Dziś zakwitły pierwsze dwa kwiaty Madame Plantier - czekam na silniejsze kwitnienie więc tylko przywitam się drugim kwiatem.

Souvenir nadal nie chce się rozwinąć więc zrobiłam dalsze zdjęcia róży żywopłotowej

Cardinal de Richelieu zakwitł 3 kwiatami - a dwa z nich zdeformowane - więc zrobiłam zdjęcia gałęzi z kwiatami:

Louise Odier nr 3 na szczerym polu ma dużo kwiatów:

Czekam nadal na duże i obfite kwitnienie - oraz na pierwsze kwiaty z nowości czeskich oraz niemieckich. Może te nie będą zbyt obfite ale przynajmniej będę wiedzieć czy są to właściwe odmiany. Niestety mam też słabszą róże - mój wymarzeniec Province Panachee od Schultheisa walczy o przeżycie. Sprawdzałam - mam pierwszy cieniutki korzeń - stad wniosek by takie róże świeżo zakupione szczególnie z wiosennych zakupów sadzić do doniczek. Za to doskonale od tej szkółki radzą sobie róże angielskie i Roseninsel. Od Agela róża - Christian Schultheis też już pokazała pierwszy pąk.
Danusiu - skróciłam nazwę Souvenir de la Malmaison - burbonki. Od wiosny mam też Souvenir de Baden-Baden - ta została zakupiona od Kordesa.