Witajcie cieplutko
Żabeczko i już krokusy

przekwitły
Karinko dziękuję za odwiedziny. Jestem ciekawa jak te powojniki będą się czuły pod moją opieką. Do tej pory miałam jednego, ale nie wiem jak się nazywa

bo nie zapisywałam co sadzę.
Basiu witam w mym ogrodzie. Jasne, te moje "kwiatuszki" to dziewczynki
Lilie jeszcze powiekszyły moją kolekcję. Trochę zagubiłam sie w rachunkach. Kupowałam od różnych sprzedawców, ale najwięcej u pana Pajdy. Specjalnie rozłożyłam sobie płatności na raty. Teraz tylko czekam na przesyłki.
Marzenko na poczatku zagospodarowywania ogrodu wydzieliłam sobie miejsce na warzywnik. W rogu działki wydzieliłam 10 m x 10 m i odgrodziłam żywopłotem z ligustru. Wiosną wkleję fotki. Ponieważ mam małą rodzinę , nie przewidywałam dużych upraw. Parę pomidorków, marchewka, rzodkiewka, koperek itp. Myślałam, że tyle miejsca w zupełności wystarczy. Potem tam posadziłam maliny, szpaler czarnej porzeczki, czerwone, białe porzeczki, agresty, trzy drzewka owocowe, truskawki i .....jakoś mój warzywnik niespodziewanie się skórczył

Teraz trzeba znaleźć miejsce na tunel foliowy. Niestety już poza wyznaczonym terenem warzywnym.
Zrobiłam już całkiem sporo zakupów, a oto kilka z zakupionych roślinek i nasionek :
To na razie tyle. Muszę dozować, bo pokupowałam bez umiaru, Widzę, że zdjecia nie dostosowane rozmiarem. nNastępne przerobię