Mateolu oczywiscie ,jak tylko uda mi się utrafic je w rozkwicie to zrobię zdjęcia.Chodzi o to ,ze one kwitną na działce a tam jestem co kilkanascie dni. Geniu,Mateolu to są irysy (te dwa ostatnie ),które kupiłam z katalogu i moze dlatego są inne.Kupiłam ich jeszcze sporo ,ale kiedy zakwitną
Moje bezbródkowce (syberyjskie) w tym roku powtórzyły kwitnienie pod koniec lipca w ilości 13 odmian na 118 z ogólnej ilości w kolekcji. Kolory bardziej intensywne niż wiosną i większe kwiaty miały.
Zawiadamiam,że wczoraj odebrałem przesyłkę z Anglii z irysami florentina.
Dotarły w dobrym stanie,liście zielone.Za cztery sztuki zapłaciłem 26 funtów,
w przesyłce było 5szt.
mirzan pisze:Zawiadamiam,że wczoraj odebrałem przesyłkę z Anglii z irysami florentina.
Dotarły w dobrym stanie,liście zielone.Za cztery sztuki zapłaciłem 26 funtów,
w przesyłce było 5szt.
Piękne, majestatyczne,takie majestatyczne ja dzisiaj sadziłam uszabrowane od cioci te z kłącz i cebulek i jeszcze jakies takie całkiem bez cebul nie wyznaję się na tym i ciocia nie była mi w stanie powiedzieć cóz to za okazy :P ,ale przyjdzie wiosna i Wy mi powiecie prawda?
Wczoraj posadziłam irysy, tulipany i czosnki do gruntu. W związku z tym, że jestem świeżo upieczoną entuzjastką bylin bez doświadczenia mam pytanie czy taka ilość gałązek świerkowych jak na zdjęciu poniżej (link) jest wystarczająca? Bardzo proszę o wszelkie sugestie.
czytałam w styczniowym działkowcu, że do dzielenia roślin najlepiej przystąpic na koniec lata, żeby nie uszkodzic pąków. Czy jeśli zabiorę się do dzielenia irysów na wiosnę (zaraz jak śnieg stopnieje) to będą jeszcze w tym roku kwitły?