Witam wszystkich w taki piękny dzionek !

aż humor się poprawia
Następne róże zakwitły
pnąca "indigoletta", niby bardzo pachnąca niestety ma na razie bardzo łagodny zapach. staram się być pozytywna.
"Bernard Hinault" żółta pachnąca, miała mieć kolor bardziej intensywny, niestety nie u mnie.
Róża pod super nazwa "orange sensation" czyli "sensacyjny pomarańczowy", niby miała być tego koloru, hmmm. Jestem niezadowolona, stale choruje, plamy na liściach, kwiaty byle jakie, kolor do niczego. Skasuje ja niebawem, bez żadnych sentymentów. ;:5
Jednak dla mnie największą gwiazda tego sezonu jest Barbara Streisand. Piękna róża, z błyszczącymi liśćmi , prosta jak drut, kwiat piękny w ładnym kolorze intensywnie pachnący. Jak przechodzisz obok niej to glowa sie sama obraca ! Co dużo gadać gwiazda i diva !
"Papi delbard" moja pnąca, jakoś się wzięła do garści i zaczyna ładnie kwitnąć. Do podziwiania z daleka hihi, kwiaty duże i ciężkie ale jakoś się trzymają.

Prezent na dzień mamy od dzieci "digitale"
Rabatka z dołu hihi
zapomniałabym o klematisie "warszawska nike" rośnie za siatka wiec nie widać go zbytnio
czereśnia eksploduje pod ciężarem owoców
Piwonia tuz tuz
Karczoch, może w końcu będziemy mogli zjeść, tego pierwszego z naszego ogrodu.
Teraz z innej beczki, kupiliśmy mały kurnik hihi, po wakacjach kupimy dwie kury,

Nie ma to jak własne jajka.