Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu piękne zdjęcia jak zwykle
Widziałam kiedyś w Irlandii taki duży, pięknie kwitnacy krzak budlei żółtej, ale w Polsce jeszcze nie spotkałam się na żywo z tą roślinką. Jakie ona ma wymagania?
Widziałam kiedyś w Irlandii taki duży, pięknie kwitnacy krzak budlei żółtej, ale w Polsce jeszcze nie spotkałam się na żywo z tą roślinką. Jakie ona ma wymagania?
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ANIU ,IGO ,IGIEŁKO ,IDO ,STASIU,MONIKO ,IZO ,DANUSIU,ANIU, IWO ,dziękuje za pozostawienie śladu po wizycie w moim skromnym ogródeczku .
IZO ,jeżówkę o pełnych kwiatach mam od MARIASEN .Zdjęcie przed jeżówką to liliowa pysznogłówka .
ANIU ,moje wszystkie budleje pomimo okrycia obmarzły .Odpuściły jednak od korzeniai porosły już na 2 m.Wszystkie kwitną .
DANUSIU ,ale ze mnie ciapa
,że nie załapałam ,że to ślazownik .Wystarczyła uważnie popatrzeć i pomyśleć .Zmylił mnie kolor ,bo nigdy w takim kolorze nie widziałam .
Co to za kaktusik ,który mi podarowałaś na pożegnanie .
IWO ,budleje nie mają jakiś specjalnych wymagań.Jedynie wymagają okrycia na zimę -kopczykujemy ,jak róże .
tutaj możesz troszkę o nich poczytać .
http://www.swiatkwiatow.pl/budleja---bu ... -id20.html
IZO ,jeżówkę o pełnych kwiatach mam od MARIASEN .Zdjęcie przed jeżówką to liliowa pysznogłówka .
ANIU ,moje wszystkie budleje pomimo okrycia obmarzły .Odpuściły jednak od korzeniai porosły już na 2 m.Wszystkie kwitną .
DANUSIU ,ale ze mnie ciapa

Co to za kaktusik ,który mi podarowałaś na pożegnanie .

IWO ,budleje nie mają jakiś specjalnych wymagań.Jedynie wymagają okrycia na zimę -kopczykujemy ,jak róże .
tutaj możesz troszkę o nich poczytać .
http://www.swiatkwiatow.pl/budleja---bu ... -id20.html
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Jolu za link, a jak zwie się ta żółta odmiana 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu ,już zanotowane w kajeciku .Dobierz jeszcze co byś chciała ,bo jednej roślinki nie warto wysyłać .Mam dla ciebie też ukorzenionego tego bluszczyka krzaczastego .Aska pisze:Hi, hi, Jolu - floksów nigdy za wiele, tak różowego nie mam u siebie. Jeśli miałabyś wyrzucić na kompost biorę z pocałowaniem ręki, ale specjalnie nie psuj sobie kompozycji. U mnie na razie rosną w kącie przed domem i perfumują całą okolicę. Ogromnie lubię ten zapach - skojarzenie z dzieciństwa.
Niestety nie znam nazwy tej żółtej budlei .iwa27 pisze:Dzięki Jolu za link, a jak zwie się ta żółta odmiana

JACKU ,dziękuje .Jacek P.... pisze:Witaj Jolu! Piękne budleje u CiebieI taki sam widoczek uchywyciłem u mnie w obiektyw - pawik na szczeci. Te osty też bardzo miododajne więc trzymam je
![]()
A sadźce warte zainteresowania. Pierwszy raz widzę taką ich różnorodność![]()
Ja też zawsze taszczę kamienie (nawet z zagranicy)
Chciałam zrobić ładne ujęcie i kilka razy pstrykałam fotki .Chyba im się nie spodobały błyski lampy i mnie zaatakowały .mariasen pisze:Jola, moja budleja też kwitnie, zwabia motyle, a Amba na nie poluje.![]()
![]()
Ta pszczołę chciałaś przytrzymać, że Cię użądliła???![]()

Wczoraj miałam nie za ciekawy humorek .
Więc aby sobie go poprawić ,kupiłam co nieco .

Wspaniałe zakupy Jolu, szczególnie aspera wygląda smakowicie.Choruję na nia od pewnego czasu, ale coś nie mam reki do hortensji, słabo u mnie rosną i boję się,że ją zmarnuję.
Mam małe pytanko : na początku Twojego ogrodowego wątku pokazujesz zakupy ze sklepu cebule.pl.Jak rosną Ci te roślinki ?
Pozdrawiam
Mam małe pytanko : na początku Twojego ogrodowego wątku pokazujesz zakupy ze sklepu cebule.pl.Jak rosną Ci te roślinki ?
Pozdrawiam