Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)
Jolu, ja też bym chciała wiedzieć, co to za wielka żurawka na ostatnim zdjęciu. Jakby mi znajoma, ale nie jestem pewna. W każdym razie takiej gigantycznej to ja na pewno nie mam 

Żurawki w kolorach ulubionych ale te bordowe najbardziej do mnie przemawiają.Ale lubię wszystkie.
Oczywiście u mnie ich naparsteczek ale już są.Jeżówki jeszcze mnie nie zainfekowały a to nie dlatego ,że ich nie kocham,ale z braku miejsca.
U nas dzisiaj cieplutko więc praca w ogrodzie należała do bardzo przyjemnych czynności.
Pozdrawiam.
Oczywiście u mnie ich naparsteczek ale już są.Jeżówki jeszcze mnie nie zainfekowały a to nie dlatego ,że ich nie kocham,ale z braku miejsca.
U nas dzisiaj cieplutko więc praca w ogrodzie należała do bardzo przyjemnych czynności.
Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Ula działki do kupienia, tylko finanse nie do .... i kto by to obrabiał
M ma plan na staw, ale nie wszystkie plany da się urealnić
Żurawka, choć akurat na nich się nie znam, a moje psiny działaję ze znacznikami
to chyba Southern Comfort. Może Marta wspomoże ...
Su, bo to letnie wspominkowe fotki
Jest to klon Shirasawy Aureum /Acer shirasavanum/, w naturalnych warunkach 5-10 metrów, u nas pewnie mniej. Ciekawe ile mają te w Rogowie, czy Kórniku?
Joluś oj deszczu trochę by się przydało, bo znów sucho po tych mrozach. Rh zwijają listki i różyczki wstrzymały rozkwit pąków.
Andrzej też lubię takie mocne kolory żurawek, zgaduję, czyżby to Licoric / jak sugeruje Marta może to być rownież Obsidian /
Adaś u Ciebie jeszcze ładniej niż u mnie
Gęsto i kolorowo i to czego mi najbardziej barkuje duże drzewa
U nie same oseski, ale jak się rozrosną .... dzieci będą miały problem
Za miłe słowa dziękuję bardzo
Aga dobra decyzja, będziesz zadowolona, tylko pamiętaj nie wydawaj na kapersy, bo .... szkoda nawet mówić.
Zaraz pokażę kilka rudości liściastych, chryzantemek nie mam i chyba ... nie w najblizszym czasie, za to na marcinki się skuszę, te niewielkie
Wandziu, a żebym to ja była pewna, powtórzę wiec raz jeszcze Southern Comfort
Aniu u nas dzisiaj też było przyzwoicie, ale zanim z pracy, wróciłam wyrobiwszy się po drodze z zakupami, szybka kuchnia, kilka fotek i zaczęło zmierzchać. Praca w ogrodzie do soboty musi poczekać i pracowitej niedzieli /szaaa/ chyba, innego wyjścia nie widzę
Na zakończenie chcialam powiedzieć, że za namową jednego Pana z forum i koleżanek, ktorych imion nie zdradzę ośmieliłam się zgłosić propozycję dwóch fotek do Kalendarza 2012.
Tu jest , jakby ktos jeszcze nie czytał wątku http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =1&t=47902
Jeszcze można zgłaszać fotki, a potem głosować, wybierając te, które wpadną w oko
Pora na moje zgłoszenie

Oczywiście w następnej kolejności mozna zamawiać nasz forumowy kalendarz na kolejny rok. Zapraszam wszystkich do zabawy.

Żurawka, choć akurat na nich się nie znam, a moje psiny działaję ze znacznikami

Su, bo to letnie wspominkowe fotki

Jest to klon Shirasawy Aureum /Acer shirasavanum/, w naturalnych warunkach 5-10 metrów, u nas pewnie mniej. Ciekawe ile mają te w Rogowie, czy Kórniku?
Joluś oj deszczu trochę by się przydało, bo znów sucho po tych mrozach. Rh zwijają listki i różyczki wstrzymały rozkwit pąków.
Andrzej też lubię takie mocne kolory żurawek, zgaduję, czyżby to Licoric / jak sugeruje Marta może to być rownież Obsidian /

Adaś u Ciebie jeszcze ładniej niż u mnie

Za miłe słowa dziękuję bardzo

Aga dobra decyzja, będziesz zadowolona, tylko pamiętaj nie wydawaj na kapersy, bo .... szkoda nawet mówić.
Zaraz pokażę kilka rudości liściastych, chryzantemek nie mam i chyba ... nie w najblizszym czasie, za to na marcinki się skuszę, te niewielkie

Wandziu, a żebym to ja była pewna, powtórzę wiec raz jeszcze Southern Comfort

Aniu u nas dzisiaj też było przyzwoicie, ale zanim z pracy, wróciłam wyrobiwszy się po drodze z zakupami, szybka kuchnia, kilka fotek i zaczęło zmierzchać. Praca w ogrodzie do soboty musi poczekać i pracowitej niedzieli /szaaa/ chyba, innego wyjścia nie widzę

Na zakończenie chcialam powiedzieć, że za namową jednego Pana z forum i koleżanek, ktorych imion nie zdradzę ośmieliłam się zgłosić propozycję dwóch fotek do Kalendarza 2012.
Tu jest , jakby ktos jeszcze nie czytał wątku http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =1&t=47902
Jeszcze można zgłaszać fotki, a potem głosować, wybierając te, które wpadną w oko

Pora na moje zgłoszenie

Oczywiście w następnej kolejności mozna zamawiać nasz forumowy kalendarz na kolejny rok. Zapraszam wszystkich do zabawy.
- pamelka
Przemku to acer palmatum Beni Maiko 

- pamelka
Przemku pisałam o innym klonie
pusta głowa. Miałam zgłosić inne zdjęcie , takie

tu jest Beni.
Zaś na skarpie ten z różowymi przyrostami to acer palmatum Oridono-nishiki, tez palmowy.
Przepraszam za zmylkę. Dodam, że oba już zimowały.

tu jest Beni.
Zaś na skarpie ten z różowymi przyrostami to acer palmatum Oridono-nishiki, tez palmowy.
Przepraszam za zmylkę. Dodam, że oba już zimowały.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu tak to jest, kiedy ma się tyle interesujących widoków
Nie rozumiem tylko, dlaczego musieli Cię namawiać i pisać "petycje"
Gdybym, to ja miała taki urokliwy ogród, to brałabym udział we wszystkich możliwych konkursach

Nie rozumiem tylko, dlaczego musieli Cię namawiać i pisać "petycje"

Gdybym, to ja miała taki urokliwy ogród, to brałabym udział we wszystkich możliwych konkursach

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
U Ciebie, jak widzę, jeszcze zimniej. U mnie tylko dalie padły. Czy młodą katalpę okrywasz? Kompozycje ładne. 

- pamelka
Iwonko dziękuję
za tyle miłych słów, u mnie najładniejsze widoki ..... to te podniebne
No może jeszcze takie, przez okienko :P

Te dwa zmrożone krzaki to magnolie
Kolejna w innej części działki jeszcze zielona.
Adrianno miło, że zajrzałaś do mojego zakątka. To będzie druga zima katalpy, tym razem będzie bardziej osłonięta murkiem. W pierwszym roku nie okrywałam, teraz też nie planuję.
U mnie było do -7/8, jak mówią sasiedzi
Przemku cieszę się, że wyjaśniałam, gapa ze mnie ot co
Mam nadzieję, że zagladasz tak często, jak ja do Ciebie
A jak się Wam podoba to cudo, które dostałam w prezencie Cornus kousa Baśka /dereń Kousa/, jeszcze czeka na wkopanie.

No może jeszcze takie, przez okienko :P

Te dwa zmrożone krzaki to magnolie

Adrianno miło, że zajrzałaś do mojego zakątka. To będzie druga zima katalpy, tym razem będzie bardziej osłonięta murkiem. W pierwszym roku nie okrywałam, teraz też nie planuję.
U mnie było do -7/8, jak mówią sasiedzi

Przemku cieszę się, że wyjaśniałam, gapa ze mnie ot co

A jak się Wam podoba to cudo, które dostałam w prezencie Cornus kousa Baśka /dereń Kousa/, jeszcze czeka na wkopanie.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Dereń!!! Musze go mieć, bo mam 6 odmian, a tego jeszcze nie!!! Jest cudny!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
W przyszłym roku zasadzam się na niego w Krzywaczce 

- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj Joluś ja dzisiaj u ciebie po raz pierwszy ale z pewnością nie ostatni
Przepiękny ogród i egzemplarze roślin. Dereń powala na kolana. kolekcje żurawek i host zniewalające a do tego boskie iglaki aż żal wychodzić z wątku ale w końcu trzeba iść spać
Będę u ciebie częstym gościem i wydreptam ci całą trawkę 

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Mamma Mia, bardzo nam sie podoba ten dereń! No naprawdę zaczynam nabierać odwagi, jeśli Dorotka z Gorlic się nie boi to i ja nie mam czego, no nie?
Super zdjęcia do kalendarza, najbardziej podoba mi siędrugie
Super zdjęcia do kalendarza, najbardziej podoba mi siędrugie

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka