Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Surfinie i tak masz ładne.
Moje pod dachem na balkoniku zaatakował mączlik i już musiałam ich wyrzucić, żeby to paskudztwo nie rozeszło się po wszystkich roślinach.
Za bardzo nie inwestuj w roślinki bo chyba niezbyt długo będziemy się cieszyć nimi. :cry:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1cf5e
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie pelargonie i begonie zmarniały okropnie :evil: Jakieś grzyby je dopadły i rośliny wyglądają tragicznie. Fuksje po ataku mączlika odzyskały wigor-kwitną. Przed zimą zetnę na łyso, może mączlik przepadnie z kretesem :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Miejmy nadzieję,Grażynko,że ta prognoza się nie sprawdzi :roll: Ale przygotować się trzeba...Zainwestować troszkę muszę,z w/w powodu,nawet,jeżeli pogoda się popsuje.Wesele we wrześniu i czuję,że jeszcze będzie ładnie :heja Ewo,a jakie masz pelargonie.Moje w tym roku wyjątkowo zdrowe,chociaż wolę te drugie,bardziej zwisłe.Wyszło mi z głowy,jak się nazywają Obrazek
Nie mam ujęcia z bliska,ale są bardzo zdrowe,za to niecierpki zmarniały;myślę ,że przez zbytnie podlewanie Obrazekto wcześniejsze zdjęcie
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja wiedza ogranicza się w tej dziedzinie do stwierdzenia, że to ładne pelargonie, czerwone :;230 Dostałam sadzonkę od szwagierki trzy lata temu i tak sobie hoduję. Nigdy nie wyglądały tak źle, jak w tym roku. Teraz już nie będę pryskać, obetnę i wstawię na parapet.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Mireczko zwiedziłam twój ogród i jestem pełna podziwu dla pracowitości i pasji z jaką tworzysz wspaniałe rabaty i zakątki, wszędzie jest wiele pięknych i ciekawych roślin, całość sprawia bardzo przyjemne wrażenie. ;:138
Awatar użytkownika
Berry
100p
100p
Od: 22 lip 2010, o 14:39

Post »

Witaj, przychodze z rewizytą i nie moge oderwać oczu od zdjęć, pięknie to wszystko wygląda, wyobrażam sobie ile pracy w to włożyłaś no i ile przyjemności z takiej pracy jest :D Naprawde cudowne kompozycje, zwłaszcza z pniaków i alejka z bukszpanu mmmm ;:63

Już pędzę uaktualnić tochę zdjęć, u mnie niestety praca daleko od domu i 12 godzin poza domem na dzien oraz studia zaoczne czyli 3 weekendy w miesiącu nie dają za wiele czasu na ogród... no i dom który chyba będzie wiecznie do remontu i psiaki lubiące dłuuuugie wypady :roll:

Tak wymówek jest dużo, ale staram się to wszystko sobie poukładać, w tym roku tak naprawdę odważam się eksperymetować z roślinkami i jest kilka sukcesów, na pewno będę dalej szaleć bo jestem zachwycona życiem jakie daje ogród i rośliny. Zapraszam wkrótce na oglądanie :)
Mój pierwszy ogródek
Pozdrawiam
Jagoda
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko,bardzo się cieszę,że ci się u mnie podoba.Zapraszam częściej ;:180 Jagoda,oby ta radość i satysfakcja z grzebania w ziemi towarzyszyła nam jak najdłużej,bo,jak napisałam w pierwszym swoim poście,ogród daje radość na całe życie.Byłam dzisiaj z mężem na zakupach i mimo,że nic z roślinek nie kupiłam,bo spieszyliśmy się, ale widziałam asortyment,którego nie mam....I jak mówię,nie kupiłam ale już się cieszę,bo kupię we wtorek,a we wtorki jest jeszcze większy wybór :wink: Kątem oka zauważyłam białą ostróżkę,hibiskusa czerwonego (nie wiem,czy to nie był czasem bylinowy),dorodne chryzantemy no i nie pamiętam już co...No wrzosy oczywiście i cebulki lilii,ale to już w sklepie ogrodniczym widziałam.Nie wiedziałam,że z zimowitów takie bystrzaki;dopiero niedawno kupiłam a one już kwitną :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Ci Miriam za odwiedziny na mojej działeczce,pospacerowałam sobie po Twojej i bardzo mi się podobają Twoje zakątki,widać zamiłowanie do kwiatów,ciekawe rozplanowanie,pasję.Bardzo mi się podoba,na pewno będę do Ciebie zaglądać :D .Ja jutro wybieram się do ogrodniczego...i aż się boję o swój portfel...idę po cebulki kwiatowe...noi jutro sobota,wyczekany przez cały tydzień dzień na działeczkę..bo w tygodniu wpadam tam niestety na chwilkę,po pracy :cry:
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chodzę po Waszych ogrodach ,nic nie pisze u siebie...jeszcze o mnie zapomnicie :cry: Poszperałam w folderach i znalazłam zdjęcia z którejś wiosny (aparatu nadal nie mam) więc pozwólcie.... Obrazek
Wiosną najlepiej mi się planuje zmiany;wszystko widać,można jeszcze coś złapać i przesadzić.no i po zimie,jak człowiek zobaczy te kiełki wystające z ziemi to by wycałował..... :;230 Obrazek
Początkowe cięcia wierzb były delikatne ale przekonałam się,że tylko radykalne potraktowanie zagwarantuje ładny,bujny wygląd
Obrazek
W tle dereń sibirica,na tle śniegu widok nie do zapomnienia :heja A ta miska w tle to dowód,że wiosną naprawdę pracowałam w ogrodzie :wink:
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę ,że tu nic nie trzeba udowadniać-wygląd ogrodu mówi sam za siebie. Rabatki same się nie zrobiły :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Mireczko ślicznie u Ciebie i bądż pewna, że nikt o Tobie nie zapomni.....................tzn taaaaaaaaaaaaakiego ogrodu :;230
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Piękny ogród, miejscami bardzo dojrzały ;:63 Niektóre ujęcia mają klimat "tajemniczego ogrodu" co osobiście uwielbiam :tan Duża różnorodność roślin, bardzo ładne kompozycje i wspaniała huśtawka ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mnie też się podoba.
A te kiełki spod śniegu i pierwsze cebulowe to faktycznie człowieka niesamowicie kręcą.
Ale przyjdzie nam na nich jeszcze długo poczekać. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki bardzo wszystkim ;:180 Człowiek taki próżny... :oops: Tak czeka na pochwały.. :oops:
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A kto nie lubi kiedy go chwalą, zwłaszcza jak jest za co.
Widać, że zaczęłaś tworzyć swój ogród z rozmysłem a nie sadząc na dziko jak popadnie.
Z czasem na pewno wypełnisz ogród roślinami i stanie się dla Ciebie oazą spokoju i relaksu.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”