te małe łebki to na choinkę, beda wykańczane brokatem złotym lub srebrnym i lakierem bezbarwnym

Podesłać Cigorzata76 pisze:Anielsko urocze, Celinko![]()
I znów inspiracja![]()
Ostatnio kupiłam w LM małe anielskie skrzydła... 88 gr za parę...
Będą jak znalazł
Grażynko... skarbnico pomysłówtylk dostępu do szyszek mi brakuje... a za zimno na wycieczki
bibułka krepina, brystol, głowa - masa solna, klej vikol i zwykły biurowy w sztyfcie.grazynarosa22 pisze:Te są rewelacyjne !!! Napisz jak i z czego są zrobione ???
Super dziękitrzynastka pisze:Wow choineczka cudnabibułka krepina, brystol, głowa - masa solna, klej vikol i zwykły biurowy w sztyfcie.grazynarosa22 pisze:Te są rewelacyjne !!! Napisz jak i z czego są zrobione ???
najpierw robimy tubę z połowy kartki bloku technicznego docinam kleimy zszywamy zszywaczem, drugi etap odmierzamy sobie bibułki na haleczki, kleimy haleczkę lejem w sztyfcie, i naklejamy na tubę najlepiej 4 warstwy, górną robimy tak żeby wywinąć kołnierzyk , trzeci etap główka z masy solnej z szyjką wkładana do dziury na stożku słupka, oczywiście na kleju vicol, włosy to bibułka zrobiona na sznurowadło i pozwijana na patyczku np takim od storczyka ;) też klejone muszą być vicolem, wykończenie bibułka w formie chusteczki kapelusika turbanu. Potem ozdabiamy wedle uznania koraliki koronka kleimy vicolem ten klej biały po wyschnięciu jest niewidoczny.
Jakby były jeszcze pytania nie ma sprawy
Mnie możesz podesłać kochana!grazynarosa22 pisze: Podesłać Ci![]()
![]()
![]()
OK,ale nie pomalowaneempuza pisze:Mnie możesz podesłać kochana!grazynarosa22 pisze: Podesłać Ci![]()
![]()
![]()