Ogródeczek An-ki cz.4
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.4
WITAJ ANIU
Ale cudowna ta róża. Piękny kolor i kształt kwiatu.
Ale cudowna ta róża. Piękny kolor i kształt kwiatu.
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu rozumiem że Eskimo będzie u Ciebie w zaprzyjaźnionym sklepie.A może w jakimś markecie .Mój płot do obsadzenia ma z 8 m.Wiec trzy Ghislaine na pewno się zmieszczą i zaplanowałam jeszcze Alberic Barbie i Golden Gate tylko nie wiem jak one szeroko rosną.Myślałam też o Emalie.
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Asiu niesamowitą frajdę mi sprawiłaś-czyli zdjęcia nie przekłamane.Jakie piękne no i piszesz,że kwiat dość duży?
Czy kupowałaś w niemieckiej szkółce czy u nas?
Zdjęcia jak najbardziej pożądane.
Alu-oczywiście,że Ci wyślę-zobaczymy,czy będzie na wiosnę.
Jak ja Ci zazdroszczę tego 10m miejsca.Golden Gate szeroki na 100cm+_,Alberic róża obłędna ale nie na moje włości bo przy sprzyjających warunkach jej gabaryty to 500-700 a szer.300-400.Jest bezkolcowa a takie uwielbiam.No i ten kolorek-kremik.
Emeli też pięknotka.(Moje ramblery oprócz GF to:Laguna,Rosarium Uetersen,Sympathia,Leverkusen,Indigoletta,Parade,Iceberg,New Dawn,Piruette,Wltawa,Blues,Bantry Bay,Don Huan,Giardina 2szt,Lichtkonigen Lucia,,Magenta,Parfume de Ewita,i nn piękna malinowa iBlaze S)
Czy kupowałaś w niemieckiej szkółce czy u nas?
Zdjęcia jak najbardziej pożądane.
Alu-oczywiście,że Ci wyślę-zobaczymy,czy będzie na wiosnę.
Jak ja Ci zazdroszczę tego 10m miejsca.Golden Gate szeroki na 100cm+_,Alberic róża obłędna ale nie na moje włości bo przy sprzyjających warunkach jej gabaryty to 500-700 a szer.300-400.Jest bezkolcowa a takie uwielbiam.No i ten kolorek-kremik.
Emeli też pięknotka.(Moje ramblery oprócz GF to:Laguna,Rosarium Uetersen,Sympathia,Leverkusen,Indigoletta,Parade,Iceberg,New Dawn,Piruette,Wltawa,Blues,Bantry Bay,Don Huan,Giardina 2szt,Lichtkonigen Lucia,,Magenta,Parfume de Ewita,i nn piękna malinowa iBlaze S)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Krysiu jak ją wklejałam to właśnie pomyślałam o Tobie a tu już Twój wpis potwierdzający ,że Ci się też podoba.
Całuski i oby do wiosny.
Całuski i oby do wiosny.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Aniu, kwiat ma ok 8 cm. Kolor zmienia się od morelowego w pąku do różowego w trakcie przekwitania.
To co widać na zdjęciach to 3 szt posadzone obok siebie. Tak więc róża jest naprawdę dość kompaktowa.
Kupowałam bezpośrednio u Kordesa (bez problemu wysyłają).
No to jeszcze zdjęcia, świeżo rozwinięta róża (tutaj dobrze widać ten morelowy odcień) i 3 krzaczki razem:

To co widać na zdjęciach to 3 szt posadzone obok siebie. Tak więc róża jest naprawdę dość kompaktowa.
Kupowałam bezpośrednio u Kordesa (bez problemu wysyłają).
No to jeszcze zdjęcia, świeżo rozwinięta róża (tutaj dobrze widać ten morelowy odcień) i 3 krzaczki razem:

Widzę, po Twoich planach, że przybyło Ci miejsca w ogrodzie
... co powiesz na to:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.74685
albo na to:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.147382
nie mówiąc o tym
:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.107596

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.74685
albo na to:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.147382
nie mówiąc o tym

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.107596
Pozdrawiam - Jurek
Och,Ty prześmiewco.
Jurku wszystkie te róże bardzo ładne ale najbardziej podoba mi się Brownie Boernera.Floribunda-dużo kwiatow no i mała-75cm.
Z pewnością będzie miała w trakcie kwitnienia kolory kremu,fioleciku,czekoladki-tak po swoich rodzicach-Lawender Pinocchio i Grey Pearl.Widal Sassoon jest boska ale już jej nie zmieszczę.Ma zachwycające kwiaty.
Jestem ciekawa czy jakaś róża nie padnie(2 szt na takie wyglądają),zrobią miejsce dla nowości.
Jurek pozdrawiam Cię noworocznie .
Jurku wszystkie te róże bardzo ładne ale najbardziej podoba mi się Brownie Boernera.Floribunda-dużo kwiatow no i mała-75cm.
Z pewnością będzie miała w trakcie kwitnienia kolory kremu,fioleciku,czekoladki-tak po swoich rodzicach-Lawender Pinocchio i Grey Pearl.Widal Sassoon jest boska ale już jej nie zmieszczę.Ma zachwycające kwiaty.
Jestem ciekawa czy jakaś róża nie padnie(2 szt na takie wyglądają),zrobią miejsce dla nowości.
Jurek pozdrawiam Cię noworocznie .
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Aniu dziękuję ,przypomnę się.Masz dużo pnących i w większości mało mi znane.Mam tylko Rosarium ,New Dawn,Flammentanz Sympathie ,Golden Showers i ostatni zakup to Bobby James.Dopiero teraz zajęłam się obsadzaniem drzew przez wędrowniczki i kompletowaniem róż na żywopłot.Aniu dziękuję za bardzo cenne informacje o planowanych różach teraz wiem ile szt.mam kupić.Dziękuję.
Alu jeśli odrobinę pomogłam to się cieszę.
Na dzień dobry Artemis-piękna,kompaktowa o zwartym pokroju,zachwycająca.(tak dla przypomnienia)

Hodowca Evers przez rosen Tantau.U mnie pierwszy sezon-zdrowa,docelowa wysokość 120cm.Kwiaty w klastrach,kremowo białe.Przy rozkwitaniu ma zielone refleksy.W tym trudnym roku dla róż,spisała się fantastycznie-bez żadnych chorób(obok niej szalała czarna plamistość).
Na dzień dobry Artemis-piękna,kompaktowa o zwartym pokroju,zachwycająca.(tak dla przypomnienia)

Hodowca Evers przez rosen Tantau.U mnie pierwszy sezon-zdrowa,docelowa wysokość 120cm.Kwiaty w klastrach,kremowo białe.Przy rozkwitaniu ma zielone refleksy.W tym trudnym roku dla róż,spisała się fantastycznie-bez żadnych chorób(obok niej szalała czarna plamistość).
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Artemis bardzo ładna

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu kolejne różane cudeńko, Artemis jest prześliczna, taka elegancka. Ja nie mam ani jednej białej róży

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jurek, kussssicielu jeden
, gdzie dają te róże?
Anuś, piękna Artemis, wciąż żałuję, że jej nie kupiłam

Anuś, piękna Artemis, wciąż żałuję, że jej nie kupiłam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU znowu pokazujesz pięknotki ,ale u mnie na razie miejsc brak a zachcianek mnogo . Mam nadzieję ,że żadna mi nie wypadnie z gry w tym roku . W ubiegłym roku straciłam 5 a może 6 teraz już nie pamiętam ,ale były okropne mrozy . Ciekawe jak bedzie teraz jak stopnieje śnieg czy znowu mróz zrobi nam psikusa