Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
witam Krysiu bardzo ładne lilie.Przykro mi ,że chorują .Pozdrawiam i zapraszam do mnie
- gosia79z
- 200p
- Od: 19 sty 2011, o 18:36
W zeszłym roku kupiłam kilka cebulek, ale wyszła tylko 1
Ale za to była tak ogromna i pięknie kwitła, ze każdy się nią zachwycał.Tylko nie wykopałam jej na zimę, więc pewnie zmarnowałam ją, prawda?

witaj Krysiu
zajrzałam
i Ja przez uchylona furtkę do Twego ogrodu , ściagneły mnie te przepiękne kolorowe kwiatki przy głównej alejce. Wewnątrz spotkałam się z dużą ilością pięknych kwiatów a lilie tak błogo pachną. Krysiu oby do cieplejszych dni a będę ci kibicować w dalszym zagospodarowywaniu działeczki . Piękne zimowe zdjęcia z działeczki. Wklej więcej zdjęć jak Twój ogród budzi się di życia .

Pozdrwaiam Małgosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Też mi się podobają lilie i co roku mam ich więcej , teraz dokupiłam 5 egzotycznych i na pewno jeszcze dokupię sobie kilka pachnących ..
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krysiu masz mnóstwo lilii, są prześliczne
Wyobrażam sobie jak w Twoim ogródku musi pachnieć w porze ich kwitnienia
Jestem bardzo ciekawa jak moje orientki przetrwają tegoroczną zimę, kiedyś je wykopywałam, teraz przestałam, ale zawsze przykrywałam. W tym roku są pod samą korą, ale mam nadzieję, że dzięki śniegowej kołderce ładnie przezimują.

Jestem bardzo ciekawa jak moje orientki przetrwają tegoroczną zimę, kiedyś je wykopywałam, teraz przestałam, ale zawsze przykrywałam. W tym roku są pod samą korą, ale mam nadzieję, że dzięki śniegowej kołderce ładnie przezimują.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkie lilie bardzo fotogeniczne.
Moje św. Antoniego w ubiegłym roku też były niewydarzone.
Dostałam nowe cebule od Grzesia krotoszyńskiego i zobaczę w tym roku.
Moje św. Antoniego w ubiegłym roku też były niewydarzone.
Dostałam nowe cebule od Grzesia krotoszyńskiego i zobaczę w tym roku.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu lilie śliczne

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Krysiu nie pozostaje mi nic innego jak tylko dolączyć się do pochwał twoich lilii. Te królowe ogrodu zajmują jedno ze stałych miejsc w moim sercu, obok liliowców, host i żurawek. iszesz, że u ciebie są obiektem ataków ślimorów. U mnie na szczęście te paskudztwa zajmują się czym innym. Właściwie "na szczęście" to złe sformułowanie, bo interesują sie głównie hostami. Nie obyło się więc od sypania niebieskiego proszku, bo zeżarłyby wszystko. Na liliach obserwuję tylko takie maciupkie ślimaczki, które łatwo jest zauważyć, ja się patrzy na liście pod slońce.
Mignęła mi przed oczami twoja kwitnąca juka. W ielu waszych ogródkach jest ona bezproblemowa, a ja ostatnio właśnie poruszyłam w moim wątku jej temat, bo sprawia mi ona kłopoty.
Pytałaś o magnolię. Odpowiedziałam ci Krysiu w moim wątku.
Mignęła mi przed oczami twoja kwitnąca juka. W ielu waszych ogródkach jest ona bezproblemowa, a ja ostatnio właśnie poruszyłam w moim wątku jej temat, bo sprawia mi ona kłopoty.

Pytałaś o magnolię. Odpowiedziałam ci Krysiu w moim wątku.

- Amarylka
- 100p
- Od: 1 kwie 2009, o 19:12
Cudowne lilie, a jaka różnorodność fiu, fiu
Marzą mi się takie piękne lilie, nie wiem tylko, czy one by mnie polubiły 

Pozdrawiam Anetka
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Witaj Krysiu!
Przespacerowałam po Twoim ogrodzie i nadziwić się nie mogę ,że w tak krótkim czasie tak dużo zrobiliście
Owoce i warzywka ekologiczne a kwiaty to marzenie zwłaszcza lilie,ja jesienią też kupiłam ,ale nie wiem czy nornice się
nie poczęstują ,bo jest ich sporo lekka ziemia to grasują a muszą coś jeść ,wiosną znów ślimaki i tak człowiek musi się
z wszystkimi dzielić. Kupując działkę macie też wspaniałe miejsce na odpoczynek -pozdrawiam Ciebie i M i będę zaglądać
Maria
Przespacerowałam po Twoim ogrodzie i nadziwić się nie mogę ,że w tak krótkim czasie tak dużo zrobiliście
Owoce i warzywka ekologiczne a kwiaty to marzenie zwłaszcza lilie,ja jesienią też kupiłam ,ale nie wiem czy nornice się
nie poczęstują ,bo jest ich sporo lekka ziemia to grasują a muszą coś jeść ,wiosną znów ślimaki i tak człowiek musi się
z wszystkimi dzielić. Kupując działkę macie też wspaniałe miejsce na odpoczynek -pozdrawiam Ciebie i M i będę zaglądać
Maria
Basiu, Gosiu, Anetko, zobacz w tym roku czy nie atakuje je poskrzypka to jest taki czerwony robal. Ja co dziennie wieczorem zbieram go i niszczę. Powinno się również zbiera rano. Cebulowe powinny dobrze rosnąc zwłaszcza nowo kupione. Ja w pierwszej jesieni kupiłam posadziłam i tylko może 5 zakwitło a pozostałe siedziały w ziemi do następnej wiosny. Ja nie wiem nic o wykopywaniu, okrywam je na zimę. Lilie po przesuszeniu już nie wyrosną ponieważ ich cebula nie ma łusek tak jak cebula jadalna.
Andrzeju, Małgosiu, Janko, Agnes, Bożenko, Mario, Ewo witam Was serdecznie i dziękuję, że się Wam u mnie podoba. Zapraszam ponownie. Pokazałam ogród wspomnień z 2010 roku, a teraz będą bieżące foto relacje. Ja lilii mogłabym mnie pół ogrodu gdyby kwitły cały rok. Są jeszcze inne chciejstwa i miejsca mało. Kupując działkę miałam na uwadze tylko rekreację, reszta przyszła sama, po części dzięki forum.
Olu ja drugi rok te św, Józefa czy Antoniego (nie wiem od czego to zależy) mam chore, takie jak przez mącznik czy coś zaatakowane. Nie znam jeszcze chorób, w tym roku pokropię na choroby grzybowe. Grześ Krotoszyński, ogrodnik z zawodu może coś wie na temat ich uprawy?
Wandziu ja ten proszek sypałam w innych miejscach a nie wiedziałam, że lilie też im smakują. O malutkich ślimakach nie miałam takiej informacji, sprawdzę w tym roku czy ich tam nie ma. Hosty to dwa razy w tym roku przesadzałam na inne miejsce z powodu wyjadania przez śliwory. Dziękuję za informacje odnośnie magnolii
Andrzeju, Małgosiu, Janko, Agnes, Bożenko, Mario, Ewo witam Was serdecznie i dziękuję, że się Wam u mnie podoba. Zapraszam ponownie. Pokazałam ogród wspomnień z 2010 roku, a teraz będą bieżące foto relacje. Ja lilii mogłabym mnie pół ogrodu gdyby kwitły cały rok. Są jeszcze inne chciejstwa i miejsca mało. Kupując działkę miałam na uwadze tylko rekreację, reszta przyszła sama, po części dzięki forum.
Olu ja drugi rok te św, Józefa czy Antoniego (nie wiem od czego to zależy) mam chore, takie jak przez mącznik czy coś zaatakowane. Nie znam jeszcze chorób, w tym roku pokropię na choroby grzybowe. Grześ Krotoszyński, ogrodnik z zawodu może coś wie na temat ich uprawy?
Wandziu ja ten proszek sypałam w innych miejscach a nie wiedziałam, że lilie też im smakują. O malutkich ślimakach nie miałam takiej informacji, sprawdzę w tym roku czy ich tam nie ma. Hosty to dwa razy w tym roku przesadzałam na inne miejsce z powodu wyjadania przez śliwory. Dziękuję za informacje odnośnie magnolii
Pozdrawiam Krystyna
- Amarylka
- 100p
- Od: 1 kwie 2009, o 19:12
Poskrzypek to wredny, nieproszony gość
Wiele razy mi pożarł lilie :x

Pozdrawiam Anetka
Wspominałam wyżej o żabach, to teraz je pokażę. Może ktoś wie jaka to żaba?
A lawenda dla tych co nie lubią żab.

A lawenda dla tych co nie lubią żab.

Pozdrawiam Krystyna