Ogród Arkandora
Re: Ogród Arkandora
Pewnie przeliczę na leśną wyściółkę, bo to wyjdzie oryginalnie. 

Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomku u ciebie jak zwykle artystyczny pokaz ,świetnie ująłeś tego żółtego tulipanka ,prawdziwe dzieło natury 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja zrobiłam kilkanaście zdjęć floksów i wszystkie do niczego. Uznałam je za niefotogeniczne, a Ty znów obaliłeś moją teorię
Super fotka, pole rozchodnikowe też oryginalne
Masz floksy w innym kolorze?

Masz floksy w innym kolorze?

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Piękny masz trawniczek i cudne tulipany. Szkoda, że powoli przekwitają. Jak wszystko szybko zmienia się w naszych ogródkach. Jedno przekwita, ale już drugie zakwita. Jak w kalejdoskopie. Ogród każdego dnia jest inny, jest w nim jakas zmiana.
Całą noc lało, a teraz chociaż nie leje, to pochmurno i zimno, jakieś +8 stopni.
Marzanko - dzięki
, ale już czuję przesyt tymi tulipanami, chociaż te żółte nawet fajnie wyglądają, takie wesołe.
Basiu - mam jeszcze takie niebieskawe, ale dopiero co wsadzone, trochę oklapły więc zdjęć nie robiłem.
Iza - dobrze, że już przekwitają, teraz czas na inne rośliny. Trafiłaś w sedno, zmienność jest cechą natury, dzięki której się nie nudzimy.

Marzanko - dzięki

Basiu - mam jeszcze takie niebieskawe, ale dopiero co wsadzone, trochę oklapły więc zdjęć nie robiłem.
Iza - dobrze, że już przekwitają, teraz czas na inne rośliny. Trafiłaś w sedno, zmienność jest cechą natury, dzięki której się nie nudzimy.

"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam ...
No no nie można powiedzieć, ale tem trawnik to nawet ładnie się zazielenił ...!
Pewnie koszony już? Ja u mnie nie mam jeszcze czasu na koszenie bo co się przymierze to się deszcz z nieba leje ...
ale to i dobrze bo gleba nasiąknie a może jutro wyskocze z kosiarką i obskocze trawniki, bo mlecz to mnie już do szału doprowadza
podsypałem na razie tylko nawozem substral do trawników 100 dni (chyba tak się nazywa), iglaki też już zamierzam podsypać nawozem bo niektóre wymagają przeciw żólknięciu igieł...
Ale pocieszam się tym ze później bedzie
i roślinki pójdą do góry...
A szkoda tych Twoich tulipanków taki piękny efekt dawały w ogrodzie, zato rododendronik to ładniusi kolorek ma ...
Pozdrawiam muszu852
No no nie można powiedzieć, ale tem trawnik to nawet ładnie się zazielenił ...!
Pewnie koszony już? Ja u mnie nie mam jeszcze czasu na koszenie bo co się przymierze to się deszcz z nieba leje ...
ale to i dobrze bo gleba nasiąknie a może jutro wyskocze z kosiarką i obskocze trawniki, bo mlecz to mnie już do szału doprowadza

podsypałem na razie tylko nawozem substral do trawników 100 dni (chyba tak się nazywa), iglaki też już zamierzam podsypać nawozem bo niektóre wymagają przeciw żólknięciu igieł...
Ale pocieszam się tym ze później bedzie

A szkoda tych Twoich tulipanków taki piękny efekt dawały w ogrodzie, zato rododendronik to ładniusi kolorek ma ...
Pozdrawiam muszu852
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Dzięki Muszu! Ja już 2 razy kosiłem, ostatnio to fuksem między jednym deszczem a drugim
. Jutro znowu ma lać, ale niech tam leje, byle by przymrozków nie było. Trawnik się zieleni, rośnie jak na drożdżach pomimo tego, że nie nawożę. Tulipanki białe przekwitły, inne jeszcze się trzymają
. Rododendron na razie tylko jeden jakoś tam kwitnie, reszta się nie kwapi
.
Dzisiaj zimno, pochmurno, więc postanowiłem poprzerzucać kompost, na co zeszło 2.5 godziny

W chałupie zimno, napaliliśmy więc w kominku...

A wiadomo, że koty wiedzą co dobre...

Dzisiaj zimno, pochmurno, więc postanowiłem poprzerzucać kompost, na co zeszło 2.5 godziny

W chałupie zimno, napaliliśmy więc w kominku...

A wiadomo, że koty wiedzą co dobre...

"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
A to ci kocina się wyleguje
A Pan to gdzie, nie grzeje się przy kominku

A Pan to gdzie, nie grzeje się przy kominku

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Grożą Ci prawdziwe sianokosy, tradycyjną kosę masz?
Idylla,

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tomku to ja miałam więcej szczęścia dziś było u mnie słonecznie i nawet po południu dość ciepło , a kompostownik całkiem spory .
Genia
Genia
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Pan robi za Paparazzo, a kocina za SuperstarIgnis05 pisze:A to ci kocina się wyleguje![]()
A Pan to gdzie, nie grzeje się przy kominku![]()

-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Arkandor niestety taką już mamy pogodę, ale wczorej po 19.00 obesch mi trawnik i szybko wyskoczyłem chociaż kawałek skosić bo dziś zapowiadali deszcz i co leje jak z cebra...
tylko zapłakać się pójdzie bo zimni i nie przyjemnie i nawet w ogrodzie popracować nie da
pozdrawiam i żuycze więcej
Arkandor niestety taką już mamy pogodę, ale wczorej po 19.00 obesch mi trawnik i szybko wyskoczyłem chociaż kawałek skosić bo dziś zapowiadali deszcz i co leje jak z cebra...

pozdrawiam i żuycze więcej

A oto mój azyl (link poniżej)
Tomku
fajny ten Twój kociara jakbym mojego widział , wyleguje się w cieple domowgo ogniska.
A przy kominku legowisko dla pana przygotowane czy futrzaczka ?
Przerzuciłeś trochę tego kompostu , ale roślinki będą cieszyły się z takiego nawozu.

A przy kominku legowisko dla pana przygotowane czy futrzaczka ?

Przerzuciłeś trochę tego kompostu , ale roślinki będą cieszyły się z takiego nawozu.