Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Też mi się wydaje, że to krokosmia.
A co do mojej przypadłości , to niestety powraca co jakiś czas ;:223
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gat, ja uwielbiam grzyby, czy Ty tez?... na moim terenie teoretycznie powinno być ich mnóstwo, ale niestety tak nie jest... liczę na to, że deszczowa ostatnio pogoda pomoże im rosnąć... niestety zaczynam obserwować dziwny osad miejscami na glebie - byleby nie grzyb! muszę to chyba zlać jakąś chemią. Powodzenia w uprawie kań - kotlety z nich to niebo w gębie!
Marto, dziękuję za odwiedziny, miło mi że wpadłaś :) mój modrzew niedlugo bedzie sobie liczył 5 wiosenek od momentu posadzenia...
Małgosiu, Dzięki za dobre slowo... ja też mam nadzieje, ze zdrowko szybko powroci mojej Małej. Znalazłaś jakiegoś koźlaka pod swoimi brzózkami? :)
Aga, Dzięki! ;:196
AloesIk, miło że zawitałeś do mnie i fajnie, ze Ci sie podoba... zapraszam czesciej!
Aniu, juz sobie przypomnialam ze to krokosmia... nazwa wypadla mi z glowy ;) wspolczuje tych nawracajach problemow z kamieniami :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne nostalgiczne widoki po deszczu. U mnie dzisiaj za dnia też było miło, ale w tej chwili znowu pada, a ja już nie będę robić fotek temu okropnemu deszczowi. Co prawda trawnik bardzo skorzysta na tych mżawkach, ale reszta... szkoda gadać.
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 09:57

Post »

Znów podziwiam niezwykły ład w Twoim ogrodzie, ale tym razem trafiłaś w mój czuły punkt, uwielbiam ten kolor różyczek. Czy równie pięknie pachną?
x-ag-a
---

Post »

Wandziu, widzę, że do deszczu mamy podobne podejście - ja już nie mogę go znieść... właśnie przechodzi u mnie ulewa, w oddali grzmi... a tak było pięknie! kwiaty doniczkowe, zwłaszcza petunie, wyglądają już naprawdę biednie... dołączam do Ciebie i oświadczam, że deszczowych zdjęć nie będę robić!
Tatia, te róże - choć nawet nie wiem jaka to odmiana - pachną niezwykle... delikatnie, a jednocześnie intensywnie - na tyle, że przy powiewie wiaterku czuję je siedząc na tarasie... bardzo, bardzo je lubię, zwłaszcza że w tym roku naprawdę bujnie kwitną...
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Aga, dobrze, że poprzednią stronę Twojego wątku oglądam dopiero teraz, siedząc z winkiem na tarasie, inaczej byłoby mi trudniej znieść! ;)
Moim zdaniem to, co pokazałaś na zdjęciach jest ideałem ogrodu. I do tego jeszcze ten trawnik!! Co robisz, że jest taki zielony?
Pocieszam, moje liatry, czyli "latrie" - nazwa, pod którą kupiłam je w szkółce - również nie chcą kwitnąć. Ale u nas wszystko jest opóźnione w stosunku do reszty kraju, więc się nie dziwię... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

aguniada pisze:
Moja dzisiejsza najmilsza niespodzianka! :)
Obrazek
Aga ja też takie smakowite grzybki chcę mniam, mniam
a moja limelght też zaczyna powolutku startować ;:108
x-ag-a
---

Post »

Bożenko, chętnie obejrzę Twoją limonkę... jest gdzieś na zdjęciach? grzybkowi pozwolę podrosnąć, a potem... ;:137
Su, bardzo Ci dziękuję za te słowa = to duże wyróżnienie, powiem że zbyt duże - na pewno na nie nie zasługuję, bo mój ogród jeszcze młody, w wielu miejscach niedopieszczony a tu na FO jest tyle cukiereczków, właśnie tych ogrodów idealnych, które naprawdę można podziwiać... jednak dziękuję Ci raz jeszcze za taką miłą opinię - zawsze z wielką przyjemnością Cię u siebie goszczę :) żałuję, że na tarasie razem nie możemy napić się wina i pogadać o ogrodach i 'starych Polakach' ;)
z trawnikiem teraz nie robię nic... codziennie podlewam (ostatnio wysługuję się naturą ;))... wczesną wiosną odpowiednio o niego dbam, może teraz się trochę odpłaca zielonością...
czyli na kwitnienie liatr cierpliwie poczekać?

miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga, liatry u mnie też dopiero startują.Jaki to grzyb? Petuniom nawet nie robię zdjęć , bo są w opłakanym stanie.
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga muszę zrobić parę zdjęć swojej limelght ;:224 tylko niech ich kwiatostany jeszcze bardziej się rozwiną ;:108 a latry nie tylko u Ciebie nie chcą kwitnąć u mnie stoją jak zaklęte ;:223
x-ag-a
---

Post »

to mały koźlaczek, Małgosiu :) u mnie petunie też biedne... oby wróciła słoneczna pogoda, to wrócą do formy.
Bożenko, to czekam na zdjęcia Limelight :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Moja limelight od dołu nie ma liści,wygląda bardziej na drzewkową,ale na kwiaty muszę poczekać jeszcze rok.Teraz chce piny winky,nie kupię już żadnej ogrodowej, bo wszystkie mi zmarzły.
x-ag-a
---

Post »

Pinky Winky (i Anabelle) to też moje chciejstwo :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, podpisuję się pod wypowiedziami poprzedniczek.
Cudny ogród i zdjęcia.
Ostatnie pokazują już prawie uformowane zakątki.
Jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie różana rabata.
Ja nie słyszałam, że Iceber chorował.
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, dziękuję Ci bardzo ;:196
wiesz, Iceberga nie zamówiłam jednak, nie było go w R. Za to trochę zmodyfikowałam listę i prawdę mówiąc nie mogę się już doczekać dostawy... pisałam już w wątku Heni-Dyskrecji, iż zamówiłam:
Aspirin Rose
Bonica
Leonardo da Vinci
Cinderella
Sebastian Knaipp
Bremer Stadtmusikanten
do tego wkomponuję trochę bylin: lawendy, przetaczniki, gipsówkę, może coś jeszcze... oby wyszedł z tego miły dla oka i duszy zakątek :)
pozdrawiam Cię :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”