Witam
Nareszcie można złapać oddech

Popracowałam wczoraj solidnie, przydałby się mocniejszy kręgosłup i dodatkowa para rąk. Pierwszy etap remontu altany zakończony, więc sprzątania było sporo. Ciąg dalszy budowy za trzy tygodnie.
Iwona dzięki za miłe spotkanie w pachnącym ogródku.
Lilia żółta przed złamaniem wyglądała tak
Stasia te prawie czarne kwiatki to malwa, postaram się zebrać nasiona.
Adres na pw, nie dziękuję
Tomek lilie kwitną już chyba z miesiąc i jeszcze sporo w pąkach

śmiało można je nazwać królowymi ogrodu. Komponują się ze wszystkimi roślinami, wyglądają ładnie nawet w towarzystwie pomidorów
Aga u mnie lilie rosną bezproblemowo. Nie trzeba wokół nich skakać, mają zdrowe łodygi i liście

jeśli tylko nic nie odgryzie im czuba, kwitną kolorowo i pachnąco.
Majka róże teraz trochę spasowały, nie chcą konkurować z liliami

a lilie kwitną coraz bardziej zwariowane kolorystycznie.
Jadzia zrobiłam trochę poremontowego porządku, pogoda odpowiednia i teraz już bedę mogła już zająć się roślinami. Pomożesz mi zaszczepić róże?
Krysiu mój ogródek znajduje naprzeciwko bramki wejściowej do segmentu. Jestem więc pod ciągłą obserwacją. Akrobacje podczas fotografowania postrzegane są pewnie jako dziwactwa lekko stukniętej ogrodniczki

Staram się dyskretnie robić zdjęcia, ale nie dokońca się to udaje.
Ania sporo mam tych lilii

są ładniejsze po przekwitnięciu od tulipanów. Żółkną powoli i można je sukcesywnie podcinać.
Wygrana w konkursie jest dla mnie zaskoczeniem, bardzo miłym, zresztą. Mam zamiar przeznaczyć nagrodę na zakup tulipanów Ice Cream. Są drogie, ale w ty przypadku...
Adrian a mógłbyś przerzucić goździki do ogródka mojej siostry? Napisz konkretnie kiedy?
Liliowe obrazki
Nie potrafię jej zidentyfikować
imponujący kwiat Gizmo
Nocne marki