Elizabetka po śląsku cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Elizabetka po śląsku cz.4

Post »

Jadźko a moje gazanie wystartowały bardzo szybko za to niecierpki się gramolą....ale nasionka już popękały i mam nadzieję teraz ruszą. Oby nie było tak jak z moją pierwszą kobeą...odpukać.

Halinko dzięki...za niedługo trzeba będzie pikować i nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę.
A tu jeszcze sałata i seler dochodzą.

Obrazek

Obrazek

Szałwia omszona też jakoś pomału rośnie. :wink:
Obrazek

Słonko zasyłam. ;:3 ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ela ;:196 nie zazdroszczę roboty przy pikowaniu. Pracowita kobieta jesteś ;:138
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

No Eluś u Ciebie zielono cała parą ;:138
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Elu ;:167 tego pikowania, to Ci nie zazdroszczę :?
W tamtym roku, po takim pikowaniu kręgosłup dobrze dał mi się zw znaki :(

Widzę, że wiadereczko "Biedronkowe" wykorzystałaś na pierwiosnki :lol:
A pierwiosnki powąchaj, bo to z tych pachnących :D
Ja, jak je kupuję, to najpierw muszę wszystkie wywąchać i kupuje, te najbardziej pachnące :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu :D nie ma tego za dużo...dam sobie radę.....ziemię mam i małe doniczki też....najgorzej się zabrać :wink: poza tym boję się ruszać te drobinki żeby nie uszkodzić.
Celinko musiałam :P bo ta pogoda zaokienna mnie dobija. :wink:
Halinko najbardziej boję się żeby roślinek nie uszkodzić bo to takie delikatniusie.
A to wiaderko a raczej osłonka to z OBI... kupiłam w nim małego świerczka Conica, który wysadziłam na nowej grządce....a wiaderko przydało się w domu....bardzo je lubię. :D
Wiesz Halinko, że te prymulki nie pachną :roll: szkoda ale i tak cieszą swoim kolorkiem....zresztą żadne nie pachniały.

;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ELUŚ melduję ,że niecierpki już wystartowały :tan . Mają szczęście :!: . Czy przypołudniki i portulakę bedziesz również siać w domu albo zaraz w ogródku . Pomidory również wystartowały :heja . U nos zas sypie :twisted:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadźko gratuluję dobrej ręki do niecierpków ;:138 a przypołudników jakoś nie kupiłach natomiast portulaka posieja wprost do gruntu. Pomidory będę siała 16 marca czyli teraz we wtorek. Mam już ziemię do zasiewów i wszystko przygotowane czeka.
U nas też sypie i wszystko inne typu deszcz wiatr czyli :twisted: zgroza świata.
;:196
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eluś ale będzie urodzaj kwiatów ,patrząc na mnogość kiełek wychodzących z ziemi.Po niedawnym sianiu kolejnych kwiatów zauważyłam,że wychodzą już zatrwiany,aksamitki wąskolistne i jeszcze jakieś...tyle ich tam jest... :roll: Gdy przyjedziesz z Izką będziecie mogły z mojej małej balkonowej szklarenki wybrać sobie sadzoneczki mam nadzieję,że już z pierwszymi kwiatami... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Eluśka, ale z Ciebie pracowita dziołszka ;:138 ;:138
Posiałam kilka dni temu nasionka fiołków od Ciebie i one już wylazły :heja , powiedz mi tylko co to za fiołki są i w jakim miejscu powinny rosnąć ;:196 Biała kobea jeszcze się "kotasi", za to fioletowa już chciałby się piąć, za wcześnie ją wysiałam :( nie wiem co teraz z nią robić...
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj ELIZABETKO!
Wiosna ma niby być od czwartku. Czekam niecierpliwie bo będę siała dopiero na działce
do skrzynek. Ja mam tak małe parapeciki, że nie mam gdzie. Bardzo zazdroszczę udanych
siewów.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Eluś jak wchodzę do Twojego wątku to szybko uciekam a to z powodu siewek.Wszystkie ładnie wzeszły a kobea to mistrzostwo(moje padły).Od soboty nie wychodzę z domu i Elżbietko chyba Góra czuwa bo nie mogę udać się na zakupy różane do Lidla.Chciałabym Cinderellę na pieńku i zleciłam zakup koleżance.Gdybym sama pojechała to na mur nie obyłoby się na tej jednej róży.Całuski.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Eluś ;:167
Chciałam się przywitać po powrocie z urlopu :D Było bosko- słonecznie i gorąco!!! Szkoda tylko, że u nas ciągle zima...
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Elu to jest największy dla mnie problem - pikowanie.Tego nie lubię najbardziej z wszystkich prac związanych z rozmnażaniem roślin.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nelusia :wink: czyli cała szklarnia balkonowa tonie w siewkach....musi to być niesamowity widok. Aksamitki wąskolistne też mam ale posieję od razu do gruntu. Jesteś kochana ...oj gdzie tam maj :roll: ...ale byle do czwartku bo ma być +8 stopni. :wink:

Aniu fiołki wszędzie urosną a sieją się jak 100 diobłów więc nie wiem czy za jakiś czas nie będziesz mnie gonić z miotłą w ręce.
Poza tym są to roślinki autochoryczne- wyrzucają nasionka na odległość. :wink: ale nic to bardzo je lubię na moich piaskach. :D Co do kobei to tylko się ciesz....przesadź do doniczek każdą osobno( trochę wiekszych jak teraz masz ) i dokarmiaj bo to dosyć żarłoczna bestyjka ( dobra ziemia z odrobiną gliny + nawóz do kwitnących ( przy ubywajacym księżycu w dniu liścia) jak masz jakieś bambusowe podpory to jej daj. Zresztą idę do Ciebie ją zobaczyć bo może warto byłoby ją trochę ciachnąć żeby się rozkrzewiła.
Krysiu też widziałam w prognozie, że w czwartek ma już być lepiej...i oby. :wink:
Zatem miłego siania życzę a potem to my Tobie będziemy zazdrościć. :D

Aneczko ostatnio wykiełkowała mi jeszcze jedna kobea a już myślałam że nici z niej ....no i ta będzie dla Ciebie. :D ;:196 W maju Ci ją przywiozę. Cieszę się, że będziesz miała różyczkę....Cinderella jest cudna a na pieńku to już w ogóle. Też ją mam na liście. :wink: Chow się cieplutko i przeglądaj katalogi. :wink:

Moniczko ale się cieszę.....już :shock: tak szybko...ojejku jak ten czas szybko leci a wiosna jak nie chce do nas przyjść to nie przychodzi...miejmy nadzieję, że ją przywiozłaś z sobą. :D

Danusiu nie dziwię się bo to bardzo żmudna praca, duże ryzyko i pytanie czy się przyjmie. Jednak miło popatrzeć jak coś na parapecie rośnie i się zieleni. :D

Miłego wieczorka życzę .;:167
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

witaj Eluś mnie też już wzeszły cynie ,dalie, koleuski i szałwia omączona.Tak chcę tego ciepła.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”