Ogródek Małgolinki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Małgolinki

Post »

Oj wiedzę, że się obkupiłaś Małgosiu! Ale będziesz miała wysiewania!!
I mamy podobny gust ;:108
Moja lobelia zaczęła w końcu wyłazić z ziemi - ale biała najsybciej, różowa i niebieska znacznie wolniej. Floksy zamówiłam w Fuksjanie, smagliczkę chcę zamówić we Florinii (między innymi :tan) i begonie też! Są cudne. Mam już posadzoną cebulkę białej pełnej i żółtej zwisającej i mam sadzoneczki pełnych żółtej, pomarańczowej, czerwonej i różowej (a skubnęłam po listku z Obi ;:224 ).
Chociaż może wysieję smagliczkę ale mi się skończyło miejsce na parapetach. Hm... musze się zastanowić.
Buziaczki ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajne zakupy, Małgosiu - będziesz miała co robić wieczorem ;)
Moje siewki wciąż w ziemi i nie wypuszczają zielonego, ale posiane w sobotę więc chyba mają czas :)
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Moniko, Aguniu, witajcie :wit
tak dużo siania przede mną, powiedzcie w czym wysiewacie nasionka, chyba gdzieś czytałam na forum ze niektórzy wykorzystują wytłaczanki od jajek, próbowałyście moze tego czy tylko wysiewałyście w donicach i pojemnikach.
Moniko a jakie floksy zamówiłaś, ja wczoraj kupiłam jednoroczne, ale mażą mi się te wysokie wieloletnie, ale w ogrodniczym jeszcze nie było, w ogóle to nie było szaleństwa, dziś mam pusty portfel ale może jutro bujnę się do brico, Małgoś pisała że jest spory wybór.
Moniko piszesz że listki begonii uszczypnęłaś w obi to znaczy że z listka tobie coś wyrosło?
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziewczyny usiłuję znaleść podstolecmarek ale jakoś nie mogę ;:223 , pomocy jak go szukać?
pozdrawiam Małgośka
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Małgosiu ja wysiałam część do zwykłych plastikowych doniczek ale to zajmuje za dużo miejsca i polecam pudełka plastikowe np. po mięsie mielonym i kurczaku z biedronki (ktoś już o tym pisał, chyba Marzenka79). Są niskie i nie zajmują dużo miejsca bo można ładnie poustawiać w równym rzędzie. Potem popikuje do pudełek po jogurtach i śmietanie ;:108 i co najwazniejsze to zasłonić folią lub szybką - kobeę zasłoniłam i szybko wzeszła natomiast przy lobelii zapomniałam i dopiero jak zasłoniłam woreczkiem to zaczęła ruszać się. I podlewałam spryskiwaczem. Pudełka stoją na parapecie okna zachodniego nad kaloryferkiem.
Floksy zamówiłam wieloletnie - chcę zasłonić "nóżki" powojników i winobluszcza - odmiana Floks douglasa [ JESTEM MISIEM NIECZYTAJĄCYM REGULAMINU ], Floks douglasa Lilac Cloud i Floks subulata Amazing Grace.
Listki begonii (w sumie 10 sztuk ;:224 ) wsadziłam najpierw do wody a jak wypuściły listki to do ziemii i bardzo ładnie wypuściły. Zrobię zdjęcie po południu i wkleję u siebie. Ale kurcze dużo z tym zachodu bo miałam zastawione parapety od sierpnia zeszłego roku. Zobaczę jak w tym będzie z cebulami i chyba zdecyduję się na taki sposób, tym bardziej że chcę zamówić dwie cudne begonie i wtedy przechowam bulwy na przyszły rok.
Ale ci się rozpisałam ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Małgosiu, co do wytłoczek od jajek to nie polecam. Nasiąkają wodą i pleśnieją. Podobnie jest z torfowymi doniczkami, trzeba być doświadczonym ogrodnikiem żeby wiedzieć jak z tego korzystać. Możesz wykorzystać wytłoczki do jajek ale te plastikowe.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Piękne zakupy zrobiłas,ale dziwię się bardzo co tak mało begonii? :;230 Do begonii domowych nie mam ręki,one rosna u mnie jakiś czas pięknie,a potem marnieja i giną zupełnie.Myslę,że to moja wina,bo uśmiercam wszystkie kwiaty pod koniec zimy.Kończy sie praca w ogrodzie wtedy nadmierna troskę z podlewaniem przekładam na domowe.Latem jak często zapomionam je podlac to one sobie radzą,a potem pływaja.Małgosiu,kup sobie wielodoniczki,u nas bez względu na wielkość są po 2,70.Będziesz miała na kilka lat,są praktyczne.
Podstolca Marka juz nie znajdziesz,bo chyba zakończył sprzedaż.Szkoda,że nie zamówiłaś jak ci pisałam o nim, bo teraz po 15 marca zaczyna już wysyłki zamówionego towaru.On handluje tylko w okresie zimowym,widocznie wystawia tyle ile ma do sprzedania.Spróbuj napisać do niego meila,może cos ci wysle.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Widzę Małgosiu,że czeka cie wysiewanie zakupionych nasionek :) Na moim parapecie rośnie por,pomidory i papryka :) Miałam jeszcze gazanie,ale ziemia do kitu i zalęgły się robale więc wylądowały w koszu teraz muszę posiać ponownie :)
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś wpisuję w wyszukiwarkę forum podstolecmarek i nic, w google również :evil:
no trudno, przebuszuję internet , to na pewno znajdę coś ciekawego.

Małgosiu begonii było dużo ale tak trudno było się zdecydować :oops: a i czas mnie naglił, bryknę się do brico to pewnie coś jeszcze wybiorę :D

Justyno dzięki za podpowiedź
pozdrawiam Małgośka
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak ci bardzo zależy to wezmę meila od Bożenki Babopielki,razem u niego zamawiałysmy,one korespondowała z nim to myslę,że bedzie wiedziała.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu pan podstolecmarek sprzedaje na Allegro ale jeszcze nic nie ma wystawione. O innym sposobie sprzedaży nie słyszałam.
Ale fajne zakupy zrobiłaś. Begonie też postanowiłam sobie kupić w tym roku i zobaczę co mi się spodoba. :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu i co napisałas do niego? Z a 3 tygodnie zaczną się już wysyłki,ciekawe czy mu coś jeszcze zostało.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Aż dziw, że mi mknęło te naście stron. :oops: :oops:
Powiem, tak: tereny,które zaprezentowałaś będą wymagać sporych nakładów roślinek. Masz szczęście, że trafiłaś na FO przed inwestycjami, i wcale się nie dziwę, że urzekły Cię takie ogrody jak Aguniady - sama jestem jej fanką. Ciekawa jestem wiosennych prac i będę obserwować jak te połacie trawnika z czasem będą malały i malały i malały... :D :D
Dobrze, że na stratę psiny otrzymałaś nową istotkę - Darwin wygląda na rezolutnego psotnika.
;:196 ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, Ewo witajcie u mnie :wit , miło mi że mnie odwiedzacie :D , pracy przede mną bardzo dużo, tak szczerze to ciężko dla siebie wygospodarować wolną chwilkę pracując, mając dwójkę dzieci i duży dom do ogarnięcia, ale ja nie narzekam , kocham moją rodzinę i mój wymarzony domek ;:138 , teraz tylko jeszcze ładny ogródek... ;:108
Małgosiu nie pisałam jeszcze do niego, bo w pracy miałam później wir a jak wróciłam do domku, to dopiero teraz mam wolną chwilkę, jutro napiszę do niego, jeszcze raz dziękuję za adres ;:196

teraz nadrabiał zaległości, to są moje wczorajsze zakupy:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

a to już po posianiu :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam Małgośka
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To poszalałas zakupowo. ;:63 ;:63 ;:63
Begonie nie sadz głęboko,nie przykrywaj.Ja podlewam po trochu maks 2 razy w tygodniu i jak widze,że ziemia przy sucha to w międzyczasie pryskam ze zraszacza.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”