Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

Aniu dama z niej i to jeszcze jaka i chyba każe się prosić o rozkwitnięcie bo wciąż w półrozkwicie.

Obrazek

Za to Eglantyne i Stanwell Perpetual szybko rozkwitają i równie szybko przekwitają.

Obrazek

Obrazek

Pokazała dzisiaj swój pierwszy kwiatek Gefylt, wstydliwie spuszcza główkę. :;230

Obrazek

Reszta gnije w deszczu albo czeka w pąkach na lepsze jutro. :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znalazłam dość sporo Souvenirów w Schmid Gardenpflanzen http://www.schmid-gartenpflanzen.de/ros ... abc.php/S/ tylko większość wyprzedana. Ciekawe czy będą mieli jesienią więcej. :?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA oj to Forum Cię zgubiło :;230 na amentus. Gdybym miała tyle miejsca co Ty też bym poszalała ,ale na moim małym kawalątku . Piękne różyczki i w moim typie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stanwell Perpetual mnie nieco zawodzi. Ma zbyt długą przerwę w kwitnieniu i ogólnie mogłaby być efektowniejsza. Eglantyne ma piękne kwiaty :uszy
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka krwawniki i ciemne mam i prawdopodobnie będę musiała je podzielić ...one może mniej rozłogami a w kępie się rozrastają... :wink:
Masz niezłe zadanie przed sobą...a chodzi o skompletowanie Souvenir...O będzie trudno...a w portfelu mało banknotów zostanie... :wink: Ale dla chcącego nic trudnego...
Bardzo chciałam mieć Souvenir De Alfonse Lavalie...dostałam ją,musiała być zamówiona w szkółce gdzie na pewno to ta odmiana ,a nie inna ,np Souvenir de Dr Jamaine,często ją wysyłają zamiast tej pierwszej...
I taki tak mi padła ,bo wysłali marną sadzonkę ,a i przesadzanie moje się do tego przyczyniło... :cry:
ale będzie u p.Spasówki u niej też można .S...Jamaine dostać... ;:224
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia a no wpadłam z kretesem :;230 ale skoro mam nie robić oczka-stawu to muszę sobie znaleźć jakiś cel bo tak sadzić róże bez jakiegoś planu to nie ma sensu. A sokoro mam sadzić i róże pnące i krzaczaste i jakieś mniejsze to pokuszę się na zebranie ile się da róż mających w nazwie souvenir. Ale bez szaleństwa, nie dam wszystkich pieniędzy za różę która nie ma szans przeżycia w naszym klimacie. ;:108

Monika jak na razie też mnie nie zachwyca, kwiatuszki gdzieś schowane i ledwo po jednym rozkwitają ale mam nadzieję że się poprawi. Eglantyne też skromnie pokazuje swoje kwiatki ale myślę że za rok to będzie większy krzaczorek i bogatszy w kwiaty. :wink:

Nela co do krwawników to obyś miała rację bo jak zaczną leźć to zaras dostają eksmisję na dzikie tereny. :;230
O tym że zamieniają te dwa Souveniry to już doczytałam. Szkoda że Tobie padła. :(
A może wiesz gdzie kupić te róże od pani Spasówki bo nie wysyłają a do sklepu gdzie można je dostać to dość daleko. :?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Eglantyne ma jednak ładne, duże liście, które też są ozdobą, a Perennial strasznie mizerne.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A z tym się zgadzam w stu procentach, Sam krzaczek Eglantyne ma ładniejszy, bardziej zwarty pokrój a Stanwell Perpetual nieładnie rozkłada się na boki. ;:108
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Maju pięknie wygląda Venrosa w takim pół rozkwicie bardzo lubię róże które długo są w takim stanie wyglądają wówczas tak majestatycznie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu zgadzam siez Tobą w 100% one wyglądają jak prawdziwe róże powinny wyglądać . Majka skompletowanie wszystkich na pewno trochę potrwa . Czy w czeskiej szkółce one też są bo chyba tam dużo suvenirów . Masz chociaż jakiś wyznaczony cel ;:196 Liliowce zaczynają szybciej przekwitać i jak tak dalej pojdzie to chyba nic już z nich nie będzie
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, Jadziu tak po płateczku powolutku otwiera swój kwiat, ma jeden to go mi tak stopniowo pokazuje żeby dłużej trwało. :;230

Obrazek

Inne robią to raz dwa i po kwiatku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek ta to dopiero rekordzistka, z tych kwiatków jutro zostaną tylko płatki na ziemi. :wink:

W jednej czeskiej szkółce są tylko 3 te co u nas. Oj ciężko będzie je uzbierać ale się nie poddam, będę wytrwale zbierać choćby po jednej rocznie. ;:65
Jadziu w tym deszczu wszystko przekwita szybko i właściwie nie ma co focić. :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem ciekawa ta moja jak na razie NN kupiona przez Nelę która też o niej zapomniała co mi kupiła w ubiegłym roku a ja nie zapisałam :evil: ma różowy dosyć gruby pąk . Już 3 dzień tak trwa ciekawe kiedy pokaże swoje wnętrze a zarazem i imię trzeba bedzie jej dopasować . Nareszcie chyba Eskimoska będzie kwitła tylko ciekawe czy kupiona przez Anię czy przeze mnie Venrosa fajnie sie zapowiada . Twoje patyczki Tereski zadołowane i podpisane .
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Maju piękne masz róże ;:138 ;:138 ;:138 :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Maju u mnie też kwitła róża Kalmar jednak nie zdążyłam jej zrobić zdjęć a nie widziałam pączków na drugie kwitnienie muszę znowu sprawdzić.Jak widzę masz zamiar kompletować róże które przed swoją nazwą mają wyraz pamiątka. Ciekawa jestem ile uda Ci się ich zgromadzić i czy będą spełniały oczekiwania.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Majeczko, byłam, odwiedziłam, obejrzałam, ale w dyskusję o różach nie wejdę, bo niestety jako laik w tym względzie nie mam nic do powiedzenia ;:24 ;:24
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”