Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

witajcie i dziękuję wszystkim za liczne odwiedziny :D
Anetko, sprawdzę kolczastość Muzykantów i napiszę wieczorem.. któraś z róż na pewno mocno mnie kłuje, może to oni ;)
Ewcia, ulegasz wpływom, podobie jak ja ;) fakt, że Sebastiana warto mieć :)
Ido, witaj :) najważniejsze, że się odnalazłyśmy ;:196 Sebastian rulezz ;)
Ewuniu, widzę że jesteśmy w różanym transie ;) ja się na razie uspokoiłam, ponieważ to, co koniecznie chciałam mieć jesienią, już zamówiłam, a teraz spokojnie czekam... muszę przygotować trochę miejsca na nowe nabytki. Czy gałązki różane maczasz w ukorzeniaczu i wsadzasz do ziemi pod słoiki/butelki? Może i ja spróbuję wiosną :)
Tajeczko, witaj ;:196 u mnie też brzózki zaczynają żółkąć... na trawniku jest mnóstwo spadających listków...
czyżbyś pozbywała się iglaków na rzecz róż, czy tylko przesadzacie? dziękuję za miłe słowa pod adresem róż ;:167
Majeczko, zapraszałam Cię do nowego wątku - pokiwałaś tylko głową ;) zakręcona kobieto ;) dziękuję za pochlebne słowa!
Maju, to prawda... w zakątkach ogrodu jest już jesiennie, co nie znaczy że brzydko... rośliny na tym etapie wciąż wyglądają uroczo, w przebarwiających się, intensywnych kolorach liści...
Marcin, witaj :) zajrzę do Ciebie, bo nie pamietam czy oglądałam Twoje róże (zapatrzyłam się na oczko)... zastosowałeś im jakąś kurację/oprysk?
Moniś, jestem ciekawa Twoich planów zakupowych... zdradzisz? :) z Sebastiana będziesz zadowolona :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu już czwartego jałowca płożącego wykopujemy, gdyż zajmują bardzo dużo miejsca w ogrodzie, a mam ich ok. 20- tu.
Oczywiście na rzecz róż. ;:138
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

aguniada pisze:Marcin, witaj :) zajrzę do Ciebie, bo nie pamietam czy oglądałam Twoje róże (zapatrzyłam się na oczko)... zastosowałeś im jakąś kurację/oprysk
No właśnie nie. Na drugi rok już tego błędu nie popełnię. Ale ta pogoda, również im nie sprzyjała, Było mokro :evil:
x-ag-a
---

Post »

Tajeczko, wiem coś o możliwościach jałowców - obawiam się, że mam ich około 70 w ogrodzie... co prawda bardzo je lubię, ale faktycznie są ekspansywne... Tajko, nie wyobrażam sobie ich wykopywania... to musi być orka!
Marcin, przy tej ilości opadów grzyby rozwijają się błyskawicznie (chociaż u mnie w tym roku obyło się bez strat, za to w ubiegłym... 4 olbrzymie świerki omorica padły :() i opryski są konieczne... szkoda róż!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu M ma już do nich wprawę. :;230
Wcześniej wycina pędy, które służą do okrywania roślin zimą, a później zabiera się za wykopywanie karpy. :D
Ja z tymi kolumnowymi odmianami mam ze 30, ale 70, to wspaniała kolekcja. ;:63
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

u mnie róże ponawiają kwitnienie-bardzo się z tego cieszę, ale za to tujki chorują, mam 3 szt i wszystkie pokrywa jakiś dziwnie rdzawo czerwony nalot. Co to może być? ;:99
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Patyczki różane traktuję tak, jak napisałaś, ale nie stosowałam jeszcze kapturka ze słoika. Nigdy nie pamiętam o wietrzeniu sadzonek, więc wolę butelki, sadzonka ma trochę świeżego powietrza, a jest jej chyba dostatecznie ciepło.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, Sebastian wyjątkowo urodziwy!!
Dzisiaj posadziłam cebulowe, ale ciągle walczę z hostami- zostało sześć do podziału. Ostatnio mam mało czasu na ogród, więc te moje prace tak długo trwają :roll:
Czy mówicie o takich pospolitych leśnych jałowcach? Nie wiem, ile ich mam u siebie :roll: Kilka hoduję dla owoców, resztę usuwam. Takie do 1 m łatwo wyrwać, później trzeba się namęczyć :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, podobno w brico od dzisiaj jest dużo cebul wiosennych i róż.Ja mam dwie białe,które kupowałam w ubiegłym roku i kwitną nieprzerwanie od wiosny.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, dzięki za namiary na Brico - niestety nie mam nigdzie w pobliżu tego sklepu... mam nadzieję, że podczas weekendowego kiermaszu uda mi się jeszcze coś interesującego dokupić... fundusze mam już ograniczone, bo zamówienie różane będzie finansowo bolesne ;)
Moniko, witaj! cieszę się, że znalazłaś chwilę żeby wpaść do mnie ;:196 powrót do szkoły oznacza zupełnie inny rytm codziennego funkcjonowania, a tym samym, czasu na ogród czy inne przyjemności mamy znacznie mniej... poza tym, tak szybko się już ściemnia!
ciężką pracę wykonałaś z hostami... ja podzieliłam zaledwie kilka i mało ducha nie wyzionęłam :roll:
ciekawam jakie cebulowe wsadziłaś?
z Tajką rozmawiałyśmy o płożących jałowcach... wykopywanie iluś letnich egzemplarzy na pewno oznacza ciężką fizycznie pracę.
Ewo, te butelki, którymi przykrywasz patyczki, to plastikowe, z jakimś otworem od góry?
Madziu, może wstaw zdjęcie chorujących tuj?
Tajeczko, dzięki - już rozumiem na czym polega sposób jak najmniej męczącego wykopywania jałowców :)

dla Was kilka dzisiejszych odsłon Sebastiana Kneippa i inne aktualnie kwitnące różyce:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś a kto powiedział że jesienne widoczki są be..., one są po prostu inne.
Ten Sebastian ma śliczniutkie kwiatuszki, a widzę że trzeba go wiązać, czyli jest taki wysoki czy główki mu lecą w dół. :?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sebastian - moja miłość!!! :shock: ;:167 :;230 Śliczna róża :D
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---

Post »

Maju - oczywiście, że widoczki jesienne są cacy i mają swój urok.
Sebastiana podwiązałam, bo gałązki zaczęły się przewieszać, a nie mam jeszcze balkoników dla róż... ten mój krzaczorek ma ok. 1,1-1,2m. Spory jest :)
Francesko, cieszę się że Sebastian Ci się spodobał - przystojny z niego gość i bardzo subtelny przy tym :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu no to ja już pasuję. ;:108
Nie będę wymieniała, która najpiękniejsza róża, gdyż wszystkie są cudne.
Jest duże prawdopodobieństwo, że tej jesieni kupię sobie Aspirin Rose. ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aga, wklejaj zdjęcia każego dnia. ;:65 ;:65 Seba jest piekny. ;:180 Widzisz i Ty masz piękną różę, która powala na kolana. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”