Mój bób był sadzony z rozsady i zrywałem go przez cały czerwiec. Już nie wiązał nowych strąków, nasiona dorosły więc nie było na co czekać. Potrzebuję też ziemi na nowe uprawy.
Po wczorajszej burzy dzisiaj w lesie sporo kurek. Jednak nawet w lesie wysoka temperatura jest odczuwalna. Na działce leniuchowanie. Tylko oprysk na kwiatki i małe nawożonko. Do ziemi trafiły wreszcie nasiona bobu Luz de Otono. Ciekawe czy coś z niego będzie? Zaczynają kwitnienie jeżówki.
Przemku śliczne liliowce, ten z trzeciego zdjęcia ma taki fajny kształt gwiazdki, a ten z czwartego jest chyba taki sam jak mój, który miał być Always Afternoon. Tak jak już pisałam w swoim wątku to nie znam ceny tej tawułki perkeo gdyz zapłaciłam za całe zakupy i nie pytałam ile co kosztuje.
Hosty w pełni kwitnienia. Jutro przed koleusami posadzę resztę aksamitek. Galtonie jeszcze nie kwitną ale to i dobrze bo szałwie dostały troszeczkę w kość i opóźnią kwitnienie. Pojawiają się pierwsze pąki na heliotropach. W ismenach ukryłem szałwie i żeniszki. Myślę, że jak zakwitną to będzie to ładnie wyglądać. Rozpoczyna kwitnąć tawułka "Perkeo". Siewki lubczyku czekają na swoje nowe miejsce.
Nareszcie zabrałem się za swój skalniak, Jest szansa, że jutro uda mi się go doprowadzić do porządku. Zaczyna kiełkować bób wysiany 5 lipca. Do liliowców, z kwitnieniem dołączyły floksy. Koleusy dostały troszeczkę powietrza i zaczynają się krzewić. Galtonie rosną jak szalone. Nie pamiętam żeby były aż tak wysokie jak w tym roku.
Siewki lubczyku ? A istniała by szansa na jedną? Zeszłoroczny lubczyk u mnie zmarzł, a z nasion w tym roku nic nie ma. Nicoline niestety nie zakwitł u mnie, ale ma chociaż ładne, czerwonawo-zielone, świeże przyrosty.
Witaj!
Przywiało mnie tu z wątku o acidanterach i zostanę na dłużej. Zatrzymały mnie głównie liliowce. Cudne te twoje liliowce.
Jak ci rośnie acidantera? Zakwitła?
Mam jeszcze pytanie odnośnie zdjęć liliowców z dn. 16 lipca. Są tam 2 zdjęcia miniaturowych liliowców.Czy obydwa to są miniaturki? ten na dolnycm zdjęciu wyglądem przypomina liliowca Bonanza. Który z nich to Tiny Tim?