Moje zielone maleństwa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Od: 24 cze 2010, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moje zielone maleństwa

Post »

Renatko Dziękuję bardzo oj pączuś jest malusieńki (5mm) gdybym nie rozchyliła liści i nie podejrzała nie wiedziałabym że coś się kluje.

Madziu ;:196 :wit Bardzo mi miło CIEBIE gościć. I jak reaguje mąż na tego ostatniego z ostatnich?

Dorotko w takim razie poczekam do przełomu lutego i marca. Dziękuję za odpowiedź
Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit Witam w ten piękny słoneczny dzień :tan
Nalot na biedronkę udał się :heja mój budżet został wyczerpany ;:223 a byłam tylko w dwóch. Mimo tego i tak jestem zadowolona mimo burzliwego, nerwowego ranka. Chyba pozostaje mi omijać biedronki szerokim łukiem ;:223 bo znów inny okaz zobaczę i zapragnę go mieć i znów padnie kłamliwe zdanie "Jeszcze tylko ten i już nie będę kupować" (dziś 2 razy wypowiedziane). Mam nadzieję że się zaaklimatyzują (małą ilość światła- wschodnie okno i w zimie dość chłodno).

Zaczynam moją opowieść mam nadzieje że Was nie zanudzę.
Spodziewałam się całkiem zwyczajnych i byłam mile zaskoczona. Najpierw zobaczyłam białego z dużymi kwiatami o bordowych ważkach ale zrezygnowałam z niego bo żaden nie miał już pąków i zobaczyłam innego, który mnie urzekł oto on:jedno-pędowy,drugi pęd ucięty, ma małe kwiatuszki ale dużo ich jest
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale spodobał mi się jeszcze jeden i ... wzięłam mówiąc sobie : Jeszcze tylko ten i koniec ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pani w kasie jakoś dziwnie popatrzyła.

Ułożyłam ładnie w samochodzie żeby im wygodnie było ale ze kobieca ciekawość wygrała (w drodze powrotnej gdy już odebrałam narzeczonego z pracy) postanowiłam tak tylko "zerknąć" czy w każdej biedronce są takie same okazy.
Efekt "zerkania" Jeszcze tylko ten ostatni już nie będę kupowała (czyt. "w tej biedronce")
Obrazek

Obrazek

Obrazek

To maleńkie to "śpiący pęd" ?
Obrazek

Obrazek
Wyszliśmy z biedronki i jakie zdziwienie było z oczach narzeczonego jak zobaczył że nie mam jednego storczyka tylko 3 :;230 aż pobiegł bagażnik otworzyć czy aby nic tam nie ukryłam.

Mam pytanie mogę normalnie wodą umyć te plamy kurzu?
Obrazek

Dopiero zauważyłam w domu jeden listek jest chory Mam go odstawić w inne miejsce czy spokojnie może stać z innymi?
Obrazek

A jeszcze 2 dni temu kupiłam fiołeczka za 2,90 troszkę mizerny
Obrazek

UFFFF ale Was zanudziłam Życzę miłego popołudnia
Obrazek
;:170
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale super storczyki. Ten piegowaty to moje marzenie. Nigdy nie mogłam takiego wyczaić. Kasiu, tego z chorym liściem zostaw na wszelki wypadel gdzieś osobno. Słyszałam już tyle historii o całych zmarnowanych kolekcjach, więc lepiej uważać. Obserwuj go na razie, a potem zdecydujesz.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu zanudzaj nas, zanudzaj...ja tak bardzo lubię się nudzić :D szkoda, że mieszkam tak daleko, bo w moich biedronkach jeszcze inne były, ciekawe jakby zareagował narzeczony :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu bardzo udane zakupy ;:138 ;:138 ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu ;:138 ;:138 piękne zakupy a ten ostatni to też moje jeszcze jedno marzenie :roll: ale ostatnio też trzy kupiłam więc budżet też dość mocno nadszarpnęłam ;:223 :;230
Listki możesz spokojnie umyć ciepłą wodą przegotowaną ;:108 a ten z chorym listkiem to ja bym odstawiła i przede wszystkim odcięła ten chory liść a miejsce cięcia zasypała cynamonem lub sproszkowanym węglem drzewnym lub takim z apteki :D
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Nowości zakupione są naprawdę urocze! ;:167
Storczyki bardzo ciekawe,podstęp widze że sie udał:D
Ja lubie storczyki i nawet je miałam ale prawda jest taka że najładniejsze maja tylko kwiatki :)
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Udane zakupy... zazdroszczę zwłaszcza tego storczyka w kropeczki :D
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p
Od: 25 mar 2010, o 19:06

Post »

Piękne kupiłaś storczyki - szczególnie ten ciapaty cudnie wygląda ;:138 Trochę kasy poszło ale było warto ;:224
Pozdrawiam Renata :)...
Doniczkowce w przeglądzie...
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

Cieszę się bardzo , że mnie odwiedziliście ;:80
Wandziu ;:196 dziękuje bardzo za poradę. Byłam tak oszołomiona tymi storczykami że po prostu nie zauważyłam ;:14
Iwonko ;:196 On by chyba tego nie wytrzymał i tak twierdzi że mam za dużo kwiatów. Muszę przystopować do wiosny bo niestety w zimę mam chłodno w domu i te wschodnie okna (brak światła). Chciałabym żeby wszystkie kwiatki przetrzymały.
Elunia ;:196
Arletko ;:196 Zrobię tak jak napisałaś. Zauważyłam także że listek wiotczeje. Byle nie był chory albo nie miał jakiś robaczkowych gości. Dziękuję
Saro ;:196 Dziękuję Jeden raz przeszedł taki numer teraz pewnie najpierw będzie sprawdzał zawartość auta :;230
Agatko ;:196 Dziękuję. Ten ciapaty to chyba nagroda za ostatnie nieudane zakupy.
Renatko ;:196 Dziękuję. Mój budżet został mocno naruszony ale obiecuję sobie że to już ostatnie kwiatki w tym sezonie. Zaczną mi się inne wydatki :studia, policealna szkoła może to mnie zmobilizuje do trzymania pieniędzy przy sobie i omijania stoisk z kwiatami. A już mało brakowało a 4 bym kupiła malutką miniaturkę w praktikerze ale z silną wolą :;230 odeszłam.

Najpierw miałam hobby zbieranie aniołków, teraz hoduje kwiatki ciekawe co będzie następne. Zły czas dla mnie idzie przed Bożym Narodzeniem jest tyle pokus, tyle aniołków. Będę chodziła chyba z zamkniętymi oczami.

Miłego wieczorku ;:215
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Kasiula,piekne storczyki,ja kupiłam takiego samego ciapatego :D A tym listkiem nie masz co sie martwic,prawdopodobnie wyglada jakby poparzony.Aha i mało tego dzis M kupił mi difcie i ja mówie,ze to ostatni kwiatek bo jak policzyłam to już wydałam majatek :roll: a poza tym brak miejsca.
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Gratuluje udanego zakupu zwłaszcza tego piegusa i fioletowego. ;:138 ;:138
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dorotko ;:196 Takiego samego masz storczyka? Ale fajnie :D Gratuluję Ci zakupu, świetny wybór. Jak dziś wróciłam taka szczęśliwa, zadowolona to moja pierwsza myśl: kurcze gdzie ja je postawię. Miejsce się znalazło ale ścisk jest straszny.
Renatko dziękuję ;:196
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Ksiu ja już nie chcę patrzec na mój ścisk :roll: na podłogach stoją a te co nie kwitną ida na półki
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dorotko ale czy można było odpuścić taką okazję? Zaraz przyjdzie zima i sezon na kwiatki prawie się skończy (do wiosny :;230 )
Moje zielone maleństwa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”