Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Ja to generalnie lubię słodycze, ale potrafię ich nie jeść i 3 miesiące, bo po prostu nie chce mi się, a czasem wpadnę w szał i miesiąc ciągiem chyba nadrabiam zaległości :;230 potem to się odbija na mojej twarzy ;:223 bo na biodrach na szczęście jeszcze nie uffff ;:224

Ale sobie wymyśliłaś bardzo dobry sposób na te ciastka - lepiej wydawać kasę na roślinki, a dzięki FO nie masz też czasu na pieczenie a co za tym idzie.. jedzenie :;230 trochę poszkodowane dzieci i małż ale co tam ;:224 ważne, że masz np nowego grudnika i możesz się nim z nami pocieszyć :heja
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, trafiłaś w samo sedno, a co do poszkodowania męża i dzieci, to nie jest tak źle, bo oni i tak kupne batony i inne takie preferują. Jednak, co się wzbogaciłam w blachę do muffinek i formę kamionkową do tart, to już mi nikt nie odbierze, a przecież czasem coś tam się w tej kuchni też zakrzątnę. :wink:
agucha, nie mam pojęcia, co to za odmiana, bo na doniczce w LM było napisane tylko eschynantus, ale przyznam się, że nie jestem jakoś specjalnie zainteresowana, bo skoro znam gatunek, to wiem, jak z nim postępować i wystarczy. :wink:
APe, no widzisz, a mój m wciąż niezadowolony i marudzi o wszystko. ;:223
Stokrotkaniu, nawet myślałam o jakimś wątku w offtopie, choć niekoniecznie typowo kulinarnym, raczej takim związanym z prowadzeniem domu, bo np ostatnio robiłam na imprezę szaszłyki i nie byłam do końca pewna w jakiej temperaturze i jak długo je piec, a tu tyle zmyślnych osób, że na pewno ktoś by mi pomógł. Ostatecznie szaszłyki piekłam na wyczucie i nawet wyszły niezłe. :)

Wczoraj przeniosłam z klatki schodowej do chłodnego przedpokoju moje pędzone hiacynty. Trochę mnie dziwi, ze pomiędzy niskimi jeszcze liśćmi widać już pędy kwiatowe, choć było przecież przykryte, ale pożyjemy - zobaczymy. :wink:
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

Jagooooodaa... Ty kwiatki masz piękne, ale wypieki ;:152 smaka mi zrobiłaś że hoho...
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Widzę,że w ogrodzie nie ma co robić to bierzemy się za wypieki.

Mnie moja lepsza połówka zagoniła do mycia okien.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kwiatki podziwiam, ale tego torta jeszcze bardziej i to piętrowy. ;:180 . Był czas że piekłam coś na okrągło, niestety już mi to przeszło. Coś jednak pozostało..jedzenie słodkości na okrągło. :;230 . Tego nie odmówię nigdy. ;:224
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

ale jesteś kulinarna zdolniacha :) a "_aeschynantus_" to czasami nie "mona lisa"?
Przy ostatniej wizycie w centrum ogrodniczym widziałam cos co mi się "eszkiem" wydawało - piękne i rozrośnięte było i nie spytałam o to, ani o cenę ;:223 teraz żałuję - ciekawe czy nadal to maja bo pan sprzedawca skarżył się, że za zimno tam maja i rośliny padają :?
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Migotko, gdyby się okazało, że eschynanatus to Mona Lisa, a hoja- niehoja to eschynantus, bo tak mi sugerowano to chyba pękłabym ze śmiechu. :;230
Zeniu, żeby taką masę ludzi nakarmić i jeszcze mieć choć po kawałku na niedzielę, to musi byc piętrowy. Ja już tyle tych tortów napiekłam, że głowa mała, bo raz na jakiś czas jest okazja.
Ja słodkie też uwielbiam niestety.
semper, zasadniczo nie mam ogrodu, tylko balkon i to spory, a wypieki to raczej z czasów sprzed forum ogrodniczego, choć ten tort piętrowy robiłam na sobotnią imprezę. :)
Ja do mycia okien tez zaganiam męża, bo sama mam lęk wysokości, a u mnie mieszkanie ma ponad 3 metry wysokości. ;:223
socurku, w tym roku to już tylko czekają mnie pierniczki i jakieś ciasto na święta, pewnie sernik.
Jednak u mnie zawsze są jakieś słodycze, bo wszyscy bardzo lubimy, niestety. Najgorsze, ze po mnie widać to najbardziej. ;:224

U mnie chyba najbardziej rozwijają się teraz sansewierie: zielona kupiona z malutkimi wyrostkami bocznymi ( czy ktoś wie, jak one się prawidłowo nazywają?) ma je już coraz większe, pewnie wkrótce będzie co pokazać, a Gold hahnii od Anjji miała takie maleństwo przy korzeniu, jak ją sadziłam i własnie wczoraj zauważyłam, ze wyszło na wierzch. :tan
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagoda - no to pokazuj ;:177 bo mi się wydaje, że moje sansewierki nie rosną wcale ;:223
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, mówisz i masz, w końcu jesteś matką chrzestną mojego scindapsusa i reo, o innych nie wspomnę. :)
Na marginesie dobrze się stało, że wzięłam się za te sansewierie, bo w środku tej wysokiej znalazłam ... uwaga... małe plastikowe kopytko renifera-zabawki :shock: Wyobraźnia mojego dziecka nie zna granic, jak widać.
Zdjęcia robiłam gdzie indziej niż one stoją zazwyczaj, bo tam niestety za ciemno.
Moje sansewierie wszystkie razem, jeszcze z kopytkiem w środku, bo je odkryłam po chwili. :;230
Obrazek

Sansewieria z targu, a dokładniej ryneczku przy Legionów ( Zeniu nawet tam zajrzałam kiedyś po kwiatki będąc w okolicy :;230 )
Obrazek

Odrosty, czy jak im tam tej sansewierii, w sumie przez trzy miesiące urosły chyba ze 3 cm. :shock:
a są przecież w kompletnej ciemności, bo rosną za "matką"
Obrazek

Gwiazda wśród moich sansewierii, czyli Gold hahnii od Anjji ;:196
Obrazek

Maleńki odrost Gold hahnii, sorki za kiepską jakość, ale nie mam funkcji makro w komórce. :wink:
Obrazek
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36

Post »

Jagodo. Piękne sansewiery. ;:167
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, najzabawniejsze, że jeszcze kilka miesięcy temu ich nie cierpiałam. :wink:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Nie przepadam za sansewieriami jednak gwiazda Gold hahnii ...bardzo mi się podoba. ;:138 . Może i w mojej dopatrzę się piękna. :;230 . Potrzeba tylko trochę czasu na to. ;:108 .
rapunzel pisze:
Sansewieria z targu, a dokładniej ryneczku przy Legionów ( Zeniu nawet tam zajrzałam kiedyś po kwiatki będąc w okolicy :;230 )

Jest jeszcze przy Podmiejskiej...ciekawe czy tam zaglądasz. ;:7 . Ja tam czasem bywam po jednoroczne. :tan
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

łoooooooo ;:154

czemu Ty nie lubiłaś sansewierii? :shock: toż masz tak piękną kompozycję, że aż wezmę i kiedy zgapię pomysł ;:224 bo tak niedawno myślałam o sansi szablowej ciemnej zielonej i sobie myślę - no tak, wszystko ładnie, ale jak podrośnie to przecież będzie dłuuuga, wysoka i co? tak łyso będzie stać? ;:223 a tu proszę jaki dobry pomysł ;:138

maluszkom sansewierkowym także brawa ;:138 ;:138 bo o tej porze roku u mnie nie pojawiają się dzieciaczki i aż trochę "zazdroszczę" :oops: a, że rosną za plecami to mnie nie dziwi - sansewierie mogą rosnąć chyba w każdych warunkach :tan temu tak je lubię ;:108 - jedną dałam koledze w prezencie w sierpniu i dzwonił z 2 tyg temu i chwalił się, że mu urosła :heja (dodam, że on kwiatki a i owszem, ale najlepiej jakby nie musiał z nimi nic robić)
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

Kompozycja faktycznie piękna, zwłaszcza że z moimi ulubionymi roślinkami. To jest jakiś pomysł na zminimalizowanie przestrzeni zajmowanej przez sansewierki ;:224 Ach, tej złotej to Ci zazdroszczę, ale mam nadzieję, że już niedługo będę mieć swoją ;:167
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Ta gold faktycznie cudna... ;:167
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”