Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

Zrobiłam spis moich żurawek i tiarelli wyliczyłam że mam 69 odmian oznaczonych
Posiadam też już sporą kolekcję jeżówek 26 odmian i 15 odmian oznaczonych liliowców.
Mam nadzieję że to jeszcze nie jest moje ostatnie słowo w tm temacie.Współwłaściciel ogrodu czyli mój mąż pewnie nie do końca by się z tymi zapędami zgodził on woli krzaczki albo iglaczki ale przecież jedno nie wyklucza drugiego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Jolu jak bardzo osładzają nam takie kwiatuszki nasze oczekiwania na nowy sezon :uszy
Ciekawe jak moje clemki...to ich pierwsza zima u mnie ale nóżki im zabezpieczyłam!
Powiadasz że 69 oznaczonych odmian posiadasz ;:224 Koniecznie musisz to zmienić a Zbyszek będzie jak najbardziej za...no pokaż Mu jak ta liczba wygląda ;:224 ;:196
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Jolu ciekawie prezentuje się jałowiec podsadzony powojnikiem , tylko czy on nie cierpi na brak wilgoci ?
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nirali- Aga bardzo poprawiają stan psychiki takie kolorowe zdjęcia.
Ależ Zbyszek jest jak najbardziej za, tylko trzeba go troszkę przygotować przecież on kocha żurawki, jeżówki,liliowce i inne moje choroby roślinne.Sam pomaga mi je rozwijać. :;230

ZENOBIUSZ- Zenku powojnik daje sobie doskonale radę gorzej jest z jałowcem i dla tego powojnik został przeniesiony na obok rosnący iglaczek o pokroju horyzontalnym. Powojnik był bardzo ekspansywny i zaczął zagłuszać jałowiec.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit znalazłam ...no tak nadrobić muszę jeszcze wszystko ;:7
powiedz mi tylko jak tam było z tym pępkowym?..albo na której stronie bo mnie skręca ;:65
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Jolu zapatrzyłam się na Ciebie i też mieczyki kopiłam.
Czy Heliotrop w dwu kolorach?... białą sadzonkę kiedyś udało mi się kupić na targu.
jola1 pisze:Zytuś czy mam Ci naszczepić hoje? Zaczęły rosnąć -czują wiosnę- i można zrobić sadzonki.
Rób sadzoneczki ja wszystko przygarnę do siebie.

Zapytam jak przezimowały obiecane daturk?...i czy a ja będę mogła sprawdzić już w tym roku jak pachną?
Pozdrowiłam Was. Zyta. ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

patkaza- Aga gdybyś kiedyś potrzebowała szkolenia w oszustwie to polecam Ci na nauczycielkę naszą sukę.Prawie do dnia porodu udawała że jest w ciąży,wszystko na to wskazywało a oszukała nie tylko mnie ale i pozostałych domowników, jedyny widoczny znak że nie jest w ciąży to były nie powiększone gruczoły mlekowe ale ja myślałam że one się powiększą dopiero przed samym porodem :;230 .Następne próby jesienią ale ja umywam od tego ręce jak mąż chce to niech się tym zajmuje.

Obrazek

Zytko nasionka miałam zebrane ze swoich, ubiegłorocznych heliotropów i były niebieski , białego nie spotkałam.
Sadzoneczki z hojek zrobię i będą rosły.Daturki kiepsko, chyba jedna sadzoneczka przetrwała, z moich które dostałam jesienią też tylko jedna od Gosi07 rośnie.Wiosną jak zaczną puszczać nowe pędy narobię sadzonek i może się uda że zakwitną w tym roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

kupiłam dużo ładnych irysów trzy lata temu ale chyba mnie nie lubią....jeżówki masz śliczne, boje się czy moje nie zmarzły, nie okryłam ich, nasion też nie zebrałam :(
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobra,dobra koleżanko droga!
Wyjechała? Odpoczęła? Pozwiedzała? To może jakimiś zakupami się pochwali ;:224
A tak w ogóle to czuć już tam u Was w gródku wiosnę ;:7
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lawenda-Ulka jak miło ze się odezwałaś, tak dawno Cię nie było u mnie.Irysów mam sporo ale po przesadzeniu w ubiegłym roku nie wszystkie zakwitły, co roku dokupuję nowe.Nie sprawiają mi żadnego problemu, tylko co kilka lat trzeba rozsadzać bo kłącza starzeją się od środka i kępy brzydko wyglądają. O swoje jeżówki, mimo że okryte, też się martwię ale będzie co będzie, zamówiłam następne :D
nirali- Aga dla czego Ty nie śpisz po nocach ?Wróciłam z wyjazdu, w domu najlepiej. Zakupy i owszem zrobione, będą zdjęcia.Wiosnę czuć i w ogródku i w moich mięśniach. W sobotę obcinaliśmy gałęzie, bo trzeba przygotować teren pod posadzenie Szmaragdów, pierwsza praca po zimowym lenistwie i w niedzielę ciężko było się ruszać.
Spotkałam się w czasie pobytu w Warszawie z Wandzią 7 i oczywiście spotkanie było za krótkie, tym bardziej że tematów do obgadania było mnóstwo.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Jolu piękne irysy. Ja w ubiegłym roku dokupiłam kilka kolorów - ciekawa jestem ich bardzo -jak będą wyglądały gdy zakwitną.
Niby wszystkie które kupowałam miały nazwy ale ja już tych wszystkich odmian roślin nie ogarniam. Mieczyki też kupiłam -też miały nazwy ale nie do spamiętania to wszystko :roll:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, gdzieś się zbłąkałam i pobłądziłam w meandrach forum. Tyle stronek mi uciekła. Solidnie poczytałam i już jestem na bieżąco. Ten okazały heliotrop to matecznik nasionek? pfu...pfu... na razie nie kiełkują u mnie, ale nadzieje się ciągle.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu czyli już poczułaś smak wiosennych prac ;:224
No pasowałoby i u mnie co nieco przejrzeć i powolutku zabrać się do pracy po zimowym leniuchowaniu...może tak clemki podciąć na pierwszy rzut by zbytnio się nie przesilić :roll:
Ja jeszcze nie zrobiłam przeglądu moich roślinek....może tak jutro komisyjnie? :uszy
A no jedyne co u mnie ostro idzie po oczach to wszechobecne oznaki bytowania mojej psiny na działce :evil:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jolu, co tam słychać? Obeschło już błotko? U nas mimo wczorajszego deszczu suchutko. Przycięłam swoje trawy i berberysy. Jutro kolej na bukszpany :D
Wiosna idzie coraz prędzej, trzeba się śpieszyć z pracami, bo nie nadążymy ;:108
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu piękne kolory irysów. ;:138

Ja niestety zraziłam się do nich i przestałam kupować, gdyż odkąd zaczęłam je ściółkować korą, to kłącza zaczęły gnić.
Nie pomogło wykopanie i moczenie w miedzianie.
Dużo odmian straciłam. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”