Świerk serbski "pendula" w wieku 30 lat osiąga 10 m wysokości, tak piszą. Nie jest to więc jakiś 'struś pędziwiatr"

Czyli coś dla mnie. Poszukuję iglaczków do 10 metrów i chudych -widziałam takie świerki w innych ogrodach wysokie i szczupłe z pięknie wygietymi do góry gałązkami, nie wiem jednak co to za gatunek.Padawan Collies pisze:Ewuś, Monika - jutro porobię fotki moim iglaczkom - płaczkom.
Świerk serbski "pendula" w wieku 30 lat osiąga 10 m wysokości, tak piszą. Nie jest to więc jakiś 'struś pędziwiatr"
Ewa, myślę że to mogły być właśnie świerki serbskie, czyli picea omorica.ewa w pisze: Czyli coś dla mnie. Poszukuję iglaczków do 10 metrów i chudych -widziałam takie świerki w innych ogrodach wysokie i szczupłe z pięknie wygietymi do góry gałązkami, nie wiem jednak co to za gatunek.
tak, to "lilija", kupiona była w tym roku jako jedna z 10 długo szukanych lilii św.Antoniego, ta jeszcze kwitnie.ewamaj66 pisze:Róże prezentują się doskonaleMnie do szczęścia tyle by wystarczyło
Czy na pierwszym zdjęciu to kwitnąca lilia?
to są nasiona magnolii! koralowe lentilki, prawda?ewa w pisze:Mariolko a co to za ciekawostka? nie widziałam jeszcze czegoś takiego![]()
Prócz drzewek jeszcze i różyczki pięknie zdobia ogród. Chyba też wszystkie bylinowe wsadzę na jedna rabatę, bo tak ganiam po ogrodzie i piele to tu to tam