Vanda cudowna, nie widziałam takiego ubarwienia i nowe nabytki super, rzeczywiście jeden wygląda jak Valera. Podziwiam za różnorodność odmian, ja jeszcze się boję, bo jakoś zygopetalum mnie opuściło i teraz na razie jestem ostrożniejsza.
Joasiu,dziękuję za odwiedziny,moja Masdevallia pogubiła listkiJoane pisze:Sylwio, bardzo ciekawe nowości.
E. cochleata i Green Hornet bardzo ładnie i szybko rosną.
Ładnie rozrośnięta Masdevallia. Ciekawa jestem jej kwiatu.
Niech ładnie szybko przyrastają.
Markujeszcze raz dziękujęmarwes pisze:Sylwio oj sporo nazbierało się Tobie tych nowości ,więc choroba postępuje i kolekcja się powiększa.
Sylwio wejrzyj na PW
Dziękuję,mam taką nadzieję,że ze mną się też zaprzyjaźniąreniab7 pisze:Fajne nowości! Encyclia cochleata ( mam ją od kilku lat i nawet zaprzyjąźniłyśmy się ) łatwo zakwita, a jak już zakwitnie to cieszy oko całą wiosnę i lato. Tak było u mnie w poprzednim roku -kwitła jeszcze w październiku po powrocie z wczasów w ogrodzie.
Renia
Joasiu tak oświetlenie już jest z czego bardzo się cieszę.JoasiaM pisze:Sylwio cieszę, że masz już oświetlenie
Vanda cudowna, nie widziałam takiego ubarwienia i nowe nabytki super, rzeczywiście jeden wygląda jak Valera. Podziwiam za różnorodność odmian, ja jeszcze się boję, bo jakoś zygopetalum mnie opuściło i teraz na razie jestem ostrożniejsza.
Prawielucynaf pisze:To Ty prawie krajanka,ale lepiej żeby storczyk do lata na Ciebie nie czekał.
Justynko tylko się cieszyć,że wiosna idziejustus27 pisze:WiosnaWszystko rośnie, jak szalone...
agata06 pisze:Pięknie - wiosennie się robi u Ciebiea Vandzia przepiękna
Dziękujętomkoc pisze:Piękna kolekcja
Witam u mnie cieszę się,że moja kolekcja Ci sobie podoba i zapraszamewarost pisze:Witam... obejrzałam całą twoją kolekcjei jestem pod ogromnym wrażeniem jej różnorodności... podziwiam
![]()
![]()
Fajnie że u ciebie też już czuć wiosnę , bo tak jak my nasze roślinki maja już dosyć zimy
No a teraz to już z górki... czyli same kwitnienia(trzymajmy kciuki)marwes pisze:Oj, zielono zrobiło się Sylwio u twoich podopiecznych ,a to cieszynie mniej jak zawiązki kwiatów bo mamy pewność że roślinka przeżyła ten najtrudniejszy okres .
akwarybka pisze:Super przyrościki, ale TA WANDAAbsolutnie cudna!
Dziękuję szkoda ,że już przekwitaStorczykowa pisze:Fantastyczna Vanda! Chciałabym taką...