Moje trudne początki...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje trudne początki...

Post »

Socurkumam ten sam problem z parapetami, jak zamawiałam je sobie, to jeszcze nie interesowałam się kwiatami i są b. wąskie. Widzę, że nasze zainteresowania ida w podobnym kierunku, ja do tej listy dopisuje jeszcze skrętniki :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale ja mam na to tylko 2 małe pokoiki, a juz mam ok 70 roślin... Hojeczek mam 4 dopiero, a większość to jeszcze zaszczepki małe, więc póki co nie ma problemu, ale mam nadzieję, że się rozrosną, a moja kolekcja przy okazji :)
Ciężko byłoby mi się pozbyć na przykład sansewierii, bo jestem w nich zakochana do nieprzytomności...
Żyję tylko nadzieją, że kiedyś zwiększę swoją powierzchnię mieszkalną i wszyscy moi podopieczni będą mieli przestrzeń :)
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

Ja obecnie mam wąski parapet i tylko jeden pokój, ale w domu w którym mam niebawem zamieszkać, są bardzo szerokie parapety, więc nic mi innego nie pozostaje jak robić duży zakup storczyków i się przeprowadzić :tan
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Echhhh... zazdroszczę... Ja też mam nadzieję, że kiedyś również spotka mnie to szczęście ;:91
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Czytam o problemach z parapetami.Też mam ten problem- żadnych osłonek,podstawki tylko długie.Na poszerzenie parapetów zastosowałam stojące półki-regały.Mam szersze parapety a i dolne półki wykorzystałam na przechowywanie nawozów ,chemii ,ziemi dla roślin itp.A muszę dodać że samych storczyków mam chyba ok.200 do tego kaktusy któr przez zimę tż muszą zmieścić się w domu ok.100 i wiele innych zielonych-i to nie tylko malutkich .Fakt dom mam tak ok.100 m 2 ale nie wszędzie mogę trzymać rośliny.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p

Post »

200 storczyków ;:111 jejciu to i mi "szerokich" parapetów by brakło. Chciałabym ich tyle mieć, nawet czasem myślę o oranżerii - ale to później jak już wygram w totka :;230
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Parapetów mi zabrakło dlatego je poszerzałam :D
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja chyba muszę mieszkanie przebudować :;230 gdyby się tak dało na pewno już bym to zrobiła... :roll:
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, dziękuję... ja tam do nich mam ogromną cierpliwość- zresztą one do mnie też. Teraz akurat dogadzam im jak tylko mogę- spryskiwanie 2 razy dziennie, kąpiele w różnych fajnych rzeczach, itd. Ale były czasy, kiedy nie uświadczyły kropli wody przez miesiąc... Wiem, okropna jestem :evil:
Ale mnie nawet przyrost liścia czy korzonka cieszy niesamowicie. Więc nie mam im za złe, jak nie kwitną :D
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p

Post »

Tak, tak musimy być cierpliwe i wyrozumiałe - ja również cieszę się jak głupia jak wyrośnie nowy listek lub korzeń :D
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sumie zadziwiające, że listek czy korzonek u kwiatka potrafi dać człowiekowi tyle radości. Ja już sobie wykształciłam taki focus w oczach, że mikroskop wysiada normalnie przy mnie. Codziennie chodzę i nie tylko storczyki, ale też inne kwiatki tak oglądam z każdej, każdziuteńkiej strony, czy mu listek nie zrobił się większy, czy nie urósł nowy, czy szkodników nie ma, czy kolorek prawidłowy... A jak nie daj Boże coś mi pożółknie, coś zaniepokoi, to potem chodzę jak struta... :roll: a mówią ludzie, że kwiaty relaksują... a ja chodzę cała w stresie.
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lepiej, żeby im w korzenie nie parowało ;:78 ale dookoła jak najbardziej można postawić :) może nawet sama spróbuję ;:170
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Napisz jak to się sprawdzi ;:108 Ja mam zamiar wieszać mokre szmatki na kaloryferach. W sumie i tak często mam pranie w pokoju, więc wilgotność mnie tak nie martwi :lol:
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech, ja nawet ostatnio nie mam czasu, żeby je zraszać :( Słońce, nie doradzę Ci w tej kwestii, bo takich zabiegów nie czynię ;:224 Moje dwa storczyki po przyniesieniu ze sklepu natychmiast zasuszyły wszelkie swoje ozdobne części i aktualnie stoją łyse. Ja na tą chwilę też mam w domu dosyć ciepło, ale nie zauważyłam, żeby storczykom to przeszkadzało ;:154 jedyne co staram się robić w miarę regularnie to zraszać je- też zraszasz?
old_beata1104

Post »

Moje nie były zraszane :roll: ale teraz jak grzejniki są gorące to zraszam codziennie bo wysychają szybciutko na wiór ;:223
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”