Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Witaj Małgosiu, zakupy super ;:138
pozdrawiam :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziewczyny dlaczego nie przepadacie za mieczykami czy dlatego że trzeba je wiązać bo się przewracają i łamią czy za krótko kwitną bo ja je uwielbiam ale nie mam dla nich dobrego miejsca ale bardzo mi się podobają. :wit ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ewuś,nigdy nie zostawiałam w doniczkach begonii,jakoś mi ich żal,gdyby miało im się coś stać.Jesienią zostawiłam w donicy wielkiej kanny i eucomisy,bo po prostu juz nie chciało mi sie ich wyjmowac.
Aga,też się boje buszowania między hortensjami,tym bardziej,że będzie z nami Bożenka Babopielka,a ona ma dar wkładania na wózek pieknych okazów dla mnie.Jeszcze bardziej boję się,że nie pojadę wcale ani do Szmita ani na zjazd,bo M zmienia pracę od 1go marca i zobaczymy jaki tam bedzie system pracy.Na razie bedzie jeżdził na tydzień pod Poznań,sobota i niedziela w domu,potem ma ruszyc oddział 30 km od nas to by codziennie dojeżdżał.
Eliza,te lilie były takie piękne na zdjęciach,że nie mogłam się oprzeć.U ciebie ktoś podał link do sadzonych w donicy,próbowałaś już kiedyś tak?Ładnie to wygląda jak jest jeden kolor posadzony,a ja mam miszmasz.
Danusia,na działce to z pewnością będę miała busz z czasem,gorzej będzie jak rączniki mi porosna metrowe jak Tadziu przewiduje, zanim bedę mogła je wynieść na dwór. :;230 Żeby dostać się do szafy będę przedzierała się w gąszczu w pokoju.
Witaj Małgosiu.Piję kawkę z cytryną,bo nie piłam znowu jakiś czas i wstałam z bólem głowy.Dobre zamiast tabletek.
Jolu,ja nie mogę się do nich przekonać,bo u mnie baaaaaaaaaaaaardzo krótko kwitną.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja za mieczykami też nie przepadam, bo raz, że kwitną krótko, a dwa, że się przewracają.
I czytam też o aurum. Mam je osiem lat. NIgdy nie kwitło. Podobnie jak juka. Chyba w końcu jedno i drugie wywalę i na ich miejscu posadzę sobie hortensje.
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Gosiu to nie u mnie ktoś podawal link z donicami, ale ja osobiście tak nigdy nie robiłam wole jak sobie rosną normalnie w gruncie, choć jedna odmiana w większej ilości też ładnie wygląda :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Małgosiu to ja myślałam, że skoro zamówiłaś, tak dużo host, to już w sklepach ich nie szukasz :;230
Zdziwiłam się, że ktoś może nie lubić gladioli :shock: Może faktycznie nie kwitną zbyt długo, ale czy tylko one ?
Wywracają się ? to sadźcie je głębiej, szczególnie, gdy macie piaszczyste podłoże. Przecież one są takie cudowne :uszy
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu,jak bedziesz miała czas to wstaw zdjęcie arum,bo podobno ma ładne liście i dla nich warto je trzymać.Juka u mnie też nie kwitnie.W tym roku daję jej ostatnia szanse,jak nie zakwitnie to pójdzie gdzies pod płot.
Elizo,te w donicach to był link tu z forum,trzeba bu poszukać w dziale mieczykóww.
Iwonko,sama nie wiem jak ta hosta dostała się do mojej torby. :;230 Nie mam dużo mieczyków,około 10 sztuk,nie więcej.Kupię te półokrągłe podpórki,one sie sprawdziły u mnie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś biegnę zameldować, ze kupiłam bulwy begonii :tan ....pamiętasz jak mówiłam, ze kupie ze 4?.....miałaś rację, ze nie wytrzymam......kupiłam 20 ;:223 ....ale gdzie je posadzę.....nie mam pojęcia ;:223
A teraz poproszę o lekcję, co mam z nimi robić dalej :roll: nigdy nie sadziłam, zawsze kupowałam gotowe sadzoneczki....więc poproszę łopatologicznie .....
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś wiedziałam,wiedziałam... :;230 :;230 :;230 Znam cie wirtualnie,nie mogłaś byc obojetna przy takich pięknotkach.Wsadż każdą cebulkę odzielnie do małych doniczek i podlej.Ja podlewam maksymalnie 2 razy w tygodniu,jak widzę,że jest przy sucho to zraszam tylko.Potem pod koniec kwiertnia przesadzam do wiekszych doniczek,w tym roku zrobie kompozycje z czyms zwisającym dołożę lobelię może.Pod każdą przesadzana begonię podsypuję troche osmocoty w granulkach.W ubiegłym roku podsypywałam tez przy sadzeniu w lutym,ale nie kupiłam jeszcze,u nas jest sprzedawana na kg,kupuje 1 kg i starcza mi na cały sezon.Ja sypie pod każda roślinę wsadzana do ogrodu,oprócz kwiatów jednorocznych.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Gosiu, zaglądam regularnie do Ciebie i aż mnie głowa rozbolała od tych Waszych siewów i zakupów . Z zazdrości i ja dziś posiałam rozmaryn, papryczkę i majeranek. Zasiewy zrobiłam wszystkie w miniszklarni zrobionej z plastikowej butelki. Podejrzałam w którymś wątku, pomysł super.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu,to lecę do ciebie.Mam nadzieję,że wstawiłaś zdjęcie tej swojej nowości?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja przyleciałem do Ciebie i co widzę :shock: Wczoraj były dwa mieczyki , dzisiaj ,,tylko 10'' Nie lubię mieczyków. :;230 :;230 :;230 :;230 I hosty wpadają ci do torby ;:7 ;:7 ;:7 Trawniczka nawet na kocyk położyć nie będzie ;:112 ;:112
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Małgosiu ta hosta bardzo fajna jest , szybko przyrasta mam ją ;:108, akurat hostom...też ciężko mi się oprzeć :wink:
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu ;:196 napisz co siałaś?i kiedy :?: ;:4
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu,trawniczka jest jeszcze ;:224 ,ale wiosną będzie musiał być uszcyplony niestety.Te rosliny mają to do siebie,że jakoś same wpadają do koszyków,a potem,żeby nie byc złapanym za kradzież to lepiej wczesniej za nie zapłacic. :;230
Dorotko,Dzięki za zdjęcie hosty,nie żałuję,że ja kupiłam skoro szybko przyrasta,bo wśród tych,które zamówiłam jest częśc , kóra ma wolny przyrost i te bedę musiała jakoś oddzielnie posadzic.
Gosiu, w sobotę siałam lobelie 3 kolory.werbenę,jeżówki, petunie,heliotrop i z tego cos pokazują lobelie.Z miesiąc temu pierwiosnki, niecierpki, bratki,żeniszka,rącznika,katalpę,hosty,terminy wysiewu były różne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”