

Post »

Kasiuta mój nicpoń to dachowiec i wychodzi na dwór, jak był mały też wszędzie było go pełno, ale teraz go wtresowałam i w domu chodzi tylko po podłodze i ... kanapach ;:223 A to mój sierściuch ;:196 Obrazek To jego osobista pufa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O ja nie mogę .... świetny czy on ma niebieskie oczy. Proszę posmyraj go ode mnie za uchem
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

jakie kwiaty cudeńka ;:oj ;:oj ;:oj a ten kwietnik ;:154 ;:154 o rany przepięknie ;:138 ;:138
a storczyk ten z oiomu nalej do pełna wodą i zostaw na noc ,on po jakimś czasie odżyje hm albo gibnie ;:202 żartuje :;230
kotek śliczny sierściuszek :tan
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Jaki piękny ;:167 ,podobny trochę do mojej Cituni.
Niestety moje muszą przez okno bo boją się psa.Szkoda bo z 5 kwiatków mogłabym dostawić :;230

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”