Nowy ogród Jacka 2011/12
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nowy ogród Jacka 2011/12
Jacku u Ciebie to nawet w listopadzie jest ciekawie i kolorowo. Piękne jesienne fotki. Troszkę mnie zainspirowały i jutro muszę wyjść z aparatem na ogród. Kwiatów już u mnie nie ma (dziś oberwałam ostatnie róże) ale jest kilka traw które mogą jeszcze wyglądać interesująco.
Bardzo podobają mi się chryzantemy już od dwóch lat przymierzam się do ich kupna i zawsze coś mi wypada, zapominam itp. Mam pytanie, czy takie niskie, drobne chryzantemy jakie można dostać przed Wszystkimi Świętymi to przezimują w gruncie?
Bardzo podobają mi się chryzantemy już od dwóch lat przymierzam się do ich kupna i zawsze coś mi wypada, zapominam itp. Mam pytanie, czy takie niskie, drobne chryzantemy jakie można dostać przed Wszystkimi Świętymi to przezimują w gruncie?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- 1000p
Jacku u Ciebie to nawet w listopadzie jest ciekawie i kolorowo. Piękne jesienne fotki. Troszkę mnie zainspirowały i jutro muszę wyjść z aparatem na ogród. Kwiatów już u mnie nie ma (dziś oberwałam ostatnie róże) ale jest kilka traw które mogą jeszcze wyglądać interesująco.
Pozdrawiam Monika
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko
Moniko, dziękuję Ci
Dziś też wyszedłem z aparatem do ogrodu i trochę udało się uchwycić w obiektyw. Jutro wstawię zdjęcia. Zwłaszcza chryzantemy się nie poddają. A co do tych sprzedawanych na Wszystkich Świętych to większość nie zimuje w gruncie. Można jednak próbować zwłaszcza te drobnokwiatowe. Mój znajomy zabiera, gdy już przestają zdobić na grobie, przechowuje w piwnicy, sadzi wiosną w nową ziemię i ma piękne krzaki ale jako doniczkowe.

Moniko, dziękuję Ci

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku piękny pokaz jesiennych nasienników
Gdy sie im bliżej przyjrzeć, to są naprawdę bardzo ciekawe
Cieszę się, że twoje chryzantemki nadal zdobią, to nieocenione kwity na późnojesienne dni

Cieszę się, że twoje chryzantemki nadal zdobią, to nieocenione kwity na późnojesienne dni

-
- 1000p
Właśnie takie drobnokwiatowe mi się bardzo podobają. Muszę spróbować w następnym roku i ciekawe czy przezimują.
Pozdrawiam Monika
- JacekP
Agnieszko, na moich bylinowych płaszczyznach aż się prosi, by coś wystawało z ziemi
Zwłaszcza jak przyjdzie śnieg i już w ogóle zrobi się płasko
A dzisiejsze chryzantemy wyglądają tak:

późna złocista dała radę się rozwinąć

jeszcze jedna późna ('Skandynawska') próbuje swych sił

Moniko, to masz duże szanse, że dadzą radę w Twoim ogrodzie. Ja z cmentarnych próbuję przezimować taką:

późna złocista dała radę się rozwinąć

jeszcze jedna późna ('Skandynawska') próbuje swych sił

Moniko, to masz duże szanse, że dadzą radę w Twoim ogrodzie. Ja z cmentarnych próbuję przezimować taką:

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z mojego doświadczenia wynika, że te drobnokwiatowe ( cmentarne) mają wielką szansę na przezimowanie i długie życie w ogrodzie. Trzeba próbować.
Jacku ta igiełkowa jest cudna. O złocistej nawet nie wspominam, bo wiadomo że zjawiskowa. Cieszę się, że zdążyła Ci zakwitnąć. U mnie dzisiaj wszystkie kiepsko wyglądają, bo padająca mżawka od 2 dni dała im się we znaki.
Jacku ta igiełkowa jest cudna. O złocistej nawet nie wspominam, bo wiadomo że zjawiskowa. Cieszę się, że zdążyła Ci zakwitnąć. U mnie dzisiaj wszystkie kiepsko wyglądają, bo padająca mżawka od 2 dni dała im się we znaki.
Bardzo ciekawa jestem czy Skandynawska zdąży Ci rozkwitnąć, mam na nią chrapkę ale nie wiem czy a naszym klimacie (północ kraju) ma szansę rozkwitnąć.
- JacekP
Izo, cieszę się, że potwierdzasz moje obserwacje
Ze złocistej tym bardziej się cieszę, że 2 tygodnie temu przyjechała ze mną ze Śląska więc miała trochę stresu ale nie zrzuciła pąków
Igiełkowa - tak niesamowita; kwitnie od sierpnia
Twoja igiełkowa bordowa też piękna
Romo, 'Skandynawska' miała za zadanie się przyjąć, bo sadzona jakiś miesiąc temu ale ona dała z siebie więcej
Obok niej czekają już w pogotowiu gałązki iglaste i na noc ma kapturek z butelki.

Ze złocistej tym bardziej się cieszę, że 2 tygodnie temu przyjechała ze mną ze Śląska więc miała trochę stresu ale nie zrzuciła pąków

Igiełkowa - tak niesamowita; kwitnie od sierpnia

Romo, 'Skandynawska' miała za zadanie się przyjąć, bo sadzona jakiś miesiąc temu ale ona dała z siebie więcej

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Chryzantemki jeszcze dzielnie się trzymają
...ja już swoje pożegnałam 

- JacekP
Grażynko, dziś jest piękne słońce, pogoda przypominająca wrzesień więc cieszę się i ja, mogąc dłubać w ogródku, i chryzantemy, które wystawiają główki, korzystając ze sprzyjającej aury
Ja nie tylko nie pożegnałem chryzantem ale dziś posadziłem następną (wyrzuconą na śmietnik, a owiędniętą nie z powodu mrozu ale z braku wody).

-
- 1000p
Właśnie o takie mi chodzi tylko nie żółte lecz białe i różowe. Jak przezimują u Ciebie to w następnych roku kupuję kilka sztuk.
Przepięknie zdobią jesienne rabaty a przecież nie samymi różami człowiek żyje
Przepięknie zdobią jesienne rabaty a przecież nie samymi różami człowiek żyje

Pozdrawiam Monika
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku czy prace już zakończone ?
Deszczu by się przydało, bo gonienie z konewkami o tym czasie to już przesada.
Deszczu by się przydało, bo gonienie z konewkami o tym czasie to już przesada.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki