Kasiu dziękuję
Aniu dziękuję
andzia0801 pisze:Zazdrość mnie zżarła kiedy oglądałam zdjęcia, na których chwaliłaś się ogromną ilością pędów. Jak tam one się mają?
Mają się świetnie i prawdę mówiąc kilka z nich już zakwitło, dziś otworzył się pączek-jeszcze nie do końca na białym z mazami, a jeden z ostatnich nabytków różowy z białymi mazami przedłużył pędy. Nowe zdjęcia tradycyjnie będą w weekend. Zaglądaj Aniu do mnie zapraszam
Reniu dziękuję
Dusiu dziękuję

coraz więcej storczyków czuje wiosnę i widać to na parapetach, nawet korzonki już powoli się budzą.
Arletko dziękuję.
Kilka fotek:
Mój starszy storczyk zakwitł
Różowy z ubiegłego roku wypuścił pęd, ale zakwitł tylko trzema kwiatami, przy zakupie miał 10
Miniaturka z maja ubiegłego roku wypuściła nowy pęd.
Ciemnobordowy ma tylko dwa kwiatki z przedłużeń, korzenie nie najlepsze, ale rosną młode, chciałam już ściąć, a on przedłuża pęd. W weekend pokażę jak to wygląda. Pęd jest strasznie wysoki i brakuje mi odpowiedniego patyczka.
Długodystansowiec w paseczki wciąż kwitnie
Już wiosna idzie i storczyki to czują, zaczęły korzonki rosnąć i nawet dwa listki się pojawiły. Dziś, gdy szłam rano do pracy piechotką 10 min. pięknie już śpiewały ptaki i tylko ten wicher okropny psuje nastrój.