Wynajęty Ogród Grazki 2211

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wynajęty Ogród Grazki 2211

Post »

Grażynko witam Cie w nowym roku i widzę u Ciebie
też zimę ,ale chyba nie taka duża jak w Polsce :)
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witaj Grażynko, ;:167 za pewnie już jesteś w domu w Irlandii. Jak się podobało w starym kraju? Pogoda zamawiana dopisała? A może jakieś zdjęcia zostały zrobione?
Czekamy na Twoją obecność na FO. Trzymaj się Kochanienka.
Pa, pa, pozdrawiam :wit :wit ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu 109 niestety święta spędzałam w Irlandii.Na FO przebywam często tylko nie aktywnie.W czasie urlopu w październiku nie miałam czasu na zdjęcia-zostały tylko wspomnienia.Wyjazdy moje do starego kraju są raczej zaplanowanymi wieloma sprawami i krótkimi wypadami.Całe szczęście pogoda dopisała.Następny wypad może będę miała dopiero w maju.
Teraz czekam tylko na wiosnę-zaczęły mi się pokazywać pierwsze liście kwiatów cebulowych-zobaczymy jak będzie .
Jesienią zrobiłam małe przemeblowanie ,swoje-grządki-boksy poprzesuwałam bardziej na boki,dorzuciłam do nich pierwszy swój kompost.
Stasiu-Skorpion 811-51 zima nie tak mroźna ale narobiła szkód.Pozamykane szkoły,popękane rury,pozamarzana woda,paraliż na drogach.Spowodowane to tym że Irlandia ma inny klimat i na kilku stopniowe nawet mrozy robi się katastrofa.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Grażynko ;:167 , no to widzę, że zima dała Wam w kość. Nie martw się, że tylko w Irlandii. W starym Kraju również zima dała popalić, że ho, ho. Mroźno było i to bardzo. Teraz troszkę słoneczko wychodzi ale zapowiadają pod koniec lutego mrozy nawet do - 17 stopni. Toż to szok!!! :evil:
Piszesz, że już w październiku robiłaś przygotowania do wiosny, zazdroszczę. U mnie na klombach również co nie co wychodzi z ziemi, ale ten zapowiadany mróz? Już się boję.... ;:14
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:154 :shock: ...dlaczego Grazki tu nie było? ;:196
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Grażynko dawno u Ciebie nie byłam u nas na razie ciepło się zrobiło i chciałoby się żeby
tak już zostało . Zaczynają wychodzić pąki cebulowych to już jest nadzieja ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was drogie Stasie.
Mam nadzieje że przepowiednie się nie spełnią szkoda roślin które poczuły już wiosnę.U mnie przepowiadano na przełomie stycznia i lutego temp. dochodzące do -20 st. Całe szczęście nie spełniło się.
W ogródku zlikwidowałam 2 kwiatowe boksy jeszcze jesienią ,teraz usunęłam jeszcze jeden na rzecz większej mini szklarni która ma 2x2m.Jak się tylko trochę ociepli "pójdą"do niej kaktusy,sukulenty i część storczyków -jeżeli się zmieszczą.Teraz mieszka w niej kot-przybłęda,potem otrzyma swój osobisty domek na kształt budy.Oczywiście cebul ani roślin ogrodowych nie wyrzucałam ani nie oddawałam.Są nadal u mnie tylko trochę inaczej posadziłam.Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie.Dzisiaj mój Radzio kupił nasiona traw bo mam "goły" trawnik-zniszczony przy postawianiu szopki i szklarenki.
Z zakupem roślinek na razie nie szaleję-posiałam tylko słoneczniki,paprykę i proso dla papug. :D Na ogrodzie czuć już wiosnę-wyrastają cebulowe,zakwitła pierwsza prymulka.
Przepraszam że mało się udzielam-wszystko winna jest praca w dzień :) (za to mam trochę więcej kaski na spełnianie małych marzeń).
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to spełniaj swe marzenia, spełniaj. Proszę, szklarnię sobie kupiła. Już zazdroszczę. :twisted: Jak byś kiedy co oddawała to masz mój adres: Polska-Szczedrzyk. ;:167
A kota przybłędę po miziaj ode mnie. A Radziunia ucałuj i córcie też. A co z papugami? Pogadaj z nimi w moim imieniu. :P
Całuski ;:196 ;:196
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu Rudek-kot przybłęda wymiziany(Iza dała już mu imię).Jak tylko nauczę się języka papuziego to z nimi pogadam.Na razie one też nie umieją rozmawiać po ludzku i raczej się nie nauczą. :D
Wczoraj posadziłam 4 róże i dwie trawy pampasowe.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj! Fajny mały ogródeczek, ciekawe jak będzie wyglądał po zmianach? Będę tu zaglądać. Zazdroszczę,że już coś sadziłaś u mnie ziemia skuta mrozem ;:223 Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agatko w moich skromnych progach.U siebie mogłam coś zrobić bo mam inną strefę klimatyczną.U Ciebie jeszcze trochę pomrozi i będziesz miała cieplutko.U mnie dzisiaj już pada deszcz.Podejrzewam że zmiany u "siebie" będę robiła cały czas bo ja taka nie spokojna dusza jestem .Oby wystarczyło czasu no i ...pogody ładnej.Pozdrawsiam.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Kochana Grazko ;:167 ;:167
Masz piękny ogródek. Dużo pracujesz a jednak kochasz swój zielony kącik i pięknie go prowadzisz. Miło się go ogląda. Też Tobie zazdroszczę, że już możesz w nim sadzić. U nas, dziś rano było minus 10 stopni. Powiedz sama, kto to widział pod koniec lutego takie minusy :shock: . Toż to, szok!
Pozdrawiam, pa, pa :wit :wit ;:4 ;:196
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu tak szczerze to chyba wolała bym to - . Przynajmniej wszystko co złe wymarznie.U mnie wieje ,pada ,nieprzyjemnie mimo że mam na +.
Do zielonych i nie tylko muszę znaleźć czas bo to moja odskocznia od codziennych spraw.Wolę zająć się nimi niż spotkaniami towarzyskimi które pochłaniają niepotrzebnie i bezsensownie czas.No chyba że jest to spotkanie maniaków zielonych :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grazka, ;:167 eee... tam wymarznie... Ja marznę a nie te cudaki co żyją i żerą cebulki kwiatowe. One chyba nie marzną. :shock:
Ja to bym chciała aby było jak u Ciebie....na +, miękka ziemia i zielono. Ja też najlepiej czuję się w ogródku.
Zapaleńcy- napaleńcy ogrodowi... :;230 ;:108 :heja
Teraz czekam na ;:3 ;:3 ;:3
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu bo one głodne ,a jak marzną to potrzebują więcej pokarmu na ogrzanie się :;230 Ja si ę tu śmieję ale u mnie ślimaki już zaczynają żerować i obgryzają co mogą :twisted:
Miałam nic nie kupować a przyniosłam 4 dalie w wolnej chwili wstawię fotki.Chyba je posadzę do doniczek aby nie dokarmiać takich jednych obślizgłych ślimoków.Poskładałam dziś tzn.wczoraj (już :shock: )półki do szklarni jeszcze chwilkę i powrócą kaktusy z zimowania.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”