Ogród Dorbie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Dorbie

Post »

Dzięki dziewczynki, najwazniejsze ze prawie wszystkie rosliny mam, bo rosna sobie gdzies tam i sa do przesadzenia z tamtych miejsc.
Astry beda fioletowe.

A za oknem WIOSNA
od wczoraj snieg stopnial prawie calkiem, wczoraj byla wielka kałuża, a dzisiaj piekna zielona trawka
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Tylko sie zastanawiam gdzie ja takie astry znajde, moze pojawi sie cos w necie na wiosne, chyba ze macie jakas stronke do polecenia, bo w sklepach internetowych sa po 2 odmiany astrow max i to nie koniecznie karłowate, tylko takie po 1,3mwys, a ja chcialam nowobelgijskie niskie.
Jakby mi ktos stronke podsunął, byłabym wdzieczna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dorbie, a myślałaś o jezówce?
Ma piękne kwiaty, kwitnie prawie całe lato.
Jest tyle gatunków, że na pewno znalazłabyś coś dla sienie.Innyą byliną długo kwitnąca jest Gailardia oścista.
Widziałam na jednym ze zdjęc pozbijane deski, to chyba jakaś rabata? Co tam posadziłaś?
Bo chyba to nie piaskownica?
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Na tym zdjęciu widac moja rabate zielną i piaskownice ;:108
Obrazek
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

I mój mąż wymyślił mi nowa rabatke do projektowania i zasadzenia ;:138
Było tak
Obrazek
a teraz tak
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Widzę, że trawnik zaczyna się kurczyć :;230
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Tu niegroznie :;230
Tu było w trawniku podłącze do nawadniania i każdy sie o to potykał i dlatego trzeba bylo powiekszyc rabatke, takze udalo mi się :heja
Ale jakos nie mam koncepcji do niej. Zostanie kosodrzewinka, bardziej centralnie trzeba cos wyzszego i cos sredniego
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O jak fajnie mogę się powymądrzać :wink: Znikający trawnik to mój ulubiony temat :;230
Na moje oko to zamysł jest dobry tylko wydaje mi się, że ta rabatka mogła by być większa. Teraz dojrzałam że ona jest już powiększona :oops: Ale chodzi mi o to że jednak tworzy nie za wielką 'dziurę' w trawniku do obkoszenia.
Może dobrze by było ją połączyć ze skalniakiem[od tarasu]? Likwidujesz ten wąski pasek trawy do objechanie kosiarką i masz większe możliwości w doborze roślin bo większa przestrzeń. Nie bardzo widzę w który miejscu jest to coś co chcieliście zasłonić i nie wiem w którą stronę lepiej było by pójść z tą rabatką. Bo przejście z tarasu powinno zostać. No chyba że ten kran? - jest całkiem na środku. Sorki, ale ja na początku miałam same małe rabaty i jeszcze na dokładkę pojedyncze drzewa na trawniku[zgroza] no i najczęściej sama musiałam to obkaszać[M stworzony do wyższych celów :wink: ] No i dlatego jestem taka mądra ;:170 ;:3
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Witaj ,
ale piękny początek ogrodu. Wrzosowisko fantastyczne i bardzo w moim stylu .
Chciałabym Ci polecić dwa krzewy,które są piękne przez cały sezon . To pęcherznice kalinolistne - Diabolo o bordowych liściach ( lubi pełne słońce ) i Luteus o żółtych liściach ( lubi lekkie zacienienie ale u mnie radzi sobie nieźle w pełnym słońcu ).Jeżeli chodzi o byliny to całe lato kwitnie słoneczniczek szorstki i rudbekie .
Pozdrawiam , Joanna
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Rabata z lilakiem może wyjść interesująco ;:196
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Dorbie, a nie chciałabyś na tej rabacie jakiegoś drzewka szczepionego na pniu - wiszącego? Może jakiś modrzew, albo buk?

Masz zdjęcia rabaty ziołowej w pełni sezonu? Co na niej rośnie/będzie rosło?
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Masz wspaniałe wrzosowisko i widzę mnóstwo zapału do pracy w ogrodzie. Zapowiada się smakowicie! Życzę powodzenia w dalszej pracy i dużo satysfakcji z tego, czego już dokonałaś! Brawo ;:63
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Co do rabaty to dojrzewam, stąd nie odpowiadam....Po głowie chodzi mi jalowiec Hortsman, krzewuszka rózowa, szałwia omszona, , kocimietka, ew kosmos, ale przy tych trzech ostatnich nie pasuje ten jałowiec, moze kolor rózowy rabaty...Krzewuszka do jalowca Hortsman, kosodrzewiny

A tu moje jedyne zdjecia zielnika
Obrazek
a to z zeszlego roku
Obrazek
Mam tam posadzone: mieta 3 odmiany, lubczyk, melisa, szałwia, koper, pietruszka kilka odmian, tymianek 2 odmiany,oregano, poziomki, mialam jeszcze nagietek, rozmaryn, czosnek, kolendre
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

piterek pisze:Masz wspaniałe wrzosowisko i widzę mnóstwo zapału do pracy w ogrodzie. Zapowiada się smakowicie! Życzę powodzenia w dalszej pracy i dużo satysfakcji z tego, czego już dokonałaś! Brawo ;:63
Dzięki wielkie :wit
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Jo37 pisze:Witaj ,
ale piękny początek ogrodu. Wrzosowisko fantastyczne i bardzo w moim stylu .
Chciałabym Ci polecić dwa krzewy,które są piękne przez cały sezon . To pęcherznice kalinolistne - Diabolo o bordowych liściach ( lubi pełne słońce ) i Luteus o żółtych liściach ( lubi lekkie zacienienie ale u mnie radzi sobie nieźle w pełnym słońcu ).Jeżeli chodzi o byliny to całe lato kwitnie słoneczniczek szorstki i rudbekie .
Dzięki. mam pęcherznice obie, piękne są i bardzo je lubię i rudbekie tez :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”