PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 1cz.(05.05 -
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja również zaczynam. Dziś był spory mrozek to myślę, że to będzie znak na pogorszenie pogody. Zakupiłem już słonecznik, dostałem troszkę żołędzi dla sójek, które tak lubię podziwiać jak skradają się do karmników. No i czekam tylko na śnieg, bo jakże miło idzie się po zmrożonym śniegu na ogród.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jakim ziarnem karmicie ptaki i jakie? Chyba zrezygnuję ze słonecznika, bo jest raczej drogi i pod karmnikiem jest straszny bałagan po łuskach. Zastanawiam się jakie będzie najlepsze ziarno dla sikorek, wróbli ... .

I jak Twój karmnik Elizo. Zbudowałaś go?Eliza pisze:Ja dokarmiam wirtualnie. ;:104
Już drugi rok robię karmnik...

Pozdrawiam Andrzej.
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziś rozpocząłem dokarmianie sikorek ziarkami słonecznika. Daję im słonecznik łuskany (około 6 zł za kilogram). Dla uniknięcia większego wydatku kupowałem co miesiąc jedno opakowanie dwu kilogramowe. Zapas 12 kg wystarczy do nowych robaczków. Jak ochłodzi się bardziej to wywieszę słoninkę, szczególnie dla dzięciołów.
Mietek.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Ja zapasów nigdy nie robię. Słonecznik mam zawsze dostępny w centrum ogrodniczym. Kupuję w mniejszych ilościach, aby nie przechowywać go w wilgoci i zimnie na działce. Poza tym dostaje od zaprzyjaźnionego leśnika kule tłuszczowe dla sikor.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
A ja kupuje różne ziarna, słonecznik, gorczycę, siemie, pszenica, owies, + smalec.
Roztapiam smalec, wsypuje ziarenka, robią się takie ziarenka w smalcu, wlewam to w różne foremki, teraz będę nadziewać taki karmnik jak ma Jarek.
Może trochę pomyliłam skład, zobaczcie sami
Roztapiam smalec, wsypuje ziarenka, robią się takie ziarenka w smalcu, wlewam to w różne foremki, teraz będę nadziewać taki karmnik jak ma Jarek.
Może trochę pomyliłam skład, zobaczcie sami

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...