A oto mój pożeracz czasu ;)
Analizy przedprojektowe dla terenu byłego kamieniołomu w krakowskim Bodzowie
zabawa w modelowanie terenu (w Autodesk Civil 3D) i obróbka techniczno - plastyczna w Photoshopie
a po cóż mi to wszystko ? żeby wiedzieć co widać (a widoki niczego sobie, teren dobrze widoczny z kopca Kościuszki i wawelu !) i nie wsadzić tam jakiejś paskudnej kubatury, wiedzieć gdzie jakie strefy chronione, gdzie można spokojnie prowadzić inwestycje etc.
A co planuje na powyższym terenie ? Wiele ciekawych rzeczy

m.in. park strzelniczy, strzelnice krytą (oczywiście na broń śrutową, żadnej ostrej amunicji), zaplecze hotelarsko - gastronomiczne, park rowerowy (juniorska trasa downhill, trasy trialowe i dirtowe), ścieżki piesze i rowerowe (w tym edukacyjne), ogród zabaw dla dzieci, ogród tresury dla psów oraz małe zaplecze muzealno-wystawiennicze (w pobliżu jest Fort Bodzów, natomiast na projektowanym terenie znajdują się całkiem fajne kawerny tego fortu - jest problem z doprowadzeniem do nich mediów... jednak gdyby strzelnica działała w trybie ogólnopolskim lub światowym to może by się udało je wykorzystać pod muzeo-kawiarnie ;))
ale koncepcje wam pokaże jak ją kiedyś skończę ;) póki co szkicuje szkicuje i formy znaleźć nie mogę :/
i gdyby ktoś pytał - tak właśnie wygląda architektura krajobrazu
a w wolnych chwilach się bawię w ogrodnictwo i projektuję ogródek dla klienta oraz doradzam belgijskiej firmie projektowej (arch-urban.) w doborze zieleni do ich projektów kubaturowych
a za chwile sie wam pokaze moimi nowymi zdobyczami kwiatowymi ;)
PS. robię małą domową wyprzedaż głównie literatury (81 przedmiotów) - gdyby ktoś miał ochotę zerknąć niech napisze PW, nie chcę tutaj wklejać linków allegro