Mój ogród - lila31 - rok 2009
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - lila31 - rok 2009
Lili
Kwiaty to chyba Twoja miłość, może nie pierwsza ale na pewno na poczytnym miejscu.
Piękne te Twoje kolekcje, z radością i wielką przyjemnością włamuję się na Twoje rabaty kwiatowe.
Pozdrawiam
Krystyna
Kwiaty to chyba Twoja miłość, może nie pierwsza ale na pewno na poczytnym miejscu.
Piękne te Twoje kolekcje, z radością i wielką przyjemnością włamuję się na Twoje rabaty kwiatowe.
Pozdrawiam
Krystyna
Cudne te różowe liliowce... ja co kupie w kapersie to inne się okazują
muszę na wiosną z jakiegoś dobrego źródła zakupić bo strasznie mi się marzą... lulu Ty kupujesz w szkółkach czy przez internet?

- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, a włamuj się, bardzo proszę.
Możesz nawet realnie, nie tylko wirtualnie.
Alu w kapersach kupowałam. Teraz jest tyle pewnych ofert, że szkoda pieniędzy na niewiadomo co.
Choćby nasza Ismena, ma piękną szkółkę i pewne odmiany.
Duża część moich liliowców pochodzi z LUKON BULBS. Wtedy przelicznik był opłacalny, jak będzie obecnie, czas pokaże.

Możesz nawet realnie, nie tylko wirtualnie.
Alu w kapersach kupowałam. Teraz jest tyle pewnych ofert, że szkoda pieniędzy na niewiadomo co.

Choćby nasza Ismena, ma piękną szkółkę i pewne odmiany.
Duża część moich liliowców pochodzi z LUKON BULBS. Wtedy przelicznik był opłacalny, jak będzie obecnie, czas pokaże.

- lila31
Dziwna jesień.

Pierwszy pączek Helleborus niger

Pękający pąk Rh. Pierwszy mróz, i niestety, na wiosnę nie będzie kwiatów.

Młode listki na róży.

Ostatni pączek róży.

I chryzantemy, które także zaskoczone są aurą.
Dalszy ciąg liliowców.

2 NN

Liliowiec BIG SMILE lub BEAUTIFUL EDGINGS

3NN

Liliowiec EENIE ALL EGRO?

Liliowiec ORCHID CANDY

Pierwszy pączek Helleborus niger

Pękający pąk Rh. Pierwszy mróz, i niestety, na wiosnę nie będzie kwiatów.

Młode listki na róży.

Ostatni pączek róży.

I chryzantemy, które także zaskoczone są aurą.

Dalszy ciąg liliowców.

2 NN

Liliowiec BIG SMILE lub BEAUTIFUL EDGINGS

3NN

Liliowiec EENIE ALL EGRO?

Liliowiec ORCHID CANDY
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Witaj Lili
Grypa A/H1N1 mnie nie poraziła, ale Twoje lilie i liliowce poradziły sobie ze mną, już im uległam i mimo Twoich rad żeby odłożyć to na wiosnę, początki skromne już za mną. Resztę dokonam wiosną.
Pozdrawiam
Krystyna
Grypa A/H1N1 mnie nie poraziła, ale Twoje lilie i liliowce poradziły sobie ze mną, już im uległam i mimo Twoich rad żeby odłożyć to na wiosnę, początki skromne już za mną. Resztę dokonam wiosną.
Pozdrawiam
Krystyna
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Liluś ten Liliowiec BIG SMILE lub BEAUTIFUL EDGINGS to cudo jakieś
.
Piękny.Pierwszy raz go widzę.A ja myślałam że już mi przeszło
.

Piękny.Pierwszy raz go widzę.A ja myślałam że już mi przeszło

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Bajeczne te Twoje liliowce .

LILI
Posiadane przez ciebie żurawki przepiękne . To połączenie z trawą super
Posiadane przez ciebie żurawki przepiękne . To połączenie z trawą super

Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08

Zaniepokoiłaś mnie kilkoma zdjęciami...te listki na pędach róż szykują się do rośnięcia! Widziałam kilka u siebie, zbagatelizowałam trochę, teraz zaczynam się martwić! Część róż już okopcowałam... ach te anomalia!

Liluś ja i tak przez te liliowce po nocach nie mogę spać bo najchętniej już bym je u siebie miała a Ty jeszcze tak mnie zwodzisz 

- lila31
Krysiu ta choroba, o której piszesz, jest przede wszystkim szkodliwa dla kieszeni, ale bardzo zdrowa dla duszy i ciała.
Cieszę się, że zainspirowałam Cię do działania.
Agnieszko co Ci przeszło? Czyżbyś straciła miłość do liliowców, a to się da?
Liliowiec, o którym piszesz, zakwitł u mnie po raz pierwszy, więc myślę, że swoją pełną urodę pokaże dopiero w następnych sezonach.
Jolu nie tylko moje liliowce są bajeczne, one w ogóle są prześliczne, wszystkie.
Wiosenko zestawienie tych roślin było przypadkowe, na początku.
Gdy wyszedł taki miły dla oka efekt, zaczęła się sympatia do żurawek. Później uczucie rosło, podobnie jak ilość wydawanych na nie pieniędzy.
Wikusiu to jest tylko część kolekcji liliowców, a jak każdy kolekcjoner....
Różami nie martwię się tak bardzo. Jeżeli przemarzną pędy, to najprawdopodobniej tylko w części. Wiosną się przytnie, i róże będą żyły, zakwitną, ale Rh. Jeżeli pąk zmarznie, to nici z kwiatów, a na nie czeka się cały rok.
Alu są ciekawsze przyczyny niewyspania.
Nooo, np. czytanie ciekawej książki.
A niecierpliwość u ogrodomaniaka? Niemożliwe. Ogród, rośliny, uczą cierpliwości, i Ty się doczekasz.
No to jeszcze liliowce....

Liliowiec CHORUS LINE

4 NN

Liliowiec COOL IT

5 NN

6 NN

Liliowiec STORM OF THE CENTURY

Cieszę się, że zainspirowałam Cię do działania.
Agnieszko co Ci przeszło? Czyżbyś straciła miłość do liliowców, a to się da?

Liliowiec, o którym piszesz, zakwitł u mnie po raz pierwszy, więc myślę, że swoją pełną urodę pokaże dopiero w następnych sezonach.
Jolu nie tylko moje liliowce są bajeczne, one w ogóle są prześliczne, wszystkie.

Wiosenko zestawienie tych roślin było przypadkowe, na początku.

Gdy wyszedł taki miły dla oka efekt, zaczęła się sympatia do żurawek. Później uczucie rosło, podobnie jak ilość wydawanych na nie pieniędzy.

Wikusiu to jest tylko część kolekcji liliowców, a jak każdy kolekcjoner....

Różami nie martwię się tak bardzo. Jeżeli przemarzną pędy, to najprawdopodobniej tylko w części. Wiosną się przytnie, i róże będą żyły, zakwitną, ale Rh. Jeżeli pąk zmarznie, to nici z kwiatów, a na nie czeka się cały rok.

Alu są ciekawsze przyczyny niewyspania.

A niecierpliwość u ogrodomaniaka? Niemożliwe. Ogród, rośliny, uczą cierpliwości, i Ty się doczekasz.

No to jeszcze liliowce....

Liliowiec CHORUS LINE

4 NN

Liliowiec COOL IT

5 NN

6 NN

Liliowiec STORM OF THE CENTURY
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Lilu, to i mnie masz na sumieniu - MUSZĘ mieć więcej liliowców ! Byle do wiosny !
Czy sadzisz je w grupach, jak dużych ? Czy zauważyłaś może, które mają długi okres kwitnienia - tak , jak np. klasyczna Stella d'oro ?
Czy sadzisz je w grupach, jak dużych ? Czy zauważyłaś może, które mają długi okres kwitnienia - tak , jak np. klasyczna Stella d'oro ?
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Lilu,
dziękuję za cudne liliowce, uwielbiam je 

- lila31
Izuniu cieszę się bardzo z Twoich odwiedzin, ale chętnie wprosiłabym się do Twojego ogrodu.

Jeśli chodzi o sposób ich sadzenia. Na razie są posadzone na kilku rabatach, są to głównie młode liliowce, które dopiero poznaję, ich kolor i odcień, ich wysokość, itd. Późnij będę je przesadzać dobierając wysokością i kolorami. Mam nadzieję, że mi się uda. Długości kwitnienia też jeszcze nie określałam, na razie staram się poznać nazwy ich odmian, żeby nie dublować zakupów, no i czekam aż wydorośleją żeby zobaczyć ich prawdziwą naturę.
Tak wyglądają rabaty. Pomimo, że nie było w tym żadnej koncepcji, chodziło mi tylko o posadzenie, to i tak tworzą miłą dla oka plamę kolorystyczną.

Halinko to dla Ciebie jeszcze trochę tych miłych kwiatów.

Jeśli chodzi o sposób ich sadzenia. Na razie są posadzone na kilku rabatach, są to głównie młode liliowce, które dopiero poznaję, ich kolor i odcień, ich wysokość, itd. Późnij będę je przesadzać dobierając wysokością i kolorami. Mam nadzieję, że mi się uda. Długości kwitnienia też jeszcze nie określałam, na razie staram się poznać nazwy ich odmian, żeby nie dublować zakupów, no i czekam aż wydorośleją żeby zobaczyć ich prawdziwą naturę.
Tak wyglądają rabaty. Pomimo, że nie było w tym żadnej koncepcji, chodziło mi tylko o posadzenie, to i tak tworzą miłą dla oka plamę kolorystyczną.

Halinko to dla Ciebie jeszcze trochę tych miłych kwiatów.

LILU
Muszę ci to powiedzieć
ślicznie masz w tym ogrodzie .Na ostatnim zdjęciu w oddali widać perukowca czy ty go czasami przycinasz 
Muszę ci to powiedzieć

Pozdrawiam - wiosenka