Mój ogród - leda16

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Taki ogród mieć jak leda- ach pomarzyć można .... :)
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

ogród cudowny i zadbany, ogród ma dużo fajnych pomysłów, a ten karmik rewelacyjny Obrazek widzę piękne funkie, których sama jestem fanką i mam nawet te, które rosną w Twoim ogródku, tylko kupiłam je dopiero w tym roku na wystawie kwiatów i jeszcze zakupiłam niedawno na allegro i chciałabym by się u mnie pięknie zadomowiły
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Rozrosły mi się roślinki i nikt kto nie zna ogrodu nawet by nie pomyślał, że tam w zaroślach jest spore oczko wodne. O takie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ZULA
100p
100p
Od: 8 sie 2007, o 21:39

Post »

i mnie sie bardzo podoba Twoj ogrod, taka naturalnosc, bez sztucznej "pedanterii", super mi sie ogladalo zdjecia. przy okazji chetnie podpytam jakie rosliny mozna sadzic pod orzechami wloskimi? Bo chyba u Ciebie widzialam ale jako poczatkujaca nie znam ich nazw...moze bys mi cos poradzila, bo mam na dzialce 3 orzechy ktore rosna w trojkacie i myslalam o tym przestrzen miedzy nimi czyms wypelnic, czyms bujnym i ...pieknym tak ja u Ciebie. U mnie ziemia jest bardzo piaszczysta i raczej kwasna lub conajmniej lekko kwasna.
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Wreszcie dziecko z mozołem wycięło dwie stare jabłonie i po ich usunięciu odsłonił się wspaniały widok na... drzewa sąsiadów. Zysk to dodatkowy, wydarty cieniowi obszar ok. 15 m.2, gdzie można założyć rabatkę. Tylko sucho tam straszliwie i trudno dojść z wężem ogrodowym. Początki tej rabatki to na razie przetacznik, weigela "Monet", hibiskus w kształcie drzewka i omieg. Dzisiaj spadł deszcz, więc przesadzę rośliny nadmiernie stłoczone w innych miejscach ogrodu.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Zuza, pod orzechami można sadzić dokładnie wszystko, byle zapewnić tym roślinom wilgoć. Ja mam de facto ogród orzechowy i rośliny rosną głównie pod orzechami. Teraz wydarłam jabłoniom trochę słońca, ale tam jest nawet bardziej sucho niż pod orzechami. Jak kwaśna ziemia, to nawet rododendrony urosną. Zresztą jeden z moich rododendronów rośnie pod orzechem. Największym problemem są upały, bo prawie codziennie trzeba podlewać . Ale u mnie właśnie od dwóch dni leje.

Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Hm...Czy mogę prosić Admina, żeby to poprawił? Nie wiem, czemu tak się dzieje.
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Spróbuję inaczej:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Grzegorz B

Post »

Leda, Twoje oczko jak marzenie. Fantastyczne :shock: a że nikt go nie widzi, bo i na co. Ważne, że Ty możesz sobie pospacerować po tak naturalistycznym ogrodzie. Efekt niesamowity. Pięknie się na to wszystko patrzy a aniołki, to dopiero uroczy dodatek :wink:
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

A wyobraź sobie Grzesiu, że ja zazdroszczę innym - Tobie, Karo, Kogrze, Anyi, Ewelinie,... tych wypieszczonych, ucywilizowanych ogrodów. Ten efekt to nie zamierzony, bo ja już po prostu przestałam nad swoim ogrodem panować. Roslinki rozsiewają się gdzie same chcą a mnie żal je zniszczyć i wyrzucić. Co roku na wiosnę obiecuję sobie "wepchnąć do szeregu" rudbeckie, floksy, tojeść i inne samosiejne. I co roku brak mi na to czasu :roll:
Awatar użytkownika
glad
100p
100p
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Piękny ogród jak pisałem wczesniej, działki są mniejsze i poszalec nie można plus regulacje prawne. Pozdrawiam Ładne oczko
Wejdź obejrzyj*ZAPRASZAM*Pozdrawiam*
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=85402" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Kiedyś, chyba z końcem kwietnia pisałam o zakładaniu trawnika z konieczności na gruzie zmieszanym z piaskiem, bo taką to "ziemię ogrodową" w ilości 20 ton zakupiłam od chłopa-oszusta. Jednak po kilku miesiącach efekty są nawet niezłe. Następna połać trawnika będzie teraz wysiana na dawnej gnojówce do której przez 4 lata wrzucaliśmy skoszoną trawę, liście orzechów i chwasty, aż dół się prawie całkowicie wypełnił śmierdzącą zgnilizną. Dziecko wykopało nowy dół na końcu ogrodu. Ma 1,50m.Teraz glinę wybraną z tego dołu nasypujemy po wierzchu gnojowiska. O tyle fajnie, że gnojówka była prawie przy wejściu do ogrodu. Trawa długa z powodu suszy. Na koniec coś ładniejszego: stawek z innej perspektywy i floks.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oczko, aż dech zapiera. Cudo. A te rybki :)
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Leda, jaki masz wspaniały ogród - przestrzeń, ta soczysta zieleń, cień i słońce, wspaniałe rośliny i taka naturalność! Tylko pozazdrościć! Piszesz, że z kolei Ty zazdrościsz innym uporządkowanych, wypieszczonych ogrodów :D Tak to chyba już jest - chcielibyśmy mieć to czego nie mamy! W każdym razie w takim ogrodzie jaki Ty masz dużo łatwiej jest wygospodarować rabatkę "pod sznurek" niż z małego ogródka zrobić taki naturalny busz :D Pozdrawiam
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja do tej pory też się zastanawiałam co mi się bardziej podoba: ogrody piękne i równiutkie czy piękne i trochę dzikie. I dzięki Tobie mam jeszcze większy dylemat. Juz byłam skłonna swój wyrównywać i wygładzać a kiedy zobaczyłam Twój...? Cudo... A oczko? Sen spędzony z powiek na najblizsze sto lat...
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”