pokażę wam moje zakupy kaktusik nie wiem jaki wiem , że kwitnący i palma daktylowa a dokładniej DAKTYLOWIEC KANARYJSKI o której zawsze marzyłam , tylko nie wiem w jaką ziemię przesadzić czy uniwersalna czy jakąś specjalną bo przesadzić muszę ponieważ korzenie wychodzą dziurkami dna doniczki
Agnieszko, przedszkole nagarbii duże, niech ładnie rosną.
Mam je również, nawet dwie różne odmiany i z tego co przeczytałam w dostępnej literaturze, nagarbie podlewa się tylko letnią przegotowaną wodą.
Zakupy widzę udane, palma to już duży okaz, a i kaktusik ładny
Agnieszko ja się nie zabardzo znam na palmach, ale chyba wsadziłabym do takiej ziemi dla palm i do specjalnej
palmowej doniczki. Daktylowiec jest piękny Ja niestety nie mam już miejsca na tak duże roślinki.
A kaktusik uroczy. Koniecznie pokaż rozwinięte kwiatuszki.
Zawsze podobały mi się palmy, ale każdą, którą przyniosłam do domu wykończyły przędziorki. Wiem, że to moja wina, bo zaniedbałam systematyczne zraszanie liści za to kaktusów nie trzeba zraszać i...żyją Twoja palma jest gęsta i chyba dość duża...piękna, a ziemie do palm dostaniesz bez problemu w każdym sklepie ogrodniczym
Basiu zaglądne do ciebie i zobaczę twoje nagarbie a palma ma 70cmbez doniczki heliofitka jak mówisz o tych przędziorkach to aż się boję . Elu kaktusik jak tylko będzie miał pączki to od razu się tu pochwalę
Elu myślę o założeniu takiego wątku ale nie wiem czy będę miała czas na niego ponieważ wiosna lato jesień mam bardzo duuuuuuuuuuużo innych prac warzywniczo-owocowych jak się dobrze przyjrzysz w moją fotkę z ogrodem to może będziesz wiedziała o czym piszę
agapuszka_83_28 pisze:[heliofitka jak mówisz o tych przędziorkach to aż się boję
Agnieszko nie ma czego, one kochają tylko mnie i moje palmy ogród masz ogromny i z ogromnymi możliwościami. Czuję, że na wiosnę obie założymy wątki ogrodowe