Ogród Izabell
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witam wszystkich ciepło w tą słotny dzień 
Tak Dalu, ja też nie miałam pojęcia, że z bliska są takie piękne, dopiero jak zrobiłam duże zbliżenie udało mi się je dokładnie zobaczyć. Też od razu skojarzyły mi się z piwoniami
Dziękuję Marzenko, faktycznie jesień też ma swoją magię barw.
Ewuniu, nie chcę Cię rozczarować, ale mój winobluszcz pięcioklapowy nie ruszał się za bardzo przez trzy sezony, był malutki, przyrostów prawie wcale a na jesień szybko opadał żółknąc. Ale w tym sezonie poszedł jak szalony, zarósł pół płotu
Mam właśnie dylemat Mamuśko czy wrzucać igliwie na wrzosowisko, czy nie. Do tej pory tego nie robiłam i wrzosom nic się nie działo. Zniechęca mnie trochę fakt, że to igliwie opadnie zimną i zostanie mi na korze.
Marylko ja do tej pory nie okrywałam i nic im się nie działo. Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że bardziej szkodzą im upały (bo kilka mi podeschło latem) niż mróz (żadne zimą nie zmarzły). Ale radziłbym poszukać porady u bardziej doświadczonych
Aniu jak by się tak tylko dało przez forum, to przesłałabym Ci bakcyla wrzosowiskowego - już nie mogę się doczekać wczesnej wiosny - wszystkie wrzośce mają pączki i zakwitną między wrzosami, potem rododendron miniaturowy fioletowy i azalia japońska (którą wsadzę kwitnącą wiosną) i późnym latem znów wrzosy - cały rok coś się tam dzieje - i to jest właśnie super - polecam.
Grażynko, mam zwykły aparat cyfrowy
Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...

Tak Dalu, ja też nie miałam pojęcia, że z bliska są takie piękne, dopiero jak zrobiłam duże zbliżenie udało mi się je dokładnie zobaczyć. Też od razu skojarzyły mi się z piwoniami

Dziękuję Marzenko, faktycznie jesień też ma swoją magię barw.
Ewuniu, nie chcę Cię rozczarować, ale mój winobluszcz pięcioklapowy nie ruszał się za bardzo przez trzy sezony, był malutki, przyrostów prawie wcale a na jesień szybko opadał żółknąc. Ale w tym sezonie poszedł jak szalony, zarósł pół płotu
Mam właśnie dylemat Mamuśko czy wrzucać igliwie na wrzosowisko, czy nie. Do tej pory tego nie robiłam i wrzosom nic się nie działo. Zniechęca mnie trochę fakt, że to igliwie opadnie zimną i zostanie mi na korze.
Marylko ja do tej pory nie okrywałam i nic im się nie działo. Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że bardziej szkodzą im upały (bo kilka mi podeschło latem) niż mróz (żadne zimą nie zmarzły). Ale radziłbym poszukać porady u bardziej doświadczonych

Aniu jak by się tak tylko dało przez forum, to przesłałabym Ci bakcyla wrzosowiskowego - już nie mogę się doczekać wczesnej wiosny - wszystkie wrzośce mają pączki i zakwitną między wrzosami, potem rododendron miniaturowy fioletowy i azalia japońska (którą wsadzę kwitnącą wiosną) i późnym latem znów wrzosy - cały rok coś się tam dzieje - i to jest właśnie super - polecam.
Grażynko, mam zwykły aparat cyfrowy

bab...
Winobluszcz jak już przebarwi się na czerwono to bardzo szy bko opada,czy także u Ciebie rzecz ma się podobnie?Miotły z tarasu to już nawet nie chowam-pełni dyżur na całego.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Re: Ogród Izabell
Trochę się przeraziłam tym nowym forum - i linków do zdjęć nie ma
, ale co tam witam wszystkich cieplutko.
Dziękuję Ci bardzo Halinko - baaaardzo się cieszę, że Ci się spodobały
Wiesz Aniu, u mnie jest podobnie. Dopóki jest choć troszkę zielony - trzyma się gałązki, ale jak się zaczerwieni to już byle podmuch wystarczy by opadł.
bab...

Dziękuję Ci bardzo Halinko - baaaardzo się cieszę, że Ci się spodobały

Wiesz Aniu, u mnie jest podobnie. Dopóki jest choć troszkę zielony - trzyma się gałązki, ale jak się zaczerwieni to już byle podmuch wystarczy by opadł.
bab...
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Oprócz kolorowych lisci jesiennych najfajniejsze sa chyba te przecudne dynie, dyńki itd...
Oczywiście WSPANIALE obfocone przez ciebie ;)
tez rosną u mnie co roku, nawet na piachu
Oczywiście WSPANIALE obfocone przez ciebie ;)
tez rosną u mnie co roku, nawet na piachu

- aanula
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna jesień u Ciebie
Kolorowa i apetyczna
A zdjęcia to robisz jak zawodowy fotograf

Kolorowa i apetyczna

A zdjęcia to robisz jak zawodowy fotograf

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Izabel 12
wpadłam cię pozdrowić dobrze że już jest te forum bo niemożna było pisać
pozdrawiam cieplutko pa

wpadłam cię pozdrowić dobrze że już jest te forum bo niemożna było pisać
pozdrawiam cieplutko pa

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izabell-pocieszyłaś mnie z tym winobluszczem, ten stary znaczy mateczny pięknie czerwienieje,a młody zżółkł i padł ,wyłysiał.
Piękne zdjęcia dyń, jedna jakaś taka do aligatora podobna.
Piękne zdjęcia dyń, jedna jakaś taka do aligatora podobna.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
szkoda, że winobluszcz jak się zaczerwieni to tak szybko opada, bo wówczas wygląda najpiękniej