Mój parapet

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moj parapet :)

Post »

śliczne tulipanki takie wiosnenne uwielbiam te kwiaty w domu ;:196 noi kalanchoe niczego sobie ładniutki kolorek
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W domu zaczełam żałowac ze za mała pięniedzy miałam przy sobie na zakupach ;:223
troche bym jeszcze pokupowała ;:223
były hiacynty 3szt w doniczce po 5zł, azalie miniaturki po 6zł (krzaczaste i na pniu)
grubosz ogromniasty po 15zł (mega sliczny okaz -mimo ze mam ich wiele kupiłabym) i calathea crocata kwitnąca !

normalnie mam wyzuty sumienia -one mowiły do mnie "wez mnie" ;:223
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

;:3
Moż trzeba naprawić ten błąd, i wrócić na zakupy z większa kaską i siatkami? ;:224
A kalanchoe zawsze się przyda w domu.!!!! A co. :D
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I co, wróciłaś po nie? :D Ja to się wycwaniłam i zawsze mam przy sobie kartę płatniczą 8-) A później patrzę na stan konta i robię ;:202

To morelowe kalanchoe jest przepiękne, ciekawe czy któreś z mojej kolekcji powtórzy kwitnienie :roll:
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p

Post »

Nie wróciłam bo kawałek mam na giełde i już nawet nie pytałam męża bo wiem co by pwoiedział ;:131
kartę też zawsze mam przy sobie ale tam nie ma takiej opcji płacenia, ta giełda jest w formie rynku bardziej ;:131
cały czas mysle o tych maleństwach których nie wziełam ;:131

Wieczorem nie mogłam wytrzymac i przesadziłam już kalanchoe w nowe doniczki -niby nie powinno się przesadzac akurat kwitnących -ale przeniosłam cała bryłę ziemi nic nie naruszając i dodałam swiezej na spód i na wierzch :wink:
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Marudzia jak ja jestem w ogrodniczym to też tak do mnie mówią a szczególnie te zaniedbane.Chyba z miesiąc temu widzialam cudne,duże różowe anturium za 20 zł .Stałam nad nim ze 20 min.i się wachałam ale wkońcu odpuściłam sobie bo nie miałabym go gdzie postawić.Potem oczywiście żałowałam bo miejsce by się znalazło :wink:
Śliczne kalanchoe sobie kupiłaś ;:108 .
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

Mnie nie zdarzydło się żałować zakupionych kawiatów, tylko tych pozostawionych w sklepie.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marudzia pisze:
Sylwi -a jaka ziemie zawsze kupujesz? jakiej firmy? mi zawsze przyznam było to obojętne
Powiem szczerze, że też nie przywiązuję wagi , ale wybieram znane marki jak np. compo lub te sprawdzone od producentów z moich stron - obrona marki powoduje większą dbałość o klienta, a nam daje większą szansę na zakup dobrej ziemi :wink:ruchliwą o której pisałam kupiłam desperacko w nieznanym miejscu i nieznanej marki - niestety ;:131 - kiepski zakup w ciemno ;:14
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Marudzia pisze:...mój mąż jest piwoszem wrecz nie wyobraza sobie zebym piwo mogła w taki sposób zmarnować
szkoda by mu było :;230 wiec dzisiaj kupiłam takie z tańszych -z myslą o kwiatach ;:224
Magdo ale ty rozrzutna jesteś ;:224 może wystarczyło popłukać butelki/puszki po piwie męża :;230
Bardzo podoba mi się twoje kalanchoe (bez względu na kolor) i tak sobie myślę, że gdybym spotkała takie za rozsądną cenę,
to kupiłabym sobie ze dwa na wielkanocny stół ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p

Post »

Heliofitka -rozżutna jak nic ;:224 mąż twierdzi że i tak poszalałam :;230
kalanchoe -kolorki -typowo z myslą o wielkanocy -na razie jeszcze cieszą oko
kupiłam za 7zł sztuka także okazyjnie, chodz dzisiaj w biedronce widziałam też coś ok 7zł ale nie tak duze.

Fiskomp - też mi zawsze żal tych które zostają w sklepach -żal że nie mogę wszystkich wziąść
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

;:65 sobie pooglądać Twoje parapety i co jak co ale ilość drzewek szczęścia to mnie :shock: a że nie wspomnę w ogóle o takiej elegancji z tych parapetów bijącej ;:108 ;:180 tak czysto, równiutko, w ładnym stylu ;:108 i konsekwencja w jednakowych doniczkach :shock:
Marudzia pisze:
fiskomp pisze: Ten bzik to nerwica natręctw (nie martw się każdy coś ma) :D

:;230 ta każdy coś ma -tylko nie każdy o tym głosno gada :;230

no ja np. składam w kosteczkę ładnie równiutko reklamówki - każde! :shock: :;230 i są powpychane w taki pojemnik Ikeowy ale poskładane a nie wymiętolone ;:14 nikt tego nie kuma, bo ja do cierpliwych nie należę a każdą złożę :;230

Marudzia pisze: (4)Jeśli wyjeżdżasz na urlop i nie masz nikogo, kto mógłby zaopiekować się Twoimi kwiatami, postaw na stole wiadro z wodą, a na podłodze, dokoła stołu ustaw doniczki z roślinami. Weź długi sznurek, najlepiej wełniany, jeden jego koniec włóż do ziemi w doniczce, a drugi zanurz w wiadrze z wodą. W ten sposób połącz każdą doniczkę z wiadrem. Rośliny będą pobierały tyle wody, ile im potrzeba.

sobie wyobraziłam jak stawiam "wiadro" :;230 chyba jakiś pompowany basen na środek salonu raczej :;230

no i podlać kwiatka herbatą to mogę, bo mam jej w pip na zbyciu, ale piwa to marnować nie będę ;:222 :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
justyna4833
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 gru 2011, o 12:01

Post »

:wit ładne roślinki w wspaniałych osłonkach,kolekcja aniołków też fajowa ;:108 wpisuję się zeby nie zgubić wątku będę często wpadać ;:108
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p

Post »

Dzięki kochani ;:168
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Marudzia :wit
No to mnie mile zaskoczyłaś swoimi nowościami.Piękne tulipany ;:63
Wyobrażam sobie już widok tych dwóch żółtych kalanchoe w pełni kwitnienia,bedą wspaniale się prezentowały,chociaż już są bardzo ładne.Życzę Ci aby wszystkie Twoje roślinki rosły i kwitły Ci w oczach jak najdłużej.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękne i obfite w pączki kalanchoe ;:215
ODPOWIEDZ