Ogródek AGNESS cz.4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu zaraz jeszcze raz spróbuję, chciałam pokazać swoje zimowity, ale widocznie Fotosikowi się nie podobają , bo odrzuca
Alu rozchodniki bardzo lubię, są niesamowicie efektowne późnym latem i jesienią i wspaniale zdobią ogrody
Bardzo podobają mi się te o bordowych listkach i cudne są też te z biało-zielonymi listeczkami
Co do skalniaczka, to faktycznie roślinki fajnie szybciutko się rozrastają, że wręcz trzeba je trzymać w ryzach i strzyc 8)
Maju nie mam miejsca na tworzenie nowych rabat, więc troszkę przerabiam ( czyt, powiększam
) już istniejące. Skalniak już musiałam przerobić, bo dużo było na nim drewienek, które już pomurszały i rozpadały się i niesamowicie mi pozarastał roślinkami, więc odmłodzenie było konieczne, a że przy okazji troszkę się rozrósł
to przypadek
Mały skalniak czekał na przeróbkę od zeszłej wiosny, miał być znacznie powiększony, i wymieniona ziemia, ponieważ była taka zwięzła, że roślinki bardzo źle na nim mi rosły. Niestety nie udało mi się nazbierać wystarczającej ilości kamieni, więc musiałam wymyślić coś innego, bo naprawdę straszył w ogrodzie
Wpadłam na pomysł wciągnięcia go do kwasolubnej rabaty, która była obok i jestem bardzo zadowolona z efektu
Izuś, całe lato się leniłam, chyba te upały odbierały mi ochotę na większe prace w ogrodzie, ale teraz dostałam powera i nadrabiam
Lilu dziękuję, cieszę się, że Ci się podoba
Długie wąskie skalniaki też są piękne
Geniu dziękuję, bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogródek

Alu rozchodniki bardzo lubię, są niesamowicie efektowne późnym latem i jesienią i wspaniale zdobią ogrody

Co do skalniaczka, to faktycznie roślinki fajnie szybciutko się rozrastają, że wręcz trzeba je trzymać w ryzach i strzyc 8)

Maju nie mam miejsca na tworzenie nowych rabat, więc troszkę przerabiam ( czyt, powiększam

Izuś, całe lato się leniłam, chyba te upały odbierały mi ochotę na większe prace w ogrodzie, ale teraz dostałam powera i nadrabiam

Lilu dziękuję, cieszę się, że Ci się podoba

Geniu dziękuję, bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogródek

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś faktycznie na północnej rabacie mają zbyt mało słonka, dlatego później kwitną , może przesadź sobie część na słoneczku a część pozostaw w cieniu wtedy dłużej będziesz się nimi cieszyła
a są naprawdę piękne
Witaj Marcinie
moje zimowity już przekwitną, a Twoje będą czarowały swoimi kwiateczkami jeszcze przez jakiś czas
Aneczko dziękuję
Pewnie faktycznie cebulami Twoich zimowitów zajęła się nornica
okazuje się, że mam wyjątkowo łowne koty, które z powodzeniem wypłaszają cebulkowych smakoszy
U mnie w mieście jesteśmy odcięci od wody , na całą Włodawę jest tylko jedno ujęcie wody, a w nim odkryto bakterię coli, i woda nie nadaje się ani do spożycia ,ani nawet do mycia naczyń( nawet po ugotowaniu)
Nie można nawet myć w niej dzieci do 3 lat
Musimy korzystać ze sklepowej minerałki, a jej zabrakło nawet w marketach i hurtowniach 

Witaj Marcinie

Aneczko dziękuję

U mnie w mieście jesteśmy odcięci od wody , na całą Włodawę jest tylko jedno ujęcie wody, a w nim odkryto bakterię coli, i woda nie nadaje się ani do spożycia ,ani nawet do mycia naczyń( nawet po ugotowaniu)