Nowy ogród Jacka 2011/12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2011/12

Post »

Jolu ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A tu znowu sępią..... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku u Ciebie to nawet w listopadzie jest ciekawie i kolorowo. Piękne jesienne fotki. Troszkę mnie zainspirowały i jutro muszę wyjść z aparatem na ogród. Kwiatów już u mnie nie ma (dziś oberwałam ostatnie róże) ale jest kilka traw które mogą jeszcze wyglądać interesująco.
Bardzo podobają mi się chryzantemy już od dwóch lat przymierzam się do ich kupna i zawsze coś mi wypada, zapominam itp. Mam pytanie, czy takie niskie, drobne chryzantemy jakie można dostać przed Wszystkimi Świętymi to przezimują w gruncie?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Jacku u Ciebie to nawet w listopadzie jest ciekawie i kolorowo. Piękne jesienne fotki. Troszkę mnie zainspirowały i jutro muszę wyjść z aparatem na ogród. Kwiatów już u mnie nie ma (dziś oberwałam ostatnie róże) ale jest kilka traw które mogą jeszcze wyglądać interesująco.
Bardzo podobają mi się chryzantemy już od dwóch lat przymierzam się do ich kupna i zawsze coś mi wypada, zapominam itp. Mam pytanie, czy takie niskie, drobne chryzantemy jakie można dostać przed Wszystkimi Świętymi to przezimują w gruncie?
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ;:136

Moniko, dziękuję Ci :) Dziś też wyszedłem z aparatem do ogrodu i trochę udało się uchwycić w obiektyw. Jutro wstawię zdjęcia. Zwłaszcza chryzantemy się nie poddają. A co do tych sprzedawanych na Wszystkich Świętych to większość nie zimuje w gruncie. Można jednak próbować zwłaszcza te drobnokwiatowe. Mój znajomy zabiera, gdy już przestają zdobić na grobie, przechowuje w piwnicy, sadzi wiosną w nową ziemię i ma piękne krzaki ale jako doniczkowe.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku piękny pokaz jesiennych nasienników :D Gdy sie im bliżej przyjrzeć, to są naprawdę bardzo ciekawe :D
Cieszę się, że twoje chryzantemki nadal zdobią, to nieocenione kwity na późnojesienne dni :D
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Właśnie takie drobnokwiatowe mi się bardzo podobają. Muszę spróbować w następnym roku i ciekawe czy przezimują.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, na moich bylinowych płaszczyznach aż się prosi, by coś wystawało z ziemi :lol: Zwłaszcza jak przyjdzie śnieg i już w ogóle zrobi się płasko :( A dzisiejsze chryzantemy wyglądają tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

późna złocista dała radę się rozwinąć
Obrazek

jeszcze jedna późna ('Skandynawska') próbuje swych sił
Obrazek

Moniko, to masz duże szanse, że dadzą radę w Twoim ogrodzie. Ja z cmentarnych próbuję przezimować taką:
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Z mojego doświadczenia wynika, że te drobnokwiatowe ( cmentarne) mają wielką szansę na przezimowanie i długie życie w ogrodzie. Trzeba próbować.
Jacku ta igiełkowa jest cudna. O złocistej nawet nie wspominam, bo wiadomo że zjawiskowa. Cieszę się, że zdążyła Ci zakwitnąć. U mnie dzisiaj wszystkie kiepsko wyglądają, bo padająca mżawka od 2 dni dała im się we znaki.
X_Ro-a

Post »

Bardzo ciekawa jestem czy Skandynawska zdąży Ci rozkwitnąć, mam na nią chrapkę ale nie wiem czy a naszym klimacie (północ kraju) ma szansę rozkwitnąć.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, cieszę się, że potwierdzasz moje obserwacje ;:136
Ze złocistej tym bardziej się cieszę, że 2 tygodnie temu przyjechała ze mną ze Śląska więc miała trochę stresu ale nie zrzuciła pąków :tan
Igiełkowa - tak niesamowita; kwitnie od sierpnia :!: Twoja igiełkowa bordowa też piękna 8-)

Romo, 'Skandynawska' miała za zadanie się przyjąć, bo sadzona jakiś miesiąc temu ale ona dała z siebie więcej :) Obok niej czekają już w pogotowiu gałązki iglaste i na noc ma kapturek z butelki.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Chryzantemki jeszcze dzielnie się trzymają :uszy ...ja już swoje pożegnałam :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, dziś jest piękne słońce, pogoda przypominająca wrzesień więc cieszę się i ja, mogąc dłubać w ogródku, i chryzantemy, które wystawiają główki, korzystając ze sprzyjającej aury ;:3 Ja nie tylko nie pożegnałem chryzantem ale dziś posadziłem następną (wyrzuconą na śmietnik, a owiędniętą nie z powodu mrozu ale z braku wody).
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Właśnie o takie mi chodzi tylko nie żółte lecz białe i różowe. Jak przezimują u Ciebie to w następnych roku kupuję kilka sztuk.
Przepięknie zdobią jesienne rabaty a przecież nie samymi różami człowiek żyje :D
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jacku czy prace już zakończone ?
Deszczu by się przydało, bo gonienie z konewkami o tym czasie to już przesada.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”