Moje marzenia -maniusika część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje marzenia -maniusika część III

Post »

Janko, astra czarnego chyba też mam. Zachwycił mnie swoimi drobniutkimi kwiatkami o różowych środkach. A płożącego nie znam. Chyba już o nim pisałaś w ub. roku. On rzeczywiście taki malutki :?:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Jacku jaki malutki . rozłazi się po całej rabatce ale kwiatuszki ma malutkie ale ich dużo . wygląda jak biały dywan .. na wiosnę znowu ukorzenię , z tego roku już rozdałam ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak ... nie było mnie chwilę a tu zaraz jakieś nieznane mi roślinki pokazujesz - aster czarny i płożący - ciekawostki.
Czy one też maja tendencje do podsychania liści od dołu ?
Widać,że masz sporo roślin do zimowania w pomieszczeniu, ja też kilka muszę przytaskać z działki do blokowej piwnicy- że tez nie mozna oprzeć się takim zakupom.
Czekan na kolejne fotki tych astrów i pozdrawiam
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Goryczki raczej nie wymarzają,ja ich nie przykrywam.Dojrzałem kolorową kapustę/nie wiem czy to się tak nazywa?/.To idealna
roślina na tę porę roku tylko zajmuje dużo miejsca a u mnie to towar deficytowy.Pozdrawiam.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janek ,kapusta rośnie przy piwoniach, które trochę maskuje a tam zawsze jest trochę miejsca , w tym roku mam słabą chyba miała za mokro ..
Krysiu , czarny mam pierwszy rok i ładnie wygląda od dołu a płożący szybko się rozrasta i muszę go trochę utemperować , przyciskam za długie odnogi i robię sadzonki ,,
Doniczkowych mam sporo , te co nie potrzebują ciepła już są zadołowane i lecące liście z lipy ich okrywają . natomiast zmarzluchy idą do piwnicy , Nadają przymrozki więc chyba będę musiała już ich chować , szkoda bo zostaną puste kwietniki
Mój album
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Janeczko przyszłam się przywitać po długiej przerwie :lol ;:196 Bardzo ładnie wygląda twoja kapusta , moja jakaś mniejsza :(
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janko u nas tez postraszyli przymrozkami i wczoraj jak spacerkiem zaszliśmy na działkę po sałatę do obiadu to zadołowałam część doniczek przysypując lekko ziemią.
Inne postawiałam w altanie i będę stopniowo nosić do domu a potem "utykać" gdzie się da... :;230
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja mam dobrze z tą piwnicą mieści się tam sporo kwiatów , szkoda tylko że mam ja bardzo wilgotną i kanny i datury mi się nie przetrzymują .. Też jeszcze nie było przymrozków i nadal ogródek wygląda kwitnąco ..dzisiaj było deszczowo i wietrznie , nawet nie wychodziłam na ogród ..
Mój album
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Janeczko ..u mnie także jest piwnica, ale skoro domek nie ocieplony ani zamieszkały. :roll: Coś boję się zaryzykować, chociaż było by dużo wygodniej niż to zwożenie do domu. Właściwie na próbę może coś powinnam zostawić. W innym wypadku nigdy się nie dowiem.... :roll:
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Janeczko a jak dzisiaj u Ciebie po nocy??? Był u ciebie mróz bo u nas już ścięło rośłinki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko ocalały marcinki i chryzantemy , róże wyglądają nad podmarznięte może jeszcze nie padną ale chyba już po kwiatach i pąkach .. Po nocnym przymrozku dzisiaj nawet cieplutko ,tylko nie wiem jak to wpłynie na kwasolubne ,hortensje już liście maja zmarznięte , ale pąki mogą się rozhartować i będzie mało kwiatów .. dalie i aksamitki muszę jutro usunąć ,, A mogło jeszcze poczekać z tym mrozem .. Jadwiga nie dała słodyczy tylko mrozek ..
Mój album
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Pisząc "aster malutki" miałem na myśli, że niski :lol: Dziś mierzyłem swoje i najniższe mają 25cm. To ja bym się pisał na kawałeczek niższego, jeśli będziesz miała nadwyżkę :)
U mnie większość kapust ozdobnych też niespecjalnie urosło ale to moja wina - nie dałem im papu i wody, a gąsienice i ślimaki pogryzły liście :oops: Ale kilka rozet się udało :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maniusika pisze:Tylko ocalały marcinki i chryzantemy , róże wyglądają nad podmarznięte może jeszcze nie padną ale chyba już po kwiatach i pąkach .. Po nocnym przymrozku dzisiaj nawet cieplutko ,tylko nie wiem jak to wpłynie na kwasolubne ,hortensje już liście maja zmarznięte , ale pąki mogą się rozhartować i będzie mało kwiatów .. dalie i aksamitki muszę jutro usunąć ,, A mogło jeszcze poczekać z tym mrozem .. Jadwiga nie dała słodyczy tylko mrozek ..
Janko czemu uważasz, że pąki hortensji mogą się rozhartować ?
Takie przymrozki sa każdego roku i często już we wrześniu a hortensje co roku obsypane kwiatami bo pewnie chodzi Ci o ogrodowe - czy tak ?
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie ogrodowe , już trzeci rok u mnie nie kwitną .. w tym roku odkryłam je dość późno ale przymrozek był jeszcze później i miały tylko jeden kwiat .. Wysoka różnica temperatur marnie na nie działa , w nocy było -5 stopni a w dzień =15 a przecież nie będę ich już okrywać ..albo pewnie będę jak będę chciała oglądać ich kwiaty ..
Mój album
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janeczko ja okrywałam hortensję i też miały trzy krzaki jednego kwiata a były lata
że wcale nie okryłam to kwitły jak najęte nie wiem co o tym myśleć :roll:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”