Storczyki Alicji
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Alicji
Zgodzę się Dawidem, Alicjo. Kosz po prostu bombowo-wybuchowy. Ja kupiłam kilka wiklinowych i mam ochotę na podobny eksperyment, czekam tylko na powieszenie karnisza...i jeszcze sobie poczekam
choć specjalnie już nie popieram pędów by rosły tak jak będą chciały.

Piotr=),Anno, dawidbanan-wiszące są urokliwe, dla mnie nie tylko kwiaty ale liście też wyglądają ciekawie
Merghen-zachęcam do luzowania pędów, nawet jeśli falek stoi na kwietniku fajnie wygląda jak pęd nie jest do końca uwiązany tylko podparty, kwiaty się wtedy przewieszają naturalnie.
Dziękuję wszystkim za miłe słówka
Merghen-zachęcam do luzowania pędów, nawet jeśli falek stoi na kwietniku fajnie wygląda jak pęd nie jest do końca uwiązany tylko podparty, kwiaty się wtedy przewieszają naturalnie.
Dziękuję wszystkim za miłe słówka

- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie mogę się napatrzeć na twoje cuda w koszyczku,tygrysek pięknie zakwitł 

syljed- dzięki
wszystkie rośliny w domu a w szczególności w orchidarium zaczynają tętnić życiem. Chwilowo orchidarium zmieniło się w wielki inspekt, dziś przybyła druga półka na sadzonki i siewki- zdjęcia jutro, dziś nie zdążyłam...bo fociłam storczyki
Dendrobia kwitną na całego, dendrobium n. pachnie urzekająco i kwiaty ma śliczne - teraz już całkiem się pokazały...

różowy kwitnie niestrudzenie od 3 miesięcy, nie opadł mu jeszcze żaden kwiatek a pędzik zaczął się przedłużać...

podobnie różowy paskowany przedłuża się, chociaż ten stracił kwiatki...

wszystkie rośliny w domu a w szczególności w orchidarium zaczynają tętnić życiem. Chwilowo orchidarium zmieniło się w wielki inspekt, dziś przybyła druga półka na sadzonki i siewki- zdjęcia jutro, dziś nie zdążyłam...bo fociłam storczyki

Dendrobia kwitną na całego, dendrobium n. pachnie urzekająco i kwiaty ma śliczne - teraz już całkiem się pokazały...

różowy kwitnie niestrudzenie od 3 miesięcy, nie opadł mu jeszcze żaden kwiatek a pędzik zaczął się przedłużać...

podobnie różowy paskowany przedłuża się, chociaż ten stracił kwiatki...

- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
prześliczne są wszystkie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Dendrobium nobile cudne 

Niektóre falki maja na etykietach nazwy? czy np. ta hybryda nazywa się "Fire Arrow"?

sprawdziłam w necie jest falek o nazwie "Fire Arrow", więc może w markecie czasami też zdarzają się oznaczone hybrydy.....dopiero dziś to zauważyłam...
Ja to jestem jednak guła...tyle czasu je mam i nie zwróciłam na to uwagi....
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Alicjo nie martw się ja też po jakimś czasie skumałam w czym rzecz...jak ktoś pokazał identycznego i napisał nazwę ..sprawdziłam i mnie olśniło 

Hej!!!
Trochę mnie nie było....
Wreszcie zrobiłam zdjęcia moich dwóch nowinek zakupionych na wystawie w Łodzi....oba mają pędziki i nie mogę się doczekać kwitnienia
Miltonia warscewiczii alba:

Phalaenopsis violacea:

Pozostałe storczysie szaleją: rosną listki, korzonki, nowe pędziki kwiatowe...jednym słowem- wiosna

Wreszcie zrobiłam zdjęcia moich dwóch nowinek zakupionych na wystawie w Łodzi....oba mają pędziki i nie mogę się doczekać kwitnienia

Miltonia warscewiczii alba:

Phalaenopsis violacea:

Pozostałe storczysie szaleją: rosną listki, korzonki, nowe pędziki kwiatowe...jednym słowem- wiosna

Witaj imienniczko
Piękne nowości sobie zafundowałaś
Niech jak najdłużej kwitną.

Piękne nowości sobie zafundowałaś

Niech jak najdłużej kwitną.

- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Julitka i ja też kupiłyśmy violacea tylko że na wystawie w W-wie tym.
Jej już puszcza listek i ma dziecko, a moja obija się na całego
Jej już puszcza listek i ma dziecko, a moja obija się na całego

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Cudne nowości
Niech szybko pokazują kwiatuszki 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31