Canna - Paciorecznik cz.2
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Janusz właśnie o tym miałam pisać, niektóre sprawiają wrażenie, jakby chciały zacząć rosnąć, czy im to nie zaszkodzi 

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobre to nie jest, bo wyrastające liście osłabiają kłącza ale nie bez paniki. Przy dzieleniu wystrzelone łodygi ścina się a z boku z uśpionego oczka wyrośnie druga. To pewnie już ostatni tydzień i zrobi się chłodno to i kanny przestaną rosnąć.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Ja też donice z cannami wstawiłam do garażu z miesiąc temu,dzisiaj patrze a one rosną.
Pięknie to wygląda w połowie listopada;)
Byliśmy na Ślęży kilka tygodni temu. Ładne okolice i wyobrażałem sobie jakie tam można ładne wilgotne ogrody robić ;)
Byliśmy na Ślęży kilka tygodni temu. Ładne okolice i wyobrażałem sobie jakie tam można ładne wilgotne ogrody robić ;)
- drozd
Renatko
Nic na to nie poradzimy. Trzeba by chłodni by zatrzymać wegetację a my martwimy się o ciepło które z każdym dniem będzie bardziej potrzebne. Jak za bardzo wyrosną to zetnie się i wyrosną drugie.
Pokaż nam swoje kanny, bo nie mogę znaleźć Twojego wątku.
Anders
Masz zdjęcie z tych cann . Jak taka nieduża to pewnie jakaś ciekawa odmiana czy to marny Woming?
Dalo
U Was pewnie nie było jeszcze przymrozków,że kanny mają takie zdrowe liście.
Nic na to nie poradzimy. Trzeba by chłodni by zatrzymać wegetację a my martwimy się o ciepło które z każdym dniem będzie bardziej potrzebne. Jak za bardzo wyrosną to zetnie się i wyrosną drugie.
Pokaż nam swoje kanny, bo nie mogę znaleźć Twojego wątku.
Anders
Masz zdjęcie z tych cann . Jak taka nieduża to pewnie jakaś ciekawa odmiana czy to marny Woming?
Dalo
U Was pewnie nie było jeszcze przymrozków,że kanny mają takie zdrowe liście.
- drozd
Dziękuję za zdjęcie. Faktycznie kwiat mniejszy. Może to być siewka Wominga,bo nie spotkałem takiej odmiany canny.
Witam:)
Póki mogę skorzystać internetu to wchodzę tu częściej by poczytać o waszych doświadczeniach z tymi kwiatami,sąone bardzo interesujące gdyż mało o nich wiedziałam a teraz się czuję prawie jak ogrodniczka ,wasze różne porady są super wiele z nich się dowiedziałam i wiem jak je uprawiać a zwłaszcza przechowywać mam tylko jedną odmianę z wiechowatym kwiatem Canna x generalis nazbierało się tego ze 3 skrzynki no i jeszcze zostały na ogrodzie bo nie wykopałam do końca gdyż jest ciepło jeszcze te wykopane też wynoszę na zewnątrz by nie zaczęły rosnąć bo do przechowywania mam tylko kotłownię a tam zbyt ciepło .Pozdrawiam
Póki mogę skorzystać internetu to wchodzę tu częściej by poczytać o waszych doświadczeniach z tymi kwiatami,sąone bardzo interesujące gdyż mało o nich wiedziałam a teraz się czuję prawie jak ogrodniczka ,wasze różne porady są super wiele z nich się dowiedziałam i wiem jak je uprawiać a zwłaszcza przechowywać mam tylko jedną odmianę z wiechowatym kwiatem Canna x generalis nazbierało się tego ze 3 skrzynki no i jeszcze zostały na ogrodzie bo nie wykopałam do końca gdyż jest ciepło jeszcze te wykopane też wynoszę na zewnątrz by nie zaczęły rosnąć bo do przechowywania mam tylko kotłownię a tam zbyt ciepło .Pozdrawiam
- drozd
Kryniu
To jak już zapoznałaś się z tym wątkiem to teraz postaraj się o ładniejsze odmiany. Ja też zaczynałem od tych drobnokwiatowych.
U mnie też jest ciepło ale nie wynoszę, bo za dużo mam do noszenia. Zima będzie nieunikniona więc i kannom zrobi się chłodniej w przechowalni.
Andres
Czy to nie będzie Burt Orange. Ona jest niska. Drobne ma kłącza i dość mocno rozrasta się. To by pasowało do Twojego opisu. To ona na zdjęciu poniżej
http://i25.tinypic.com/2921qo8.jpg
To jak już zapoznałaś się z tym wątkiem to teraz postaraj się o ładniejsze odmiany. Ja też zaczynałem od tych drobnokwiatowych.
U mnie też jest ciepło ale nie wynoszę, bo za dużo mam do noszenia. Zima będzie nieunikniona więc i kannom zrobi się chłodniej w przechowalni.
Andres
Czy to nie będzie Burt Orange. Ona jest niska. Drobne ma kłącza i dość mocno rozrasta się. To by pasowało do Twojego opisu. To ona na zdjęciu poniżej
http://i25.tinypic.com/2921qo8.jpg
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janusz, co tam będę pisać.
W sobotę palnuję dłuższą instruktażową z Twojej strony
rozmowę o przechowywaniu cann 
W sobotę palnuję dłuższą instruktażową z Twojej strony

- drozd
Taką mam nadzieję,że do spotkania dojdzie to i pogadać będzie o czym.
Dziękuję za podpowiedź.
Być może jest to ta odmiana: kwiat jest wyraźnie pomarańczowy, jak u odmiany wayoming ;)
Być może jest to ta odmiana: kwiat jest wyraźnie pomarańczowy, jak u odmiany wayoming ;)