Ranczo Nokły cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Piękna kolekcja....i wszystkie piękne :shock: :shock:
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękne róże ,ale smaku i zapachu pomidorków na razie nic nie przebije .
Zauważyłeś ,że kilka pomidorków z wiadereczka ci ubyło . :oops: PYCHOTKA .
Moje jeszcze nie dojrzałe . :(
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ZYTO - dziękuję za odwiedziny, nie na darmo mówią o różach że to królowe kwiatów, trochę im deszcze zaszkodziły, zwłaszcza pierwszym pąkom kwiatowym, ale następne już są dużo ładniejsze.

BARBARO- dziękuję za odwiedziny, nasza kolekcja róż jest niewielka, liczy ledwo kilkanaście krzaczków , każdy w innym kolorze. Bez róż, trudno sobie wyobrazić ogrodu.

JOLU- dziękuję za odwiedziny, w różach nasz ogród, jest skromny, ale za to pomidorami to można by było obdzielić kilka ogrody. Trudno zauważyć kilku pomidorów jak już u nas mierzy się ilość pomidorów wiaderkami, żebyś wiedziała że pomidorki pyszne, od kilku dni moja kolacja ,to pomidorki, cebulka i śmietana, i tak do późnej jesieni, nie znudzi mi się taki jadłospis.

Dzisiaj odwiedziła nas siostra mojej małżonki ze swoją rodzinką, dzieci od razu skorzystały z trampoliny.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Poza różami w ogrodzie rozpoczęły kwitnienie tygrysówka oraz pierwsze kwiaty pokazują dalie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Widzę że jestem "gościem" bardzo nawiedzanym :!: :shock: :D
Nie nudzi Cię to??? może nie nudzi ale może "drażni"...nie ,to też nie to słowo....nie moge ...o mam :!: MĘCZY....czy takie odwiedziny nie męczą WAS :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻKO- dziękuję za odwiedziny, jesteś oczekiwanym gościem w naszym ogrodzie, zarówno wirtualnym , jak również w realnym, bo ciągle czekamy na Wasze ( Ty i Carlla) odwiedziny.

Jedyne to co mnie męczy, to że nie mam już czasu na spacery po Twoim i innych Forumowiczów ogrodach. Obiecuję sobie że jesienią i zimą nadrobię zaległości w odwiedzinach ogrodów prezentowanych na Forum. Pracy w tym roku w ogrodzie dużo, i niby nic tej pracy nie ubywa.

Dzisiaj , już po raz dwunasty w tym roku, przez (prawie) cały dzień polatałem za kosiarką, znowu mam za sobą kolejne 10 km joggingu . Oto jak wygląda dzisiaj nasza działka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zakwitł już drugi kwiat tygrysówki, kwitną kolejne lilie i inne kwiaty.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec mój najnowszy zakup: Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz, wiadomo - nowy - iglasty.
Wiesz, myślałam, że tygrysówka jest małym kwiatem.
A ona jak tulipan, aż szkoda, że tak krótko kwitnie.
Kupiłam pięć kolorów po kilka bulwek, do donic i wkopałam
(może nie zamrożę, z donicą wsadzę do piwnicy).
Rozkwitła różowa - piękna jest, w kolejce następny kolor.
A liście mają takie niepozorne, jak malutka palma kokosowa. :roll:
U Ciebie je widziałam - chyba - pierwszy raz. :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Tadeusz :D mam pytanko-czy jak zabiorę ze sobą mojego tatę do Was to bardzo będzie przeszkadzał??? ale męża nie biorę :wink:
nie mogę się skontaktować z Carlą....bo byśmy może się niedługo wybrali..... :wink:
I inne pytanko-czy Ty masz sosnę wejmutkę (?) a czy masz cyprysa nutkajskiego? ...tego chyba widziałam :lol:
A jaka sosna Ci się marzy??? oprócz tej co nigdzie nie ma???????
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELŻBIETO- dziękuję za odwiedziny, nie tylko iglaki są w naszym ogrodzie, liściastych też jest dużo. Tygrysówka, jako roślina jest rzeczywiście niezbyt duża, zwłaszcza, wtedy gdy należy ją wśród innych kwiatów odszukać i wykopać cebulki na zimę ( jak mieczyki), ale same kwiaty ma i duże i piękne.

Dlatego też ja tygrysówki sadzę w grupach po kilka cebulek ,by jesienią je szybciej zlokalizować, zwłaszcza jak uschną jej łodygi . Kwiat kwitnie tylko jeden dzień, ale na każdej roślinie będzie ich po kilka sztuk, warto je mieć nawet dla jednego kwiatu.

GRAŻKO- dziękuję za odwiedziny, z kim przyjedziesz, to już od Ciebie zależy, Ogród jest duży i nikt, a zwłaszcza Twój tata nie będzie przeszkadzał, będzie mi miło, że znosić będzie trudy podróży, by zobaczyć nasz ogród.

Zauważyłem , również że Carla, rzadko zagląda do swojego wątku, niestety nie mam z nią i ja kontaktu. A co do sosen to od dawna przymierzałem się do kupna wejmutki, widziałem kilka sosen tej odmiany i są naprawdę ładne.

Kiedy się wybierzecie, to tylko od Was zależy , my jesteśmy zawsze w ogrodzie, za wyjątkiem 25-26 lipca, szykuje nam się daleka podróż. Tak samo w sferze planów jest wyjazd do siostry na Mazury w okresie 6-10 sierpnia.

Dzisiaj pokażę zdjęcia naszych pomidorów, coraz więcej jest już dojrzałych owoców.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na warzywniaku rozpoczął kwitnienie pierwszy w tym roku mieczyk, na skarpie zakwiła malwa o białych kwiatach, na klombie rozpoczęły kwitnienie liatry i gazanie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Tadeusz! Dzień dobry!
Była taki flm, że człowiek na kosiarce przemierzał Stany! Gdybyś dodał te wszystkie kilometry i lata, to dojechałbyś pewnie nad Bajkał, co? ;)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Bardzo lubię patrzeć na twoje pomidorki.
Takie zdjęcia dodają mi otuchy :D
W tym roku mam swoje pierwsze w życiu pomidorki i dopiero się uczę ( na swoich błędach niestety ).

Gazania jest piękna, zarówno kształtem jak i pięknym ubarwieniem.
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

Witam,
po ilu latach zakwitł twój kielichowiec wonny?
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Tadeusz jak ja do Ciebie wchodzę i oglądam te wszystkie wspaniałości to mi dech zapiera i nie wiem co napisać. :shock:
Pomidory masz tfu,tfu bardzo apetyczne i ZDROWE :!: ,PAPRYKA ,aż czuję jej zapach . :!:
Widać ile serca wszyscy w to wkładacie .
Czy masz problem z opadającymi kwiatami w pomidorach :?:
A grzybki w pobliżu też masz :?:
Rybkę wieczorkiem pokażę mężowi niech też zazdraszcza,bo u nas już drugi tydzień ryba nie bierze ,a tyle ma wody .
Pozdrawiam gorąco i zdrówka życzę. :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tadeuszu ,smacznie wyglądają Twoje pomidorki aż ślinka mi leci na ich widok .
Musze przyznać że ja nie mam aż takiego porządku w ogrodzie jak Ty ,pięknie trawnik zawsze ścięty w oddal i pięknie kwitną kwiaty no i widzę u Ciebie tojeść bulwiasta ,której jeszcze nie mam w moim ogrodzie .
Genia
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Witaj Tadeusz Piękne różyce i ile , cud miód pomidorki , trawniczek przycięty pod linijkę w tle kurki :roll: i rybka na którą ja ciągle czekam . Czegóż więcej trzeba !

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Kontakt:

Post »

Tadeuszu ależ Ty masz tłumy na działce - kiedy Ty coś robisz? - Nocami?
Atrakcje dla dzieciaków super - sama bym chętnie przetestowała taką trampolinę.
No i jeszcze dodam, ze jestem już "kupiona" przez Twojego mieczyka - genialny kolor! Pozdrawiam i podziwiam ! ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”