Irenko u Ciebie zawsze kolorowo i pięknie Piwonia cudo azalie i rh, jak już wiele razy się zachwycałam bajeczne śliczny kolor krzewuszki, ja mam inny kolorek kwiatuszków- bordowy
IRENKO podkradłam Ci parę czereśni ,bo nie mogłam zapanować takie soczyste prosto z drzewka mniam mniam . U mnie po południu zrobiła się piękna słoneczna pogoda ,więc szkoda było siedzieć w domu . Na ogródku zawsze jest praca ,więc miło i pożytecznie spędziłam czas . Miłego wypoczynku .
Ach jak kusisz czereśniami... nie mówiąc już o kwiatach i ogródeczku...
A czy masz jedną czeresienkę? bo słyszałam, że są obcopyle i trzeba sadzić 2 odmiany...
Agnieszko te azalie i Rh były w różnych latach kupowane, pierwsze mają ponad 18 lat, a następne około 10 i ostatnie około roku. Kupowałam stopniowo jak na rynku ukazywały się "nowości" i tak uzbierało się 40 sztuk. Przez te lata nie było tak sielankowo, w czasie mroźnych zim część pomarzła i musiałam wymienić.
Geniuś u mnie tak samo deszcze zniszczyły, a twoje irysy są dorodne i piękne. Czereśnie są już dobre i soczyste.
Jadziu żeby to naprawdę można było się poczęstować, bo są rzeczywiście dobre. U nas zapowiadali deszcze a jest piękne słońce i bardzo ciepło.
Alu mamy dwie czereśnie, jedna majowa Marchijska i druga późniejsza Bittnera. Nie jestem zorientowana czy czereśnie też muszą być sadzone parami w celu zapylenia, u nas na działkach jest bardzo dużo czereśni więc nie ma z tym problemu.
Iwonko czereśnie już są dobre. Jest duży urodzaj, gałęzie się uginają, zaczęły odwiedzać nas szpaczki, lecz nie jest ich za wiele, gdyż drzewo jest przycięte do połowy z powodu zbyt dużego urodzaju a gromadka szpaków licząca około 200 osobników chyba woli wysokie drzewa, gdzie z daleka widać czereśnie.
Jadziu gdybyś widziała i słyszała tą "fruwającą chmurkę" to wcale tym działkowiczom nie do śmiechu. Kilka nalotów i drzewo ogołocone.
Witam cię Adamie jest mi bardzo miło czytać takie pochlebne slowa, pięknie dziękuję. Co do tego niebieskiego kwiatka to kupiłam go jako szałwię omszoną. Mam do ciebie pytanie czy też masz ogród czy może dopiero przymierzasz się do założenia pięknego zielonego terenu. Napisz coś o sobie, chciałabym coś więcej dowiedzieć się o takim miłośniku piękna.