Spełniane marzenia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Spełniane marzenia

Post »

Wiosenko ;:167 dobry pomysł z tym oszczędzaniem: "wartość dobrego batonika do sakiewki(codziennie)" ... chyba też to zastosuję, nooo i korzyść podwójna, kasa na roślinki wzrasta, a nasza waga maleje :D

Też mam taka listę chciejstw, na której zaznaczone są (czyli pogrubione i podkreślone) priorytety.
Jakaż jest moja radość, kiedy zdobędę taką upragnioną roślinkę i myślę sobie, że już lista się zmniejszyła, a wymarzona roślinka w ogrodzie :D A lista ... nie zmniejsz się, tylko rośnie :;230 a ja jestem szczęśliwa, bo mam cel, do którego dążę :lol:

Życzę miłego dnia :heja
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

wiosenka pisze:KOCHANA GORYCZKO to oszczędzanie dopadło i mnie od jakiegoś czasu nie jem słodyczy i wartość dobrego batonika do sakiewki(codziennie) Sama jestem ciekawa jaką sumę uzbieram i na pewno wydam na roślinki a jest ich już niezła lista. Więc mam w w Tobie bratnią dusze w tych wyrzeczeniach ;:196 .Widzę jeszcze jeden plus tej decyzji zaczyna spadać waga ;:33 a sylwestra zapasem i nie będzie trzeba wydawać na kolejna sukienkę :tan
Widzę dziewczynki,ze my takie same chomiki jesteśmy ;:224 ja odkładam dziennie 10pln za każdą niespaloną paczkę fajek już mi się uzbierało 750 złociszków,a wydam to wszystko wiadomo na co prawda ;:224
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

A ja zastosuję świetny pomysł Goryczki - SKARBONKA - wystawiona w widocznym miejscu...Sama też będę wrzucać, chociaż drobne reszty z zakupów...Do wiosny się trochę uzbiera, może starczy na jedą roślinkę ,a może na więcej...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny do oszczędzania ;:4 w grupie łatwiej a potem pochwalimy się naszymi zakupami.Co wy na to ;:54 :?:
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Kontakt:

Post »

Wiosenko
Azalie przed tujami ok pod warunkiem, że nie będą cały dzień w palącym słońcu i będą regularnie podlewane (nie tolerują suszy) - weź to pod uwagę.
Pęcherznica żółta wybarwi się jak trzeba na słońcu, spokojnie.
Ten rozchodnik, o którym ja Ci pisałam - jest gabarytowo i anatomicznie :D jak inne rozchodniki okazałe, ale od stóp do głów bordowy (niestety nie znalazłam zdjęcia w sieci, sama mam taki, ale zakup tegoroczny i nie mam zdjęcia).

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

WITAJ PYZIACZKU dzięki za podpowiadanki . Masz rację z tymi azaliami niestety nie będę bywała regularnie na działce ze względu na odległość ;:71 .Może do końca zimy coś tam wsadzimy bo ja mam już taki zamęt ;:60 . Wydawało mi się, że to będzie banalne. Niestety im człowiek więcej wie tym trudniej zdecydować -o rany ;:112 Przeglądałam w internecie ofertę pobliskiej szkółki ogrodniczej i pomyślałam o wsadzeniu KLONU JAPOŃSKIEGO w tych nieszczęsnych tujach :?: albo jakąś różę pienną :?: .
Jak postawimy domek to z tarasu będzie widać tą część działki i może dlatego tak trudno mi podjęć decyzję co wsadzić
CO TY na to :?:
Pomyślałam sobie, że jak bym miała projektować ogrody to pewnie zleceniodawcy by stracili cierpliwość i poszła bym kopać doły ;:112
A to dla CIEBIE

Obrazek
Pozdrawiam - wiosenka
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25

Post »

Witam cię Wiosenko ! Wpadłam , by ci powiedzieć , że floksy o które pytałaś w moim watku to kwiatki niekłopotliwe i powinny się znależć na twojej działeczce.
Pozdrawiam cieplutko Anka
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Wiosenko, obejrzałam twój ogród, jest duży, będziesz miała gdzie sadzić różne kwiaty i krzewy. Piękny początek zrobiłaś, ta rabata przy płocie ładnie i pomysłowo zrobiona. Widzę, że w niedługim czasie to będzie ciekawy ogród.
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

WITAM WSZYSTKICH W SOBOTNI WIECZÓR przesyłam buziaczki ;:196 troszeczkę zdjęć

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

TO pobliski lasek na grzybobrania (niestety w tym roku było mizernie) oraz kurczki których doglądałyśmy z córka w czasie naszego pobytu na działce ( kurczaki sąsiadów miejscowych )
Pozdrawiam - wiosenka
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

RISPETTO witaj trafne spostrzeżenia ;:138 , ale ja faktyczne bym chciała ,że by to może już była Wielkanoc. Bo wtedy WIOSNA za puka do ogrodów :heja Takie to są uroki osób uzależnionych od ogrodów :;230 i niecierpliwych A w radiu złote przeboje śpiewają -ciągle pada śnieg niech zasypie nas ;:112
Pozdrawiam - wiosenka
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Wiosenko!

Tak jest to buk purpurea pendula. Wygląda tak od wczesnej
wiosny do końca lata. Jesienią przebarwia się na pomarańczowo.
Miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Wiosenko ;:167 pobliski, dostojny las, wręcz zaprasza do spaceru :tan a urocze kurczątka, aż by się chciało wziąć do ręki :heja
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

WITAM DZIEWCZYNY buziaczki dla Was ;:196
Goryczko już buk zapisany do zeszytu z zakupami :heja- oj lista rośnie rośnie a oszczędzanie trwa :tan

Halinko to prawda że las piękny .
Można spotkać zające, sarenki oraz dziki .Jednego razu koleżanka się wybrała na grzyby w dżdżysty dzień . Tak się skupiła na szukanie grzybów (których i tak nie było), że nie zauważyła na swojej drodze dwóch dzików usłyszała ich chrumanie .Zdrętwiała i zaczęła się wycofywać powoli a jak później wyrwała to dziękowała drzewom ,że żadne nie stanęło jej na drodze bo by się o nie zabiła.
Od tamtej pory to mi nieźle głowa chodzi na boki :;230 jak jestem w lesie.
Pozdrawiam - wiosenka
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Wiosenko zimową porą !
Fajnie mieć taki las blisko...
A mnie jeszcze spodobały się te białe goździczki . Pewnie pachną...Jak długo kwitną ?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p

Post »

Witaj Tamaryszku :wit w mroźny czwartek (-10*C) .Pytasz o goździki na zdjęciu .To kwiatki kupione na targu i była to mała kępka ,która była już z pączkami , kwitła w czerwcu (chyba :oops:) bardzo ładnie pachniały kwiaty ale nie powtórzyły kwitnienia tylko rozrosły się na większą kępkę .Wiosną planuje ją podzielić i porozsadzać .
Pozdrawiam bardzo cieplutko . :wit
Pozdrawiam - wiosenka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”